INTERIEUR | Nieuw in huis

Welke producten gebruik ik van welk merk? 2


 

INTERIEUR | Nieuw in huis

Ik krijg regelmatig mailtjes en berichtjes met vragen over bepaalde producten..

Want welke producten gebruik ik van welk merk? Vandaag de antwoorden op deze vragen. Al mijn meest gebruikte producten op een rij.

Ik ben niet iemand die boodschappen doet bij 1 en dezelfde supermarkt. In de loop van de jaren heb ik mijn favoriete producten ontdekt en daar moet ik soms een stukje voor omrijden. Persoonlijk vind ik dat helemaal niet erg want boodschappen doen vind ik namelijk serieus leuk! Op donderdagavond doen we vaak grote boodschappen bij de Lidl, maar op vrijdagochtend maak ik altijd nog een rondje voor de dingen die ik niet bij de Lidl koop. Ik ga altijd even naar de slager, de groenteboer en soms ook nog naar de kaasboer.

1 keer in de zoveel tijd ga ik naar de Hanos en de grote Oriëntaalse supermarkt (Amazing Oriental).

Welke producten gebruik ik van welk merk

Welke producten gebruik ik van welk merk..

 

Mijn absolute kruiden top 4..

Badia Ground Black Pepper, gemalen zwarte peper waar ik niet zonder kan. Bij deze toko kun je het online bestellen. Bij de Orientaalse supermarkt koop ik deze black pepper altijd in een extra grote bus, ideaal.

Badia Lemon pepper, ook zoiets waar ik echt niet zonder kan. Ik vind het onmisbaar in bijvoorbeeld kip kerrie, maar ook door salades vind ik het heerlijk. Ook online te koop bij deze toko en bij de Oriëntaalse supermarkt.

Badia Onion powder, geeft snel veel smaak! Ook te koop bij deze online toko, of bij de Oriëntaalse supermarkt.

Badia Garlic powder, ook onmisbaar in veel gerechten. Ik krijg weleens de vraag waarom ik geen verse knoflook gebruik. Ik gebruik vaak ook verse knoflook, maar OOK knoflookpoeder. Zeker wanneer ik een gerecht maak in de slowcooker. Mijn ervaring is dat knoflookpoeder nog meer smaak geeft. Ook deze kun je bestellen bij deze online toko of kopen bij de Orientaalse supermarkt.

Nogmaals, het feit dat je grote bussen kunt kopen geeft voor mij als grootverbruiker veel voordeel.

Even voor de goede orde, deze blog wordt absoluut niet gesponsord door Bada, ik ben oprecht fan ;-).

Welke producten gebruik ik van welk merk

Overige kruiden..

Maar dit zijn natuurlijk niet de enige kruiden die ik in huis heb.. Wat gebruik ik nog meer graag?

Chipotle, een natuurlijk gerookte chilipeper. Mild pikant, rokerig en iets zoet. Ik bestel dit altijd bij Pit-Pit.com.

Kruiden die ik nog meer bestel bij Pit-Pit.com zijn kurkuma, Spaghetti All’Italiana kruidenmix, Bruschetta al Pomodoro kruidenmix, Tandoori kruidenmix, gemalen steranijs, Keltisch zeezout gemalen, gemberpoeder,

Probeer je zo min mogelijk zout te eten? Bij pit-pit.com verkopen ze ook allerlei kruidenmixen zonder zout.

Welke producten gebruik ik van welk merk

Gerookt paprika poeder en dan de zoete variant van La Chinata, gewoon te koop bij de AH.

Wat ik ook altijd in huis heb is gedroogde peterselie en gedroogde bieslook. Die koop ik altijd in grote potten bij de Lidl. Ideaal als ik snel een kruidenboter wil maken en ik even geen verse kruiden in huis heb.

Afdeling Bouillon..

Ook een veelgestelde vraag, welke blokjes gebruik ik? Ik gebruik altijd de BIO kip bouillon blokjes van Knorr. Zonder toegevoegde smaakversterkers,  kleurstoffen en conserveermiddelen. Ik vind dit gewoon zelf de lekkerste.

Ook gebruik ik vaak Maggi bouillon blokjes, hiermee bedoel ik altijd de meest simpele en goedkoopste kleine bouillon blokjes (zie foto). Ik koop deze altijd bij de toko in een doosje, maar je hebt ze ook bij de AH. Bij de AH koop je 32 blokjes voor 0.89 cent.

Voordat ik er mailtjes en berichtjes over ontvang, ik ben me er van bewust dat er in de maggi bouillon blokjes E-nummers en smaakversterkers zitten.

