Chinese tomatensoep uit de slowcooker

Chinese tomatensoep uit de slowcooker… 22


Chinese tomatensoep uit de slowcooker

Chinese tomatensoep uit de slowcooker, want de tomatensoep van de Chinees is toch gewoon mega lekker?

Tomatensoep is wel echt mijn favoriete soep, gewone tomatensoep, pompoen tomatensoep, tomatensoep mét ballen, tomatensoep zonder ballen, tomaten kippensoep, maar vanaf nu staat ook deze Chinese tomatensoep uit de slowcooker in dit rijtje.

Ik kreeg veel mailtjes en vragen of ik niet eens een lekker recept van Chinese tomatensoep uit de slowcooker kon maken, daar ging ik mee aan de slag! Resultaat? Een heerlijke soep om van te smullen!

Chinese tomatensoep uit de slowcooker..

Wat heb je nodig?

  • 2 liter kippenbouillon
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 500 ml gezeefde tomaten (passata)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 400-500 gram kipfilet, kippendijen of kippenpoten
  • 250 gram appelmoes
  • Een eetlepel gembersiroop
  • Een eetlepel ketjap manis
  • 1 geraspte knoflook teen
  • 1 eetlepel appelcider azijn
  • +/- 25-50 gram (kokosbloesem) suiker (voeg toe naar smaak, honing is ook een optie)
  • Zout en peper naar smaak
  • Maizena om de soep te verdikken

Optioneel: Omelet, tauge, mihoen, lente ui

Ben je benieuwd naar welke standaard producten ik gebruik, zoals bijvoorbeeld welke peper, welke bouillon, klik dan even hier..

Gebruik je namelijk zelf andere producten kan de smaak natuurlijk ook anders uitvallen.

Bereiding:

De kippenbouillon gaat samen met de kip en de geraspte knoflook in de slowcooker voor 2,5 a 3 uur op low.

Slowcookers willen onderling nog weleens verschillen in temperatuur waardoor ook de bereidingstijd anders kan zijn. Let de eerste keer altijd even goed op om te bepalen hoelang nodig is.

Na die tijd haal je de kip uit de bouillon, leg deze even op een bord.

Voeg nu de tomatenpuree, de gezeefde tomaten, de tomaten blokjes, de appelcider azijn, de ketjap, de gembersiroop en de appelmoes toe aan de bouillon en roer goed door.

Pluis de kip met 2 vorken uit elkaar en voeg weer toe aan de soep.

Bepaal voor jezelf of je de soep dik genoeg vindt of dat je hem nog iets dikker wilt hebben. In dat laatste geval maak je een papje van bijvoorbeeld 2 theelepels maizena en koud water, dit voeg je toe aan de soep.

Proeven..

Belangrijk: PROEF, voeg naar smaak de suiker toe. Wat voor mij zoet is kan voor jou nog niet zoet genoeg zijn of andersom. Bepaal dus zelf even hoeveel suiker je toevoegt. Breng de soep verder op smaak indien nodig met peper, zout, uienpoeder, extra ketjap, gembersiroop etc.

Zet de slowcooker vervolgens nog ongeveer een uurtje op low om goed door te warmen.

Optioneel kun je nog kiezen om een omelet in reepjes toe te voegen, taugé, mihoen en/of wat lente uitjes.

Chinese tomatensoep uit de slowcooker

Chinese tomatensoep uit de slowcooker

Lees ook eens deze tips voor de aanschaf en het gebruik van de slowcooker.

Op de pagina ‘recepten voor de slowcooker’ vind je nog veel meer lekkere recepten voor de slowcooker.

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze Chinese tomatensoep uit de slowcooker proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

22 gedachten over “Chinese tomatensoep uit de slowcooker…