Mongolian beef! Dat is zo waanzinnig lekker.. Afgelopen mei waren we met familie op vakantie in Florida waar we (meerdere keren) hebben gegeten bij P.F. Chang’s (Asian cuisine & Chinese food). Elke keer als we daar waren bestelde ik (in eerste instantie op aanraden van mijn neef) mongolian beef..
Omdat ik eigenlijk bang was dat het nooit zo lekker zou worden als bij P.F. Chang’s heb ik maanden gewacht om het eens zelf te proberen.. Maar nu moest het er maar eens van komen.. Gelukkig zonder teleurstelling! Het was heerlijk! Ik win het natuurlijk heus niet van P.F. Chang’s maar dit was echt een heerlijk alternatief..
Je kunt dit recept op 2 manieren bereiden: in de wok of in de slowcooker!
Bereidingstijd: +/- 20 minuten (Bereiding met slowcooker duurt natuurlijk langer..)
Wat heb je nodig? (2 personen)
- 400 gram (kogel)biefstuk
- Een hele bos lente ui
- 1 eetlepel bruine suiker
- 2 tenen knoflook (fijn gehakt)
- 1,5 cm gember (fijn gehakt)
- 50 ml sojasaus
- 25 ml water
- 2 eetlepels maismeel
- Peper/zout
- 1 theelepel chili poeder of een half fijn gesneden chili pepertje
- En natuurlijk rijst, ik heb gekozen voor basmati rijst
Bereiding:
Zet allereerst alvast water op voor het koken van de rijst..
Snijd de biefstuk in iets dunne plakjes. Wentel deze allemaal even door het maismeel. Zorg dat alle stukjes een dun laagje hebben gekregen en laat dit vervolgens even staan.
Hak de knoflook, de gember en eventueel je chili pepertje fijn.
Snijd ook alvast de lente ui in (scheve) stukken (groot & klein).
Verwarm wat olie in een steel pannetje en bak de knoflook/gember/chili even kort en voeg hier de bruine suiker/sojasaus en het water aan toe.. Laat dit even rustig pruttelen/inkoken tot saus. Voeg naar smaak ook nog wat peper/zout toe. (Let op: de soja is al zout van zichzelf)
Kook de rijst zolang als op de verpakking vermeld staat
Verhit nu wat olie in een wok, laat dit goed heet worden..(maar niet verbranden)
Bak de biefstuk een aantal minuten lekker bruin, voeg ook alvast de helft van de lente ui toe.
Voeg als laatst je saus toe aan de biefstuk en roer dit even goed door.
Als de rijst ook klaar is kun je opscheppen! Voeg op de borden de andere helft van de lente ui toe.
Je kunt aan tafel! 🙂
Bereiding in de slowcooker
Dan adviseer ik om de biefstuk eerst (kort) aan te bakken in de wok. (ook eerst even door het maismeel of bloem halen)
Stop daarna de biefstuk/lente ui, de knoflook, de gember, de chili de sojasaus, en het water in de slowcooker en zet dit 1,5 a 2 uur op low.
Voeg daarna de suiker toe en laat dit oplossen en binden met de rest. Voeg eventueel een theelepel bloem toe om de saus verder te laten indikken (in de slowcooker komt natuurlijk wat meer vocht vrij) Breng het geheel lekker op smaak met eventueel nog wat extra peper of zout.
Bij bereiding in de slowcooker kun je ook kiezen voor riblappen in plaats van biefstuk, dan adviseer ik 7 a 8 uur op low.
Ik weet het zeker, je gaat smullen!
En voor wie er nog eens op vakantie gaat naar Amerika, ga eens eten bij P.F. Changs’s! Daar krijg je ook zeker geen spijt van!
Op de pagina ‘recepten voor de slowcooker’ vind je nog veel meer lekkere recepten voor de slowcooker!
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze heerlijke mongolian beef proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Volg je mij trouwens al op Instagram of Facebook?
Is hetgoed maismeel nog steeds nodig als je in de slowcooker bereidt?
Groetjes,
Senta
Ja dat klopt!
Word de biefstuk niet taai in ander half uur in slowcooker?