Simpel recept voor stoofperen uit de slowcooker

Simpel recept voor stoofperen uit de slowcooker..


Simpel recept voor stoofperen uit de slowcooker

Een simpel recept voor stoofperen uit de slowcooker, echt herfst als je het mij vraag en zeker ook een aanrader met de feestdagen!

Eeuwen stond het op mijn to do list om een keertje zelf stoofperen te maken. Geen idee waarom het zo lang moest duren voordat het er een keertje van kwam. Mijn moeder maakte ze altijd dus ik at ze daar en dat vond ik denk ik ook wel prima. Haha, anyway het moest er nu een keer van komen. Omdat ik momenteel nog zwanger ben ging ik voor een alcoholvrije variant zonder al te veel poespas. Gewoon simpele stoofperen zoals ik ze lekker vind. Ik gebruikte mijn slowcooker om ze te garen maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon in de pan garen.

Simpel recept voor stoofperen uit de slowcooker…

Wat heb je nodig?

  • 1 kilo Gieser Wildeman stoofperen
  • +/- 600 ml Appelsientje zwarte bessensap
  • 2 eetlepels perensuiker (gewone suiker kan natuurlijk ook)
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 steranijs
  • Bindmiddel om achteraf het vocht tot een iets stroperige saus te maken. Bijvoorbeeld allesbinder, bloem of maizena.

Bereiding: 

Je kunt de peertjes al in partjes snijden (en schillen) of zoals ik de peertjes alleen schillen, wat jij wilt.

De geschilde peertjes gaan in de slowcooker.

Giet de bessensap erbij en voeg de suiker toe.

Leg de kaneelstokjes en de steranijs erbij en zet de slowcooker voor 3 uur op low.

Na 3 uur kijk je even hoe het met de peertjes gaat. Wanneer je de peertjes goed kan inprikken met een vork zijn ze goed. Zijn ze nog iets hard dan laat je ze nog even een half uurtje staan. (slowcookers verschillen onderling enorm qua warmte dus de bereidingstijd kan verschillen)

Haal de peertjes voorzichtig uit de slowcooker en zet ze in een schaal.

Giet het vocht uit de slowcooker over in een steelpannetje om het iets te laten binden op het vuur. Dit kan met maizena, allesbinder of bloem, net wat je in huis hebt en net wat je zelf wilt. Qua dikte moet het iets stroperig worden maar geen dikke saus, bepaal zelf even hoeveel bindmiddel je moet gebruiken.

Proef vervolgens de saus en voeg naar smaak eventueel nog extra suiker toe. Je kunt het beter later toevoegen dan dat je het achteraf veel te zoet vindt.

Giet de saus weer bij de peertjes.

Dit is toch echt herfst! Met de kerstdagen ontbreken ze bij ons trouwens ook nooit!

Een simpel recept voor stoofperen uit de slowcooker, echt herfst als je het mij vraag en zeker ook een aanrader met de feestdagen!

Simpel recept voor stoofperen uit de slowcooker

Simpel recept voor stoofperen uit de slowcooker

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je dit Simpele recept voor stoofperen uit de slowcooker  proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Wanneer je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.