filodeeg hapjes met spinzie en geitenkaas

Filodeeg hapjes met spinazie, spekjes en geitenkaas..


filodeeg hapjes met spinzie, spekjes en geitenkaas

Heerlijke filodeeg hapjes met spinazie, spekjes en geitenkaas.. Makkelijk te maken, en super lekker!

Moet jij de hapjes verzorgen op oudejaarsavond? Dan is dit een heerlijk en makkelijk hapje! De geitenkaas kun je ook vervangen voor mozzarella of gewone kaas,  de spekjes kun je natuurlijk ook weglaten als je dat wilt..

Bereidingstijd: +/- 15 minuten + ongeveer 25 minuten in de oven.

Wat heb je nodig? (voor 12 stuks)

  • 24 vierkante plakjes filodeeg (bladerdeeg vierkantjes formaat)
  • 300 gram diepvries spinazie
  • 2 eieren
  • een bakje spekjes
  • een grote hand pijnboompitjes
  • zwarte peper
  • een stukje geitenkaas

Een muffinvorm voor 12 stuks.

Bereiding:

Haal van te voren de spinazie uit de diepvries en laat deze in een schaaltje uitlekken en ontdooien.

Haal ook van te voren het filodeeg uit de vriezer en laat dit op het aanrecht ontdooien.

Snij van het filodeeg 24 vierkantjes..

Vet de muffinvorm goed in met boter. In elk muffin vormpje gaan 2 plakjes filodeeg. Zo krijg je een goed stevig hapje..

Bak de spekjes uit in een koekenpan..

Kluts de eieren in een maatbeker los en voeg de spinazie en de spekjes daaraan toe. Meng dit goed door elkaar..

Vul alle muffin vormpjes met het spinazie/ei mengsel.. Brokkel over alle vormpjes wat geitenkaas en strooi er wat pijnboompitjes overheen.

Zet de muffinvorm in de oven voor ongeveer 25 minuten op 200 graden.. Als ze na die tijd nog licht van kleur zijn moeten ze nog iets langer. De oventijd verschilt per oven..

filodeeg hapjes met spinazie, spekjes en geitenkaas

 

 

Voilå, heerlijke krokante filodeeg hapjes met spinazie, spekjes en geitenkaas..

 

Op zoek naar nog veel meer lekkere borrelhapjes..? Klik dan hier… 

Tussen de kerstrecepten staat natuurlijk ook nog een heleboel inspiratie voor een gezellige oudejaarsavond!

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze filodeeg hapjes met spinazie, spekjes en geitenkaas proberen?? Laat me weten of het je gesmaakt heeft! Tag me bijvoorbeeld op Instagram of laat een reactie achter!

Volg je mij trouwens al op Instagram? (@ashleywillems)

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.