champagne cupcakes

Feestelijke champagne cupcakes!


champagne cupcakes

Champagne cupcakes! Die staan natuurlijk super leuk op tafel met oudejaarsavond! Ik ben persoonlijk niet zo gek op oliebollen en appelflappen.. Ik ben meer van de cake en taart… zodoende kwam ik op het idee voor deze heerlijke champagne cupcakes!

Dus ben je ook niet zo van de oliebollen en appelflappen? Ga dan eens voor deze feestelijke champagne cupcakes met champagne botercréme!

Of krijg je veel visite? Dan zorg je toch gewoon voor oliebollen, appelflappen én champagne cupcakes? Voordat we in januari weer massaal op rantsoen gaan moeten we op oudejaarsavond nog even genieten! Ja toch?

Deze cupcakes zijn natuurlijk niet geschikt voor kinderen en zwangere vrouwen.. 

Bereidingstijd: incl. oventijd ongeveer een uurtje.

Wat heb je nodig? (12 stuks)

Voor de cupcakes:

  • 125 gram roomboter
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels champagne
  • 1 eetlepel melk
  • 12 papieren vormpjes

Een muffin bakvorm voor 12 stuks.

Voor de botercréme heb ik voor het gemak gekozen en een mix voor botercréme gekocht van dr. Oetker.

  • 2 x mix voor botercréme van dr. Oetker
  • 250 gram roomboter
  • 150 ml champagne

Optioneel: decoratie zoals zilvere parels en/of leuke prikkers (ik gebruikte afgeknipte rietjes met ster van de action)

Voor het opspuiten van de botercréme heb je een spuitzak nodig met ster mondje.

Bereiding: 

De cupcakes:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Zorg dat de eieren op kamer temperatuur zijn en dat de boter zacht is (niet gesmolten!)

Mix de boter en de suiker tot een luchtige massa..

Voeg de eieren toe en vervolgens het zelfrijzend bakmeel.. Mix op middelhoge snelheid tot een gladde structuur..

Als laatste voeg je de melk en de champagne toe, mix nog heel even goed door en verdeel dan het beslag met 2 lepels over de vormpjes.

De cupcakes gaan op 170 graden voor 20 tot 25 minuten in de oven. De oventijd kan per oven verschillen dus kijk na 20 minuten even hoe ver ze zijn. Om te controleren of de cupcakes goed zijn prik je met een satéprikker in 1 van de cupcakes, wanneer deze er weer uitkomt zonder nat beslag zijn ze goed.

Laat de cupcakes vervolgens goed afkoelen op een rooster.. Je kunt pas verder met decoreren wanneer ze volledig afgekoeld zijn.

De botercréme:

Dit is heel eenvoudig, mix de zachte boter los in een mengkom, voeg de mix voor botercréme toe en mix tot een gladde, smeuïge, luchtige massa. Voeg vervolgens de champagne toe en mix nog heel even goed door..

Met een spatel schep je de botercréme in de spuitzak.. Leg de spuitzak vervolgens heel even een minuut of 5 a 10 in de koelkast.. Zo kan de botercréme even iets opstijven..

Vervolgens spuit je de champagne botercréme op de cupcakes.

Versier/decoreer eventueel nog met wat zilvere parels of andere leuke decoratie..

Voilå, heerlijke champagne cupcakes! Voor een gezellige oudejaarsdag/avond..

 

 

champagne cupcakes

 

champagne cupcakes

champagne cupcakes

Op zoek naar lekkere borrelhapjes..? Klik dan hier… 

Tussen de kerstrecepten staat natuurlijk ook nog een heleboel inspiratie voor een gezellige oudejaarsavond!

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze champagne cupcakes proberen?? Laat me weten of het je gesmaakt heeft! Tag me bijvoorbeeld op Instagram of laat een reactie achter!

Volg je mij trouwens al op Instagram? (@ashleywillems)

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.