Welke producten gebruik ik van welk merk

Ketjap en andere sauzen..

Ik gebruik de ketjap van A Trade mark, de witte grote verpakking met rode dop, deze herkennen jullie vast.

Soja saus, Hoisin en oyster saus heb ik altijd van Lee Kum Kee. De gembersiroop die ik vaak in huis heb is van Flowerbrand.

Ook een veel gestelde vraag is welke barbecue saus ik gebruik. Zeker in bijvoorbeeld de pulled pork is dit wel een bepalend ingrediënt. Ik gebruik sinds we op vakantie gingen naar Amerika altijd de barbecuesaus van Sweet Baby Rays. Echt de beste!

In de categorie Chilisaus is die van Go Tan (de sweet variant) mijn favoriet. Ik heb er vele gehad maar ik kom toch elke keer weer terug bij deze. Gewoon te koop bij de AH, lekker makkelijk.

Sambal..

Ik was helemaal verkocht aan de Asli sambal met ananas van de Xenos, maar deze is uit het assortiment gehaald!! Oh no.. toen moest ik opzoek naar iets anders. Ik heb nu de sambal met ananas van Wanita Djawa gekocht om uit te proberen. Klik hier om te kijken welke ik bedoel..

Ik vind een zoet accent in sambal gewoon erg lekker. Sambal moet voor mij niet té heet of overheersend zijn. Welke sambal is jullie favoriet?

The Man With The Pan..

Ik begrijp het als er nu niet direct een belletje gaat rinkelen.. Maar ik ben dus fan van The Man With The Pan.. Hij verkoopt heerlijke kruidenmixen, maaltijdmixen, dippers en spreads en rubs.

The Man With The Pan staat voor 100% natuurlijke smaakmakers, de producten zijn dus 100% natuurlijk, glutenvrij, zonder gist en andere kunstmatige toevoegingen.

De roasted salt Italy gebruik ik bijvoorbeeld héél vaak. Ook maakte ik al eens dit recept met de macaroni mix en deze wraps met de guacamole mix. Soms is het gebruik van een zakje gewoon erg makkelijk en handig, want iedereen komt weleens tijd te kort toch?

Macaroni Di Napoli

Olie en azijn

Dat ik fan ben van olijfolie en azijn is ook geen geheim. Als je mijn keuken in loopt kun je er niet omheen. Ook hier heb ik een vast adresje voor. De plaatselijke kaasboer of eigenlijk KaaZaak bij mij in het dorp verkoopt namelijk de lekkerste! Behalve heerlijke kaas verkoopt hij nog allerlei andere heerlijke producten waaronder trouwens ook de producten van The Man With The Pan, noten, Maison Kelder taart, thee, jam, pasta,  maar dus ook olie en azijn.

Mijn favorieten oliën zijn de knoflook olie, citroen olie, truffel olie en sesam olie. Mijn favoriete azijnen zijn de balsamico met truffel, de witte wijn azijn en mango azijn.

Om te bakken gebruik ik vaak de olijfolie van Betis.

Wanneer je eens in de buurt van Bleiswijk bent moet je zeker eens langs de KaaZaak, maar je kunt alle olie en azijn ook online bestellen bij Foodelicious.nl

INTERIEUR | Nieuw in huis

Welke producten gebruik ik van welk merk

Last but not least, de kruiden van Green Gypsy, ook echt een aanrader!

 

Nou dat is inmiddels al een aardig lang verhaal geworden, zijn er nog dingen die jullie missen? Dan schrijf ik binnenkort wellicht een deel 2!

 

Nu ben ik nu natuurlijk ook wel benieuwd, wat zijn jullie absolute favorieten? Waar kan je niet zonder?

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

 

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Welke producten gebruik ik van welk merk?

  • Cecile

    Leuk én lekker overzicht Ashley! De guacamole mix van the man with the pan is ook heerlijk! En bij Pit&Pit koop ik ook graag citroenzeste gemalen.
    Qua bouillonblokjes heb ik nog geen lekkere gevonden zonder kunstmatige en ‘slechte’ toevoegingen en gebruik ik ook gewoon Maggi. Helaas zijn de bouillonblokjes die jij noemt een slimme marketing truc want bijv. gistextract een andere benaming voor E621
    Ingrediënten: Zout, rietsuikerª, palmvetª, maltodextrineª, gistextractª (bevat GERST), maïszetmeelª, kippenvleesª 4%, uiª, kippenvetª 1,8%, natuurlijk aroma, specerijenª (kurkumaª, peperª), kruidenª (peterselieª, rozemarijnª), antioxidant: rozemarijnextractª, ª Ingrediënten afkomstig van biologische landbouw.