gehaktballetjes gevuld met mozzarella in tomatensaus

Gehaktballetjes gevuld met mozzarella in tomatensaus! 4


gehaktballetjes gevuld met mozzarella in tomatensaus

 

Gehaktballetjes gevuld met mozzarella in tomatensaus met pasta! Mmm.. dat was heerlijk!

Gehaktballetjes gevuld met mozzarella in tomatensaus, een heerlijk recept wat ik klaar maakte in de slowcooker! We aten er volkoren pasta bij, een heerlijke combinatie! Van vriendlief mag dit recept nog veel vaker in de herhaling! Dat komt goed..

Twijfel je trouwens nog steeds over de eventuele aanschaf van een slowcooker? Lees mijn tips voor de aanschaf en het gebruik van de slowcooker dan eens door! Klik hier..

Bereidingstijd:  +/- 30 minuten + 2, 5 uur in de slowcooker.

Gehaktballetjes gevuld met mozzarella in tomatensaus..

Wat hebben we daarvoor nodig? (2 personen)

Voor de gehaktballetjes:

  • +/- 350 a 400 gram mager rundergehakt
  • Een zak/bakje mini mozzarella bolletjes
  • 1 ei
  • 3 eetlepels panko (Japans broodkruim)(paneermeel kan ook)
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • Wat vers gemalen peper (ik ben er nooit zuinig mee)
  • 1/2 theelepel chinese 5 spices
  • 2 theelepels oregano
  • 2 theelepels gedroogde basilicum

Voor de saus:

  • 1 pak gezeefde tomaten
  • 1 grote rode ui
  • Een halve courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper/zout
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden

En dan natuurlijk nog pasta naar keus! (+/- 250 gram)

Optioneel: nog wat extra geraspte kaas om het af te maken.

Bereiding: 

Het maken van de gehaktballetjes:

Meng alle ingrediënten behalve de mozzarella door elkaar, kneed even goed door.

Maak er vervolgens balletjes van en druk daar een bolletje mozzarella in. Je moet het bolletje als het waren verstoppen in het gehakt.. Ik kwam precies uit met het gehakt en de bolletjes mozzarella. Maar heb je nog gehakt over, dan maak je er gewoon nog een paar zonder mozzarella.

gehaktballetjes gevuld met mozzarella in tomatensaus

Bak de gehaktballetjes aan op middelhoog vuur in een wok.. Ze hoeven nog niet gaar te worden! Schep de gehaktballetjes in de slowcooker. Dit aanbakken is trouwens niet noodzakelijk, maar omdat de gehaktballetjes gevuld zijn was ik bang dat ze sneller uit elkaar zouden vallen wanneer ik ze direct in de slowcooker zou doen.

De tomatensaus:

Bak nu even de gesneden rode ui, de knoflook en de gesneden courgette aan in dezelfde wok en schep dit bij de gehaktballetjes. (ook hier is aanbakken niet noodzakelijk)

Daar overheen gaan de gezeefde tomaten, wat peper en zout en de Italiaanse kruiden.

Zet de slowcooker 2,5 a 3 uur op low.

Kook vlak voor de slowcooker klaar is de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Maak je bordje af met nog wat geraspte kaas! Voilå, een heerlijk bordje pasta met gehaktballetjes gevuld met mozzarella in tomatensaus!

 

gehaktballetjes gevuld met mozzarella in tomatensaus

 

gehaktballetjes gevuld met mozzarella in tomatensaus

 

Zoek je nog veel meer lekkere slowcooker recepten? Kijk dan even hier… 

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze gehaktballetjes gevuld met mozzarella in tomatensaus proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! :) Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

 

Comments

comments


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

4 Gedachten over “Gehaktballetjes gevuld met mozzarella in tomatensaus!

  • Marloes

    Staan in de slowcooker, ik heb de balletjes niet gebakken van te voren, dus ben heel benieuwd hoe ze er straks uitkomen.

      • Marloes

        Nee helaas… we hebben er 1 geproefd en daarna weggedaan. Ik vond het gehakt echt niet lekker. Heb ze weer gemaakt, nu met mijn eigen kruiding en dat was wel goed. Die 5 spices horen naar mijn idee niet in een Italiaans gerecht. Maar dat is ieder zijn ding.. niks is zo verschillend dan smaak.