Weer een lekker hapje voor bij de borrel! Lemon parmesan chicken bites! Of wel: kip in een krokant jasje van parmezaanse kaas, lemon pepper en panko!
Gewoon uit de oven! Met een heerlijke dipsaus op basis van kwark..
Bereidingstijd: Voorbereiding: +/- 20 minuten. Oventijd: +/- 35 minuten
Wat heb je nodig? (voor +/- 20 kipnuggets)
- 500 gram kipfilet
- 4 eetlepels panko (Japans broodkruim)
- 4 eetlepels parmezaanse kaas (grated)
- 4 eetlepels (spelt) bloem
- 4 takjes fijn gehakte peterselie (gedroogd kan ook)
- 2 eieren
- Peper/zout
- 3 theelepels Lemon pepper
- Halve theelepel knoflookpoeder
Voor de dipsaus:
- 3 eetlepels magere kwark (yoghurt kan ook)
- 2 theelepels mayonaise (calvé 3% vet 10 kcal per eetlepel)
- 1 thee lepel lemon pepper
- 3 thee lepels honing of agave siroop
- Peper/zout naar smaak
- 4 takjes fijn gehakte peterselie
En een bakplaat met bakpapier.
Bereiding:
Verwarm de oven voor!
Snijd de kipfilets in niet te grote, niet te kleine stukken..
Kluts 2 eitjes in een kommetje.
En voeg in een iets grotere kom de panko, bloem, parmezaanse kaas, peper/zout, lemon pepper, peterselie en knoflookpoeder toe.
Haal je kipstukjes 1 voor 1 door het ei en daarna door het mengsel van panko en parmezaanse kaas.
Leg ze hierna gelijk op de bakplaat en bak ze af in een voorverwarmde oven op 220 graden voor 30 tot 35 minuten.
De dipsaus is net zo simpel als het maken van de kipnuggets! Stop alle ingredienten in een kommetje en meng het door door elkaar. PROEF even, en breng het naar jouw eigen wens eventueel nog verder op smaak.
Opzoek naar nog meer lekkere borrelhapjes? Deze gehaktballetjes zijn ook heerlijk!
Liefs,
Ga je deze Lemon parmesan chicken bites proberen? Laat me weten of het je gesmaakt heeft! Tag me bijvoorbeeld op Instagram of laat een reactie achter!
Volg je mij trouwens al op Instagram? (@ashleywillems)
#superlekker#looksgoodtoo#
Thx! 🙂