Amuse van steak tartare, truffel en kwartelei

Amuse van steak tartare, truffel en kwartelei.. 2



Amuse van steak tartare, truffel en kwartelei

Amuse van steak tartare, truffel en kwartelei om je kerstdiner goed mee te beginnen!

 

Amuse van steak tartare, truffel en kwartelei..

 

Begin je kerstdiner met deze heerlijke amuse van steak tartare, een heerlijk en bovendien ook eenvoudig hapje. Belangrijk is dat het vlees super vers en op kamertemperatuur is. Ik gebruikte voor deze steak tartare kogelbiefstuk van de slager, maar diamanthaas of ossenhaas zou ook kunnen. Na bereiding moet je de amuse wel snel serveren anders gaat het vlees verkleuren en ziet het er niet meer zo smakelijk uit.

Vaak zie je dat steak tartare gegeten wordt met een (bijna) rauwe eidooier. Ik ben hier zelf geen fan, van dus ik heb de kwarteleitjes gestoomd maar hier kun je natuurlijk je eigen draai aan geven.

Geen fan van truffel? Deze kun je natuurlijk ook weglaten, dan nog is het een heerlijke amuse!

 

Bereidingstijd: +/- 15 minuten

 

Wat heb je nodig? (voor 4 stuks)

  • 4 amuse lepels
  • 80 gram (kogel)biefstuk
  • 2 a 3 mini augurkjes
  • Een theelepeltje kappertjes
  • 1/2 sjalotje
  • Een grote theelepel truffeltapenade
  • Scheutje truffelolie
  • 1 theelepel worcestersaus
  • Peper/zout naar smaak
  • 2 kwarteleitjes

Amuse van steak tartare, truffel en kwartelei

 

Bereiding:

Kook of stoom de kwarteleitjes ongeveer 3 minuten op 100 graden.

Snijd de biefstuk in hele kleine gelijke blokjes (brunoise). Doe dit vervolgens in een schaaltje en voeg wat peper/zout en een scheutje truffelolie toe.

Snijd ook de kappertjes, sjalot en de mini-augurkjes in hele kleine stukjes en voeg deze ook toe.

Breng het geheel op smaak met de worcestersaus en de truffeltapenade. Proef stiekem even een klein stukje en bepaal zelf of je nog extra peper/zout of truffel toevoegt.

Maak van de steak tartare bolletjes op de amuselepel en maak af met een half kwarteleitje.

Meer dan 4 eters? Verdubbel gewoon het recept..

Amuse van steak tartare, truffel en kwartelei

Amuse van steak tartare, truffel en kwartelei

 

Is je kerstdiner nog niet compleet? Klik hier voor nog veel meer lekkere kerstrecepten!

Hele fijne feestdagen toegewenst en eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Dit recept is in samenwerking met Miele tot stand gekomen. Ben je op zoek naar meer kerstinspiratie? Neem dan even een kijkje op de Instagram pagina van Miele 

Ga je deze Amuse van steak tartare, truffel en kwartelei proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Amuse van steak tartare, truffel en kwartelei..