Heerlijke bananenbrood muffins met chocolade! Daar loopt het water toch van in je mond? Bij mij in elk geval wel!
Met regelmaat bak ik wel een bananenbrood, wat we de hele week als gezond tussendoortje meenemen naar werk bijvoorbeeld. Als variatie op het standaard plakje bananenbrood heb ik dit keer bananenbrood muffins met chocolade gebakken. Misschien vind ik dit nog wel lekkerder, doordat er muffin vormpjes omheen zitten blijven ze namelijk lekker vers..
Je hoeft natuurlijk niet persé chocola te gebruiken, probeer ook eens walnoten, cranberry’s, rozijnen, dadels! Variëren is leuk! Heb je nog een lekkere toevoeging of tip? Deel die vooral, of misschien wil je jouw favoriete bananenbrood recept delen op ashleywillems.nl? Stuur me dan even een mailtje! (info@ashleywillems.nl)
Dit is ook een heerlijk recept voor bananenbrood met pure chocolade..
Opzoek naar een glutenvrije variant? Die vind je hier..
Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten in de oven
Wat heb je nodig voor 6 stuks:
- 2 rijpe bananen
- 100 gram speltbloem
- Half zakje bakpoeder
- Het merg van 1 vanille stokje
- 2 eetlepels agave siroop
- Klein snufje zout
- 1 ei
- 2 eetlepels cacaopoeder
- Eventueel: chocolade bolletjes/hagelslag voor bovenop
6 Muffin vormpjes
Bereiding:
Geen ingewikkelde bereidingswijze, alle ingrediënten gaan in een mengkom of in de keukenmachine, even mixen en je kunt de muffin vormpjes vullen! Nog wat chocolade bolletjes bovenop en je schuift ze de oven in op 180 graden voor 20 a 25 minuten!
Een heerlijk tussendoortje voor de komende paar dagen! Bewaar de muffins in een afgesloten trommel.
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze bananenbrood muffins met chocolade proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Lekker! Ik ga ze gelijk proberen vandaag!
Lekker! Waren ze goed gelukt?