zelf lemon curd maken

Zelf lemon curd maken! 3


zelf lemon curd maken

Zelf lemon curd maken? Dat is niet zo ingewikkeld als je misschien denkt.. Bovendien natuurlijk veel lekkerder dan lemon curd uit een potje.. je kunt de lemon curd namelijk naar je eigen smaak maken..

Je hebt misschien weleens een high tea gedaan waar lemon curd geserveerd werd met warme scones en clotted cream? Misschien heb je net als ik op dat moment ontdekt dat lemon curd echt waanzinnig lekker is..

Maar eigenlijk was het nog nooit in me opgekomen om dit eens zelf te gaan maken.. Tot dat ik bezig was met verschillende soorten chocolade pannacotta.. En ik bedacht dat de combinatie witte chocolade en lemon misschien wel erg lekker was.. Lemon curd om precies te zijn.. maar dit had ik natuurlijk niet kant en klaar in huis.. Wat ik wel in huis had waren citroenen, boter, suiker en eieren..  Dus er zat niks anders op dan het zelf te maken.. :mrgreen:

Is zelf lemon curd maken moeilijk? Nee hoor, maar je moet wel even geduld hebben..

Lemon curd kun je in een weckpot een weekje in de koelkast bewaren maar je kunt het ook heel goed invriezen! Behalve voor toetjes kun je lemon curd ook gebruiken in taart, koekjes, of lekker door je yoghurt of kwark..

Deze lemon curd kun je naar je eigen smaak maken, hou je niet zo van zoet? Dan voeg je bijvoorbeeld wat minder suiker toe..

Zelf lemon curd maken..

Bereidingstijd: +/- 30 minuten

 

Wat heb je nodig? (voor een weckpotje zoals op de foto..)

  • 2 citroenen (biologisch)
  • 120 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 2 eieren

Bereiding: 

Was de citroenen en rasp de schil.. Halveer daarna de citroenen en knijp/pers het sap eruit..

Het maken van lemon curd doe je au bain marie, dus in een kom op een pan met licht kokend water.. Let dan wel op dat de kom het water niet raakt..

Verwarm op die manier de boter.. Voeg daar ook de suiker aan toe en vervolgens het citroen sap en rasp..

In een aparte kom klop je de eieren op..

Voeg de eieren nu ook toe aan het mengsel van boter/suiker/citroen..

Nu is het een kwestie van blijven roeren tot het mengsel indikt.. Het moet ongeveer een yoghurt dikte krijgen..

Het indikken van de lemon curd kan wel even duren, vandaar dat je geduld moet hebben.. Bij mij duurde het zo’n 15 minuten.. En in de tussentijd moet je wel blijven roeren..

Wanneer de lemon curd de juiste dikte heeft bereikt giet je het in een pot en laat je het afkoelen.. Bewaar het vervolgens (maximaal een week) in de koelkast.. Of vries het in!

Heerlijke zelf gemaakte lemon curd! Die je voor allerlei lekkere recepten kunt gebruiken!

 

zelf lemon curd maken

 

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je zelf lemon curd maken?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 gedachten over “Zelf lemon curd maken!