Aardbeien chocolade tiramisu, dat klinkt toch hemels? Of niet? Wij hebben er in ieder geval van zitten smullen..
Deze heerlijke aardbeien chocolade tiramisu bedacht ik omdat ik foodblogger ben voor I-KOOK! Een super leuk bedrijf met inmiddels al bijna 20 winkels door het hele land! Bij I-KOOK werken keukencoaches die je persoonlijk van A-Z begeleiden bij het uitzoeken van jouw droomkeuken! Ze hebben keukens voor ieder budget in uiteenlopende stijlen.. Wie weet ben jij er al weleens geweest!
De zomer staat voor de deur en wat is er dan lekkerder dan een heerlijke barbecue in de tuin af te sluiten met deze aardbeien chocolade tiramisu! De dozen (Hollandse) aardbeien zijn bij ons thuis niet aan te slepen sinds ze weer volop verkrijgbaar zijn..
Ik gebruikte chocoladecake in plaats van de standaard lange vingers.. De chocoladecake kun je natuurlijk kopen bij de bakker of in de supermarkt, maar zelf maken is natuurlijk het allerlekkerst! Ook koos ik ervoor om alleen mascarpone te gebruiken in plaats van de combinatie mascarpone/slagroom zoals deze meestal wordt gebruikt in tiramisu. Als zoetstof gebruikte in stevia poeder maar poedersuiker kan ook prima.
Aardbeien chocolade tiramisu..
Wat heb je nodig?
- 1 chocoladecake (klik hier voor een lekker recept)
- 1,5 doos verse aardbeien
- 600 gram mascarpone
- Zoetstof naar keuze, poedersuiker of bijvoorbeeld stevia poeder
- 200 ml aardbeien likeur (van Bols)
- 150 ml aardbeien siroop
- Cacaopoeder
Bereiding:
Wanneer je ervoor kiest om zelf de chocoladecake te maken bak je die natuurlijk als eerste.
Roer vervolgens de mascarpone los in een kom en voeg naar smaak zoetstof toe. Proef dus even wanneer het naar jouw mening zoet genoeg is. Handig is wel om poeder te gebruiken, poedersuiker of stevia poeder.
Maak de aardbeien schoon en halveer ze.
Snijd de chocolade cake in plakken.
Meng de aardbeien likeur met de siroop.
Nu kun je de tiramisu opbouwen. Begin met een laag chocoladecake en giet hier de helft van de likeur/siroop overheen. Vervolgens smeer je hier een laag mascarpone overheen gevolgd door een laag aardbeien. Herhaal dit nog een keer.
Maak de bovenkant van de tiramisu af met wat cacaopoeder/poedersuiker en nog wat aardbeien ter decoratie.
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze aardbeien chocolade tiramisu proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!