Zalmcarpaccio met komkommer, rucola en pijnboompitten

Zalmcarpaccio met komkommer, rucola en pijnboompitten..


Zalmcarpaccio met komkommer, rucola en pijnboompittenZalmcarpaccio met komkommer, rucola en pijnboompitten, een heerlijk voorgerecht!

 

De klassieke carpaccio kennen we natuurlijk allemaal wel, maar carpaccio van zalm is minstens net zo lekker. Ik gebruikte voor deze zalmcarpaccio de zalmcarpaccio van de Lidl. In deze verpakking zit dun gesneden zalm, een heerlijke dressing en Parmezaanse kaas snippers. Hoe handig is dat? Uiteraard voegde ik zelf nog het een en ander aan ingrediënten toe, maar zo’n basis is gewoon handig. Je moet het jezelf niet lastiger maken dan nodig is. Bovendien wanneer je er voor zorgt dat het er op het bord mooi uit ziet weet niemand dat het uit deels uit een ”pakje” kwam toch?

Ik zag dat de AH trouwens ook zalmcarpaccio in het kerstassortiment heeft. Dit is overigens geen gesponsord artikel!

Zitten er mensen aan tafel die niet zo gek zijn op vis? Maak voor hen deze heerlijke carpaccio bonbons of de klassieke carpaccio met truffel mayonaise..

 

Zalmcarpaccio met komkommer, rucola en pijnboompitten…

 

Bereidingstijd: +/- 10 minuten

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 4 verpakkingen zalmcarpaccio incl. de dressing en Parmezaanse kaas
  • Een halve komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 lente uitje
  • 2 handjes rucola sla
  • Geroosterde pijnboompitten

Bereiding:

Haal de zalm ongeveer een half uur van te voren uit de koelkast. Je serveert dit gerecht op kamertemperatuur.

Leg de zalm in een rondje plat op de borden.

Snijd de rode ui in hele fijne halve ringen. Snijd ook de lente ui in ringetjes.

Schaaf de komkommer in plakken en rol deze plakken op, dit geeft een leuk resultaat.

Verdeel nu als eerst wat rucola over de zalm heen. Zet de komkommer rolletjes in het midden in de rucola sla, en leg de rode ui en lente ui er mooi omheen.  Besprenkel het geheel vervolgens met de dressing.

Maak af met de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten.

Een heerlijk en simpel voorgerechtje wat er door de presentatie best fancy uit ziet toch?

Zalmcarpaccio met komkommer, rucola en pijnboompitten

Zalmcarpaccio met komkommer, rucola en pijnboompitten

Zalmcarpaccio met komkommer, rucola en pijnboompitten

 

Is je kerstdiner nog niet compleet? Klik hier voor nog veel meer lekkere kerstrecepten!

Hele fijne feestdagen toegewenst en eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze Zalmcarpaccio met komkommer, rucola en pijnboompitten proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.