Kip ketjap met nasi goreng

Kip ketjap met nasi goreng.. 27


Kip ketjap met nasi goreng

Mmm kip ketjap met nasi goreng, dat is gewoon een feestje op het bord hoor! Vind je ook niet?

Kip ketjap met nasi goreng, weer een heerlijk recept voor de slowcooker, maar ook prima te bereiden op het fornuis!

Het recept van de babi ketjap staat al enige tijd online, maar een variant met kip stond ook nog op mijn to do list! Gewoon omdat het me ook erg lekker leek. Ik gebruikte in plaats van kipfilet kippendijen, erg lekker! Kippendijen blijven iets steviger qua structuur, je krijgt hier dus geen pulled chicken idee bij! Ik noem het kip ketjap, maar de ketjap is natuurlijk niet het enige ingrediënt wat dit recept zo lekker maakt!

Ik heb trouwens een nieuwe slowcooker, een Andrew James dit keer! Groter dan de Crockpot die ik al had én met uitgestelde starttijd! Ideaal.. Ik word heel blij van de snelle service van De Slowcookery! 

Kip ketjap met nasi goreng

Ik maakte nasi goreng voor bij de kip ketjap, een prima combinatie!

Kip ketjap met nasi goreng…

Wat heb je nodig? (4 personen)

 • 1 kilo kippendijen
 • 100 ml ketjap (manis, witte fles met rode dop)
 • 1 cm verse gember of een theelepel gemberpoeder
 • 2 tenen knoflook in stukjes
 • 2 gesneden sjalotjes
 • 2 eetlepels bruine suiker
 • 3 eetlepels sesam olie
 • 2 eetlepels gembersiroop
 • 2 theelepels sambal (ik gebruik altijd de sambal van de Xenos met ananas, niet pittig)
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 1 eetlepel citroensap
 • Vers gemalen peper en zout naar smaak
 • 1 eetlepel bloem of maizena om de saus te binden
 • 2 gesneden lente uitjes voor de garnering
 • Optioneel: sperzieboontjes of andere groente om erbij te eten

Bereiding: 

Je kunt ervoor kiezen de kippendijen eerst aan te bakken, ik heb het niet gedaan.

De kippendijen, ketjap, gember, knoflook, sjalotjes, bruine suiker, sesamolie, gembersiroop, citroensap, knoflookpoeder en de sambal gaan in de slowcooker. Roer dit even goed door en zet de slowcooker voor ongeveer 3,5 a 4 uur op low. Ik zeg ongeveer omdat de bereidingstijd per slowcooker kan verschillen.

Na die tijd haal je de deksel van de slowcooker en roer je het geheel even goed door. Bepaal of je de saus nog wilt binden met een eetlepel bloem of maizena(1 eetlepel maizena, 1 eetlepel water even aanmaken).

Proef even! En breng naar wens nog verder op smaak met peper/zout of bijvoorbeeld wat extra sambal of nog een extra scheutje ketjap!

Voilå, een heerlijk bordje kip ketjap met nasi goreng! Een feestje als je het mij vraagt..

Kip ketjap met nasi goreng

Op de pagina ‘recepten voor de slowcooker’ vind je nog veel meer lekkere recepten voor de slowcooker!

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je kip ketjap met nasi goreng proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

27 gedachten over “Kip ketjap met nasi goreng..