Cheesecake brownies, klinkt dat niet hemels? Het beste van 2 werelden als je het mij vraagt!
Cheesecake brownies, een beetje brownie en een beetje cheesecake. Ik ging al watertanden bij het idee alleen. Een tijdje terug deed ik al een poging tot deze cheesecake brownies, die waren niet naar mijn zin. Gelukkig is mijn tweede poging wel geslaagd. Ze waren heerlijk!
Bereidingstijd: +/- 15 minuten + 45 minuten in de oven
Cheesecake brownies..
Wat heb je daarvoor nodig?
Voor het brownie beslag:
- 200 gram zachte roomboter
- 200 gram pure chocolade(druppels)
- 3 eieren
- Mes puntje zout
- 125 gram bloem
- 250 gram suiker
- 1 theelepel vanille extract
Voor de cheesecake topping:
- 250 gram roomkaas (naturel en op kamer temperatuur)
- 1 ei
- 1 theelepel vanille extract
- 100 gram suiker
Overig:
- Een mixer
- Een vierkant bakblik met bakpapier
- Een gummy spatel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Begin met het brownie beslag.
Klop met een mixer de eieren en de suiker tot een gele wat dikkere créme.
Smelt de boter en de chocolade (au bain marie of in een pannetje).
Voeg het boter/chocolade mengsel toe aan de eieren en de suiker, spatel dit goed door elkaar.
Voeg het vanille extract en het zout toe.
Als laatst spatel je ook de bloem door het beslag.
Giet dit brownie beslag alvast in het bakblik (bekleed met bakpapier).
Ga nu verder met de cheesecake topping.
Klopt met de mixer de roomkaas los.
Voeg hier de suiker, het ei en het vanille extract aan toe en mix dit heel even goed door.
Dit kan vervolgens over het brownie beslag.
Zet de cheesecake brownie in de oven voor +/- 45 minuten op 170 a 180 graden. Elke oven is anders dus check na 45 minuten even of hij echt gaar is.
Laat de cheesecake brownie na die 45 minuten nog even een kwartier in de oven staan met de deur op een kier (oven handschoen ertussen).
Daarna kun je hem verder laten afkoelen op het aanrecht. Zet hem voordat je hem gaat aansnijden nog even minimaal 3 uurtjes in de koelkast.
Succes gegarandeerd!
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze cheesecake brownie proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!
Welke maat vorm heb je gebruikt? Ziet er heerlijk uit!
Hi Caroline, een brownie bakvorm (rechthoekig) Maar de afmeting durf ik je uit mijn hoofd even niet te zeggen..
Hoi Ashely,
Ik ga het van de week ook proberen te maken ziet er erg lekker uit,toch even 2 vraagjes. Welke bloem gebruik je patent of iets anders? Het bakblik moet dat in het midden van de oven staan of ergens onderop in de oven?
Hoi Erik, ik gebruik altijd Zeeuws bloem maar patent bloem kan ook prima! Bakblik inderdaad in het midden van de oven! Succes en eet smakelijk alvast!
Dank voor je reactie,nog 1 klein vraagje gebruik je gewone suiker of bruine suiker zodat de brownie lekker donker word.
Hoi Ashley,
Ik heb hem vandaag gebakken,maar helaas voor mij het bakblik wat ik heb gebruikt was duidelijk te groot 24 x 24 (welke maat gebruik jij/) Tevens werd de boven kant bruin dus de volgende keer zet ik de oven lager en ook het bakblik een stand lager.Maar de smaak was echt lekker.
Dat is inderdaad wat groot, die van mij is 20×20. Hopelijk gaat het een volgende poging wel helemaal goed! 🙂 Per oven kan de bereidingstijd soms enorm verschillen..
Dank voor je antwoord,en ik ga opzoek naar een bakblik van 20×20