Salade met geroosterde pompoen en geitenkaas

Salade met geroosterde pompoen en geitenkaas..


Salade met geroosterde pompoen en geitenkaas

Salade met geroosterde pompoen en geitenkaas..

 

Salade met geroosterde pompoen en geitenkaas, een heerlijke combinatie van zoet en hartig. Lekker als bijgerecht maar ook als lunch of avondmaaltijd.

Ik koos nu voor een vegetarische salade maar je zou bijvoorbeeld ook nog uitgebakken spekjes kunnen toevoegen, lijkt me ook heerlijk.

 

 

Salade met geroosterde pompoen en geitenkaas..

 

Bereidingstijd: +/- 30 minuten

Wat heb je nodig?

  • Een zak gemengde sla of rucola
  • 300 gram pompoen gesneden in blokjes
  • 125 gram geitenkaas
  • Honing
  • 1 grote rode ui
  • Handje walnoten
  • Balsamico
  • Peper/zout
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • Optioneel: een theelepel Pumpkin spice
  • Wat (knoflook) olie

Overig:

  • Bakplaat met bakpapier
  • Een groot bord of een grote schaal

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden

Snijd de rode ui in halve ringen.

Verdeel de ui samen met de pompoen blokjes op de bakplaat.

Strooi hier naar smaak wat peper, zout, knoflookpoeder en eventueel de pumpkin spice kruiden overheen.

Als laatst nog wat knoflook of olijfolie.

Schuif de bakplaat in de oven voor ongeveer 20 a 25 minuten.

Verdeel in de tussentijd de gemengde sla op een bord of in een kom en maak aan met een klein beetje knoflook of olijfolie.

Als de pompoen en de ui uit de oven komen verdeel je deze over de sla.

Brokkel vervolgens de geitenkaas er overheen en verdeel de walnoten.

Maak de salade af met wat balsamico en wat honing.

Salade met geroosterde pompoen en geitenkaas

 

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga jij deze salade met geroosterde pompoen en geitenkaas maken?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.