Gastblogger Nienke deelt vandaag weer een lekker recept met ons! Bananenpannenkoeken met gegrilde ananas! Dat klinkt goed toch?
Bananenpannenkoeken met gegrilde ananas
Minimaal één keer in de week staan ze hier op het menu: bananenpannenkoeken met gegrilde ananas! Een makkelijk en gezond recept dat ook nog eens klaar is binnen 20 minuten. Als je het mij vraagt kun je de dag bijna niet beter beginnen met dit heerlijke gerecht met gegrilde ananas.
Bereidingstijd: 20 minuten
Benodigdheden:
- grillpan (of een gewone koekenpan)
- koekenpan
Ingrediënten: voor 1 portie
- 1 (over)rijpe banaan
- 1 ei
- 4 el havermout
- 1 tl bakpoeder
- mespuntje zout
- 3 schijven (verse) ananas
- 1 el geraspte kokos (optioneel)
Bereidingswijze:
- Zet de grillpan op het vuur en laat deze oedeem heet worden. Grill vervolgens de ananas aan beide kanten. Net zo lang totdat er een mooie streep op komt en leg daarna op een bord.
- Prak de banaan fijn, voeg het ei, de havermout, het bakpoeder en het zout toe en meng goed door elkaar.
- Zet de koekenpan op het vuur, voeg een scheutje olie toe om in te bakken. Ik gebruikte kokosolie, maar een andere neutrale olie zoals zonnebloemolie kan ook heel goed.
- Giet het beslag in de pan. Maak er kleine pannenkoekjes van, niet groter dan een bierviltje, anders breken ze te snel bij het omdraaien.
- Bak de pannenkoekjes op een laag vuurtje en keer halverwege.
- Stapel de pannenkoekjes op en maak er een mooi torentje van samen met de gegrilde ananas. Serveer met geraspte kokos, eet smakelijk!!
Benieuwd naar de rest van Nienkes kookkunsten? Volg haar op Instagram! ”Mykitchenplayground”
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze bananenpannenkoeken met gegrilde ananas proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Volg je mij trouwens al op Instagram of Facebook?