Ik was laatst uit eten en bestelde entrecote met een ‘dressing’ van chimichurri, dit had ik eigenlijk nog nooit gegeten dus ik liet me verrassen. En ik was aangenaam verrast! Wat een lekkere combinatie was dit.. Nog geen dag later besloot ik dit thuis ook eens uit te proberen, niet met entrecote maar met kogelbiefstuk. Homemade beef chimichurri… Mmmm!! Dit moet je ook een keer proberen!
Wat heb je nodig? (voor 2 biefstukken)
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 1 grote teen knoflook (of 2 kleinere) (fijn gesneden)
- 2 theelepels oregano
- 2 theelepels gedroogde of verse peterselie
- 2 theelepels chili vlokken
- 1 theelepel paprika poeder
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel peper/1 theelepel zout
- Een half rood pepertje zonder zaadjes heel fijn gesneden
Bereiding:
Nou dat is nou eigenlijk gewoon weer super simpel, alle ingrediënten gaan samen in een schaaltje en je roert het geheel goed door.. Je kunt het even proeven en bepalen of het zo goed is.. Indien nodig voeg je nog wat kruiden of olie toe.
Je bakt vervolgens je biefstuk en op het bord gaat dit chimichurri mengsel over de biefstuk heen!
Hoe bak je nou eigenlijk DE perfecte biefstuk? Dat is niet makkelijk hé? Hier lees je mijn tips voor het bakken van de perfecte biefstuk!
Chimichurri is niet alleen lekker over een stuk biefstuk maar het kan ook prima over een lekker stukje vis! 😛 Maar zelfs bij aardappels lijkt me dit heerlijk!
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze beef chimichurri proberen? Laat me weten of het je gesmaakt heeft! Tag me bijvoorbeeld op Instagram of laat een reactie achter!
Volg je mij trouwens al op Instagram? (@ashleywillems)