Gastblogger Nienke heeft weer een heerlijk recept voor ons! Een heerlijke tomaten-paprikasoep, ziet hij er niet heerlijk uit?
Tomaten-paprikasoep, één van mijn favorieten! Sowieso is soep iets wat je me elke dag voor kunt schotelen! Door de gegrilde paprika’s heeft hij net wat meer pit dan een gewone tomatensoep. Ook een soepliefhebber, en fan van tomaten en paprika’s? Dan moet je deze soep zeker een keertje proberen!
Bereidingstijd: 35 minuten
Tomaten-paprikasoep
Benodigdheden:
- Grote pan
- Staafmixer
Ingrediënten: genoeg voor 2,5L
- 3 el olijfolie
- 3 el balsamicoazijn
- 2 teentjes knoflook
- 3 sjalotjes
- bosje verse basilicum
- 1 pot gegrilde paprika’s (400 gram)
- 3 blikken gepelde tomaten (1200 gram in totaal)
- 3 blokjes voor groentebouillon
- zout en peper naar smaak
- 1 L water
Bereidingswijze
- snipper de sjalotten
- pers 2 tenen knoflook uit
- laat de paprika’s uitlekken en snijd in kleinere stukken
- haal de basilicumblaadjes van de stelen en snijd de stelen fijn
- doe de olijfolie in de pan en voeg de sjalotten en knoflook toe
- wanneer de sjalotten ‘glazig’ zijn voeg je de paprika’s, basilicumstelen en de balsamicoazijn toe en bak kort aan
- voeg de tomaten, het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
- laat het zo’n 15 minuten koken
- voeg de blaadjes basilicum toe, maar houd nog wat achter voor de garnering
- pureer de soep met de staafmixer
- voeg eventueel nog wat zout en/of peper toe naar smaak
- klaar om op te dienen, eet smakelijk!!
Benieuwd naar de rest van Nienkes kookkunsten? Volg haar op Instagram! ”Mykitchenplayground”
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze tomaten-paprikasoep proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Volg je mij trouwens al op Instagram of Facebook?
Lijkt me een heerlijke soep, ga ik proberen!