babi ketjap

Heerlijke babi ketjap uit de slowcooker of uit de wok! 15


babi ketjap uit de slowcooker

Babi ketjap uit de slowcooker! Mmmm..  Lekker met wat zilvervliesrijst en wat boontjes..

Babi ketjap uit de slowcooker..

Een feestje op een doordeweekse avond! Deze heerlijke babi ketjap uit de slowcooker. Geen slowcooker? Geen nood, je kunt dit gerecht ook prima klaar maken in de wok! Bij bereiding in de slowcooker zou ik kiezen voor ham of speklappen, maak je dit gerecht klaar in de wok? Kies dan voor varkenshaas!

Lees ook eens deze tips voor de aanschaf en het gebruik van de slowcooker!

Bereidingstijd: 

In de wok: +/- 30 minuten

In de slowcooker: +/- 4 a 5 uur

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 800 gram hamlappen/speklappen of varkenshaas
  • Een bosje lente ui
  • 3 tenen knoflook
  • Een cm verse gember (gember puree of gembersiroop kan ook)
  • 2 theelepels sambal
  • 2 eetlepels bruine of palmsuiker
  • Een eetlepel sesamolie
  • Peper/zout
  • 130 ml Ketjap (manis)
  • 3 eetlepels sojasaus
  • Een eetlepel bloem om de saus te binden.
  • (zilvervlies) rijst (de hoeveelheid die je normaal ook met 4 personen gebruikt)
  • Voor de garnering: wat gebakken knoflook/gebakken uitjes/lente ui/sesam zaadjes.
  • Optioneel: sperzieboontjes

Ben je benieuwd naar welke standaard producten ik gebruik, zoals bijvoorbeeld welke peper, welke ketjap, klik dan even hier..

Gebruik je namelijk zelf andere producten kan de smaak natuurlijk ook anders uitvallen.

Bereiding: 

In de wok: 

Bak de (gesneden) lente ui in wat olie/boter. (1 lente uitje bewaren voor de garnering op het bord) 

Voeg de knoflook, de gember en de varkenshaas toe. Bak dit even lekker aan..

Voeg het water (100 ml), de ketjap, de sojasaus, de sambal, de bruine suiker en de sesamolie toe.. 

Laat dit geheel even lekker pruttelen op laag vuur.. 

Breng op smaak met wat peper/zout.. Proef dus even en kijk wat je nog wil toevoegen..

Voeg de bloem toe op de saus te binden.. Saus nog te dun? Voeg dan nog wat extra bloem toe. Je kunt de saus ook binden met een papje van maïzena. 

In de slowcooker: 

Bak ook eerst de lente ui, de knoflook, de gember en het varkensvlees kort aan op hoog vuur..

Dit gaat vervolgens in de slowcooker, samen met de ketjap, sojasaus, sambal, bruine suiker en de sesamolie. Let op: voeg  gÊÊn water toe. Er komt al genoeg vocht vrij tijdens het slowcooken. Zet dit aan voor 4 a 5 uur op low. 

Na +/- 4 uurtjes haal je de deksel eraf, bedenk zelf of je het geheel nog wil binden met een eetlepel bloem of maĂŻzena.. Even de deksel eraf laten kan ook helpen om het geheel te laten indikken.

Wij aten de babi ketjap met zilvervliesrijst en boontjes! Afgemaakt met wat lente ui, gebakken uitjes en gebakken knoflook op het bord! Gewoon een feestje op een doordeweekse avond… 😉

babi ketjap uit de slowcooker

Op de pagina ‘recepten voor de slowcooker’ vind je nog veel meer lekkere recepten voor de slowcooker!

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze babi ketjap uit de slowcooker proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 gedachten over “Heerlijke babi ketjap uit de slowcooker of uit de wok!