Pasta met krokante kip

Pasta met krokante kip, dat is weer eens wat anders! 2


Pasta met krokante kip

 

Vandaag op het menu, pasta met krokante kip! Een niet heel voor de hand liggende combinatie denk ik, maar wel onwijs lekker!

Dus wil je een keer wat anders dan het standaard bordje pasta? Zet dan eens deze pasta met krokante kip op het menu! Door de kip te paneren in een jasje van Panko, lemon peper, Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden past het perfect bij de pasta met de tomatensaus!

Pasta met krokante kip!

 

Bereidingstijd: +/- 45 minuten

Wat heb je nodig? ( 2 personen):

Voor de pasta met saus: 

  • +/- 200 gram pasta naar keus
  • Een halve courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pak passata (gezeefde tomaten)
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • Optioneel: nog wat verse basilicum blaadjes 
  • Optioneel: Parmezaanse of geraspte kaas

Voor de krokante kip: 

  • 2 kipfilets
  • 2 a 3 eieren
  • 4 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels panko
  • 2 eetlepels fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel lemon peper
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel zout

Je kunt ervoor kiezen de kip te bakken in de oven, of zoals ik te frituren in kokosolie. In dat laatste geval heb je dus ook kokosolie nodig. 

Bereiding: 

De pasta met saus: 

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snipper de ui, snijd de courgette en pers de knoflook.. Bak dit even lekker aan..

Voeg de gezeefde tomaten toe en breng op smaak met peper/zout en de Italiaanse kruiden.. Wanneer de pasta klaar is voeg je deze toe aan de saus en roer je dit goed door.

De krokante kip: 

Verwarm de kokosolie in een kleine wokje op het vuur. Je hebt echt niet veel olie nodig, zorg dat je ongeveer 3 cm olie in je pannetje hebt.

Snijd de kipfilet in stukken.

Maak drie schaaltjes, 1 met de geklutste eieren, 1 met de bloem en 1 schaaltje met het mengsel van panko, Parmezaanse kaas, lemon peper, Italiaanse kruiden en zout..

Haal de stukjes kipfilet eerst door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door het paneer.

Frituur de kip stukjes vervolgens in de kokosolie. Wanneer je de stukjes niet te groot maakt hebben ze ook niet heel lang nodig. (blijft de kip lekker mals!)

Tip: deze krokante kip stukjes zijn natuurlijk ook heerlijk als snack en bij de borrel! 

 

Pasta met krokante kip

 

 

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze Pasta met krokante kip  proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Pasta met krokante kip, dat is weer eens wat anders!