Appelcake met amandelspijs..


appel cake met amandelspijs

Appelcake met amandelspijs.. heerlijk bij de koffie!

Appelcake met amandelspijs..

Jaaaaa alweer amandelspijs.. ik weet het.. Maar ik ben er echt gek op! En velen van jullie ook, dat weet ik zeker.. 😉 Appelcake met amandelspijs.. Een heerlijke combinatie!

Bereidingstijd: Voorbereiding: 20 minuten. Oventijd: +/- 45 min

Wat heb je nodig?

  • Een ingevet cakeblik
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram roomboter of kokosolie
  • 150 gram zoetstof (suiker, stevia, agave, palmsuiker.. wat jij wilt..)
  • Snufje zout
  • 4 eieren
  • 2 theelepels koek en speculaas kruiden
  • 2 grote appels
  • Een bakje amandelschaafsel

Voor het amandelspijs:

  • 125 gram gemalen amandelen of amandelmeel
  • 125 gram kristalsuiker/palmsuiker
  • Rasp van een halve citroen
  • 1 ei

Bereiding: 

Het maken van amandelspijs:

Maal de amandelen fijn in de keukenmachine/hakmolen, voeg hier de suiker aan toe en het ei.. Maal dit ook weer goed door.. je spijs is al klaar! Heb je geen keukenmachine? Gooi dan je fijn gemalen amandelen/amandelmeel in een mengkom en voeg dan de suiker en het ei toe.. dit kun je namelijk ook prima met een spatel door elkaar mengen.

Snijd de appels in kleine stukjes.

Het cakebeslag:

Mix eerst de eieren en de zoetstof (suiker) tot een gladde massa.

Voeg hier de (afgekoelde) gesmolten boter, zout, en speculaaskruiden aan toe..

En als laatst spatel je het bakmeel (of bloem of amandelmeel) er doorheen.

Voeg de appel toe aan het cakebeslag.

Giet het beslag in een (ingevet) cakeblik.

Spatel nu heel rustig het amandelspijs door het beslag over de hele lengte van het cakeblik.

Strooi wat amandelschaafsel over het beslag en druk dit nog even en beetje aan met de bolle kant van een lepel bijvoorbeeld.

Bak de cake af in een voorverwarmde oven voor 45 minuten op 180 graden.

appelcake met amandelspijs

Op zoek naar nog meer lekkere recepten voor pakjesavond? Klik dan hier…

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze appelcake met amandelspijs proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.