steak tartare

Steak tartare!


steak tartare

Steak tartare, iedereen kent het wel! Een heerlijk gerechtje wat je op vele manieren kunt eten! Als lunch, als voorgerecht, als hoofdgerecht, op toast, op een amuse lepel.. met pasen, maar ook met de kerst!

Behalve dat het erg lekker is, is het ook erg simpel!

Bereidingstijd: +/- 20 minuten.

Wat heb je nodig? (Voor 2 stuks zoals afgebeeld op de foto..)

Allereerst heb je natuurlijk goed rundvlees nodig, je gaat het rauw eten dus zorg dat je echt vers vlees hebt! Ik heb voor goede verse kogelbiefstuk gekozen, maar ossenhaas of staartstuk kan ook!

  • 220 gram biefstuk
  • 1 sjalot
  • 4 Amsterdamse mini augurkjes
  • 2 theelepels worcestershiresaus
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel truffel mayonaise (hoort officieel niet maar ik ben er gek op!)
  • Zout/peper naar smaak
  • 1 ei
  • Een kookring
  • Eventueel wat rucola voor de garnering op het bord..

Bereiding:

Snijd het vlees in hele kleine/fijne blokjes.

Ook het sjalotje en de augurkjes snijd je in hele fijne blokjes.

In een mengkom meng je vervolgens het vlees, de augurk en de sjalot door elkaar.

Nu ga je het op smaak brengen met de worcestershiresaus, sojasaus, de truffelmayonaise en wat peper en zout. Proef even een stukje en breng het naar wens nog verder op smaak.

Ik heb voor bovenop een eitje gepocheerd.. en de helft daarvan bovenop gelegd.. Je kunt ook een rauwe eierdooier boven op leggen of een eitje heel kort koken en open snijden bovenop.. Wat jij makkelijk vindt.

Plaats een kookring (afmeting maakt niet zo heel veel uit) op een bord en doe daar de helft van het tartare mengsel in, druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel. Dit zelfde doe je ook bij het andere bordje. Maak het af met wat rucola en je eitje.

steak tartare

Voilá heerlijke steak tartare!  Niet heel ingewikkeld toch?

Je kunt de hoeveelheden gewoon aanpassen en het wat ik al zei op veel manieren en bij veel gelegenheden eten.

steak tartare kerst

Ik vind het een ideaal gerechtje met oog op de feestdagen! Een kerstdiner is onwijs leuk (en lekker) maar het hoeft/moet natuurlijk niet allemaal heel ingewikkeld zijn! Toch? Onder het kopje ‘feestdagen’ staan trouwens nog veel meer leuke recepten voor de aankomende feestdagen!

 

Ben je trouwens benieuwd waar dat mooie servies vandaan komt? Ik ben er namelijk helemaal verliefd op! Ik heb het gekocht bij Sterrenhoudt! Het is van House Doctor! 

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze steak tartare proberen? Laat me weten of het je gesmaakt heeft! Tag me bijvoorbeeld op Instagram of laat een reactie achter!

Volg je mij trouwens al op Instagram? (@ashleywillems)

 

Comments

comments

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>