Spinazie salade met couscous! Een heerlijk vegetarisch gerecht wat binnen 20 minuten op tafel staat!
Deze spinazie salade met couscous is lekker als avond maaltijd maar ook als lunch. Koud, warm of lauw, dat maakt niet uit. Je kunt deze salade ook prima van te voren maken en later pas eten.
Wij aten het als avond maaltijd, maar ik maakte teveel. Op die manier hadden we de volgende dag ook nog een heerlijke lunch! Ideaal toch?
Bereidingstijd max 20 minuten.
Wat heb je nodig? (4 personen)
- 250 gram couscous
- 300 gram verse blad spinazie
- 1 grote rode ui
- 3 lente uitjes
- Een halve komkommer (zonder zaadlijsten)
- Scheut olijfolie (of truffel olie, ook erg lekker!)
- Grote hand walnoten
- Stukje geitenkaas
- Peper/zout
- Een halve theelepel knoflookpoeder
- 2 gekookte eieren
Bereiding:
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij de rode ui in halve ringen, de lente ui in ringetjes en de komkommer in blokjes en verwijder de zaadlijsten.
Wanneer de couscous klaar is roer je deze los en breng je deze op smaak met een scheutje (truffel) olie, wat peper/zout en knoflookpoeder. Voeg nu ook direct de spinazie toe. De couscous is nog erg warm en daardoor kan de spinazie nog een beetje slinken.
Voeg nu de rode ui, lente ui en komkommer toe.
Daaroverheen gaan de gekookte eitjes, de walnoten en wat stukjes geitenkaas.
Voilå, een heerlijke spinazie salade met couscous. Snel klaar en ook nog eens erg lekker! Wat wil je nog meer?
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze spinazie salade met couscous proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!