uiensoep uit de slowcooker

Uiensoep uit de slowcooker, heerlijk!


uiensoep uit de slowcooker

 

Uiensoep, dat had ik dus serieus nog nooit eerder gegeten! Geen idee waarom niet, dus ik besloot het maar eens zelf te maken..

Uiensoep uit de slowcooker! Het was alweer even geleden, maar vandaag weer een heerlijk slowcooker recept!

Uiensoep is ook geen soep die ik in een restaurant zou bestellen, maar vraag me niet waarom. Misschien had ik ergens altijd wel het idee dat het toch niet zo lekker zou zijn, stom hé? Toch was ik nieuwsgierig dus ik besloot het eens zelf te maken, in de slowooker dit keer. Geen slowcooker? Geen probleem, uiensoep kun je natuurlijk ook prima in de pan klaarmaken.

De tranen sprongen al in mijn ogen bij het idee dat ik een kilo uien zou moeten snijden, dus ik ging voor de gesneden uien uit de supermarkt. Iets minder voordelig maar het meer dan waard als je het mij vraagt.

Bereidingstijd: voorbereiding ongeveer 10 minuten, tijd in de slowcooker: +/- 8 uurtjes.

Uiensoep uit de slowcooker..

Wat heb je nodig? (voor een flinke pan)

  • +/- een kilo (gesneden) uien
  • 4 tenen knoflook
  • Een bakje verse tijm
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 laurierblad
  • Peper/zout (flink wat zwarte peper vind ik persoonlijk altijd erg lekker)
  • 1,5 a 2 liter kippen bouillon (rund kan ook)
  • 1 eetlepel suiker (hoeft niet perse)
  • 75 gram roomboter
  • Stokbrood (genoeg voor het aantal koppen dat je gaat serveren)
  • Geraspte emmentaler kaas en geraspte mozzarella (gruyere is ook een optie, maar niet mijn favoriet)

 

Bereiding:

Doe de roomboter in de slowcooker en zet deze op high met de deksel erop. Wanneer de boter gesmolten is voeg je de suiker toe, roer dit even goed door.

Voeg nu de gesneden uien en de knoflook toe aan de slowcooker en zet hem voor 5 uur op low. Wanneer je thuis bent kun je tussendoor even een keer roeren.

Na 5 uur heb je (als het goed is) zachte gekarameliseerde uien.

Nu gaat de bouillon erbij, het uienpoeder,  knoflookpoeder, een laurierblaadje, +/- 8 takjes verse tijm, en flink wat peper/zout.

Zet het nu voor nog ongeveer 3 uur op low, roer af en toe even door.

Proef, breng naar wens nog verder op smaak, geef er ook vooral lekker je eigen draai aan! Je kunt het recept ook zien als basis en zelf verder experimenteren qua kruiden en toevoegingen..

Vergeet ook niet het laurierblaadje er weer uit te vissen.

Snij het stokbrood en leg deze op een bakplaat, verdeel hier flink wat kaas overheen en schuif de broodjes ongeveer 5-10 minuten onder de grill. Elke oven is anders, dus kijk af en toe even, ze moeten natuurlijk niet zwart worden. De kaas moet lekker gesmolten zijn.

Verdeel de soep over de soepkommen en leg in elke kom een broodje.

Voilå, heerlijke uiensoep uit de slowcooker!

uiensoep uit de slowcooker

 

 

 

Zoek je nog veel meer lekkere slowcooker recepten? Kijk dan even hier… 

 

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze uiensoep uit de slowccooker proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! :) Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Comments

comments

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>