Sushirijst met avocado en zalm

Sushirijst met avocado, zalm en avocadocréme…. 3


Sushi rijst met avocado en zalm

Sushirijst met avocado, zalm en avocadocréme.. Ooooohhhh dit is ZO lekker! Ook zo gek op sushi? Dan moet je deze zeker een keer proberen!

Het liefst eet ik elke dag sushi.. als ontbijt, als lunch en ook als avondeten.. maar dat doen we natuurlijk niet.. In plaats van sushi maakte ik dit keer dit heerlijke sushi hapje als voorgerecht van een kerstdiner.. Het viel in de smaak! Super lekker!

Bovendien ziet het er natuurlijk ook erg leuk uit.. Misschien nog wel leuker dan een sushirol.. En als je nou niet zo heel handig bent in het rollen van sushi, dan is dit gerechtje natuurlijk wel de uitkomst!

Sushirijst met avocado, zalm en avocadocréme..

Bereidingstijd: +/- 20 minuten (eerst de sushirijst koken, die moet even afkoelen)

Wat heb je nodig? ( voor 4 stuks)

  • 300 gram sushirijst
  • 400 ml water
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 3 avocado’s (rijp)
  • 250 gram verse zalm
  • 3 a 4 theelepels japanse mayonaise (kewpie)
  • Een mespunt wasabi
  • peper/zout
  • 1 sjalot
  • 4 plakjes komkommer
  • Wat sesamzaadjes (wit, groen of zwart)
  • Sojasaus voor op tafel

Overig: 

  • Een kookring
  • Een keukenmachine, staafmixer of hakmolen

 

Bereiding: 

Het begint natuurlijk met het koken van de rijst, sushirijst staat erom bekend dat het niet heel easy is.. Maar zolang je doet wat hier staat kan het niet mis gaan..

Tip: gebruik een pan met een dikke bodem (anders koekt de rijst gigantisch aan) Of gebruik eventueel een rijstkoker als je die hebt.

Doe de rijst in een zeef en spoel goed af met koud kraanwater..

Doe de rijst in de pan en voeg het water toe.. Breng op hoog vuur aan de kook, wanneer het kookt zet je het vuur laag en kook de rijst nog 10 a 12 minuten verder..(deksel op de pan) Roer tussendoor 1 keer door met een houten pollepel..

Haal de pan vervolgens van het vuur, roer de rijstazijn er goed doorheen.. Leg er een theedoek overheen, daarop de deksel en laat dit even 10 minuten staan.. Schep na die tijd  de rijst in een grote kom en laat goed afkoelen tot kamertemperatuur.. (schep regelmatig even om..)

Nou dat viel mee toch?

De avocadocréme..

In de tijd dat je wacht op de rijst kun je alvast de avocadocréme maken..

Snipper het sjalotje fijn, snij 1 avocado in blokjes.

Voeg hier de japanse mayonaise aan toe, de wasabi en wat peper/zout.

Pureer dit met de staafmixer of keukenmachine tot een gladde créme.

Als je toevallig een klein sterren uitstekertje hebt kun je alvast een sterretje steken uit de plakjes komkommer..

Snij ook alvast de verse rauwe zalm in kleine blokjes (zorg dat de zalm al op kamer temperatuur is gekomen, koud is niet lekker..)

Leg een kookring op het bord en schep daar 1/4 van de rijst in.. Druk dit met de bolle kant van een (vochtige) lepel goed aan..

(het formaat van de kookring is niet heel belangrijk, of je nu een iets groter en lager taartje of iets kleiner hoger taartje hebt maakt niet uit..) 

Snijd de overige 2 avocado’s in plakjes..

Verdeel wat plakjes avocado over de rijst..

Over de avocado gaan de blokjes rauwe zalm..

Boven op de zalm gaat een theelepel van de avocadocréme en in de créme steek je de ster van komkommer..

Schuif de kookring eraf en maak nog 3 van deze taartjes..

Maak het af met wat sesamzaadjes..

En je hebt een SUPER lekker voorgerechtje.. Een taartje van sushirijst met avocado, zalm en avocadocréme

Op tafel kun je er nog wat sojasaus overheen doen.. dat maakt het nog lekkerder!

 

sushirijst met avocado, zalm en avocadocréme

 

sushirijst met avocado, zalm en avocadocréme

 

Is je kerstdiner nog niet compleet? Klik hier voor nog veel meer lekkere kerstrecepten!

Hele fijne feestdagen toegewenst en eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze sushirijst met avocado, zalm en avocadocréme proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 gedachten over “Sushirijst met avocado, zalm en avocadocréme….