Gehaktballetjes in zoet zure saus

Gehaktballetjes in zoetzure saus! 8


Gehaktballetjes in zoetzure saus

 

Gehaktballetjes in zoetzure saus! Mmm, die waren erg lekker! Een heerlijk borrelhapje waar je vast veel mensen blij mee maakt!

 

Gehaktballetjes in zoetzure saus, vroeger at ik ze weleens uit de diepvries van Mora.. Kennen jullie ze? Stiekem vond ik dat best lekker op een broodje of als snack.. Maar deze zelf gemaakte gehaktballetjes in zoetzure saus zijn natuurlijk velen malen lekkerder!!

Dus heb je binnenkort een feestje, borrel, verjaardag of heb je er gewoon zin in? Probeer ze eens uit! Ik maakte de gehaktballetjes klaar in de slowcooker, gewoon omdat ik er dan geen omkijken naar heb. Maar je kunt ze natuurlijk ook prima bakken in de koekenpan!

Trouwens, deze gehaktballetjes lijken me ook heerlijk bij een stamppot!

 

Gehaktballetjes in zoetzure saus…

Bereidingstijd: voorbereiding: +/- 15 minuten + 2 uur in de slowcooker

 

Wat heb je nodig: 

Voor de gehaktballetjes:

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 4 eetlepels paneermeel of panko (Japans broodkruim)
  • 2 fijn gehakte knoflook teentjes
  • 1 a 2 theelepels zout
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 of hele theelepel Chinese 5 spices

Voor de saus:

  • 100 ml water
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel (zoete) chilisaus
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel citroensap
  • Eventueel: Maizena om de saus te binden
  • Eventueel: Sambal wanneer je van pittig houdt.

Bereiding: 

De bereiding is erg simpel, bovenstaande ingrediënten meng je goed door elkaar. