Pulled beef uit de slowcooker! Hij heeft weer aan gestaan die fijne slowcooker.. Maar pulled beef kun je natuurlijk ook prima klaar maken in de braadpan!
Pulled beef uit de slowcooker..
Deze heerlijke smeuïge smaakvolle pulled beef is heerlijk met wat rijst en bijvoorbeeld boontjes.. Maar zou ook heerlijk smaken op een broodje, in een wrap maar zelf met frietjes! Kortom.. wat jij wilt! Ik ga vanaf nu de pulled beef op al die manieren een keertje eten.. want het was heerlijk!
Lees ook eens deze tips voor de aanschaf en het gebruik van de slowcooker!
Maar we waren gebleven bij de pulled beef! De avond van te voren heb ik alles klaar gezet in de pan in de koelkast.. De volgende ochtend heb ik de pan even op het aanrecht op temperatuur laten komen en aangezet vlak voor ik weg ging. Toen ik uit mijn werk kwam kon ik aanschuiven.. Ik vind het zo ideaal!
Bereidingstijd: voorbereiding: +/- 25 minuten + 8 uurtjes in de slowcooker
Voor bereiding in de braadpan zou ik 3 a 4 uurtjes op laag vuur aanhouden..
Wat heb je nodig? ( 4 personen)
- Een kilo rib braadlappen (niet te mager)
- 2 grote uien
- Een stukje verse gember (+/- een cm)
- 3 tenen knoflook
- 1 rood pepertje
- 4 eetlepels ketjap
- 2 eetlepels sesamolie
- 1 theelepel chinese 5 spices
- 2 theelepels chilipoeder/vlokken
- 2 theelepels sambal (ik heb altijd die met ananas van de xenos.. super lekker)
- 2 theelepels bruine suiker
- peper/zout
- Een scheutje worchestershire saus
Bereiding:
De meningen zijn er over verdeeld, het vlees eerst aanbakken of niet? Ik heb het deze keer niet gedaan.. Maar doe het vooral zoals jij het wilt.. Aanbakken/niet aanbakken, allebei prima als je het mij vraagt..
Snij de uien in halve ringen.. Het chilipepertje heb ik in grote stukken gesneden (die vis ik er namelijk altijd weer uit..), de knoflook heb ik fijn gesneden net als de gember.. dit gaat allemaal onderin de slowcooker..
Daar bovenop gaat het vlees, daar overheen gaan de ketjap en de sesamolie en een scheutje worchestershire..
Hier overheen gaan de kruiden, wat chilipoeder of vlokken, de chinese 5 spices, wat peper en zout.. de sambal.. en de bruine suiker..
Dit heb ik dus eerst een nacht in de koelkast gezet.. (omdat ik hier ’s ochtends vroeg geen tijd voor heb doordeweeks)
De volgende ochtend heb ik hem aan gezet voor 8 uur op low. Let op: ZONDER vocht.. Ik ben anti vocht in de slowcooker, er komt al zoveel vocht vrij tijdens het slowcooker.. En we maken pulled beef .. en geen soep..
Na 8 uurtjes valt het vlees eigenlijk al bijna vanzelf uit elkaar.. Proef even en breng indien nodig nog verder op smaak! Als je het chili pepertje net als in in grote stukken hebt gesneden, vis deze er dan ook weer uit.. Ik hou namelijk wel van pittig, maar zeker niet té pittig..
Wij aten deze pulled beef uit de slowcooker met basmati rijst en wat boontjes! Maar zoals ik al zei, je kunt het op velen manieren eten!
Op de pagina ‘recepten voor de slowcooker’ vind je nog veel meer lekkere recepten voor de slowcooker!
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze pulled beef uit de slowcooker proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Volg je mij trouwens al op Instagram of Facebook?
Deze lijkt me heerlijk en wil hem zeker uitproberen dit weekend. Welke ketjap doe je erin? Manis of asin?
Groet
Debora
Hoi Debora, ik gebruik altijd Manis!
Kun je de sesamolie ook vervangen door een andere olie, bijv. zonnebloemolie?
Klopt het dat je de riblappen aan 1 stuk laat en dus niet in blokjes snijdt? Bij je andere (rundvlees)recepten wordt het vlees meestal in blokjes gesneden…
Manis
Hallo Ashley,
Welke ketjap? Zoete of zoute?
Alvast bedankt!
Groetjes,
Karin
Het antwoord stond er al… 🙈
Gemakkelijk te volgen recept. Ik heb gisteren een groot stuk Chuck Roast gekocht. En daar kreeg ik het advies op internet een recept te zoeken. Zo kwam ik op deze pagina terecht. Heb wel vaker recepten van u gemaakt en tot nu toe altijd gelukt. Vandaar dat ik vol vertrouwen nu ook een recept van u heb gebruikt. Het vlees heeft de hele nacht in de slowcooker gestaan. Het vlees verdeeld over twee pannen. Ik hoop nog wat over te houden vanavond om nog in te kunnen vriezen. Nu vanmorgen heb ik alvast van een pan het vlees klein gemaakt en teruggedaan in de pan, zodat het nog zachter kan worden. De andere pan moet ik nog doen, ik kan niet zolang achtereen staan, dus die doe ik straks.
Ik heb natuurlijk wel al geproefd, de smaak is heerlijk, had wat stukjes erbij die wel heel pittig waren, maar dat zal straks wegzijn als het vlees nog een poosje in de pan heeft gestaan. IK ben nu al tevreden en verwacht mijn visite vanmiddag ook.
Werkelijk fantastisch! Hoe makkelijk alles voor te bereiden. En wat een topper. Heb wel alle sauzen (ketjap etc) en alle kruiden en sambal in een kommetje gemengt en dat over het vlees gegoten. Toch ook maar het vlees in grote blokken gesneden.
Deze wordt bewaard!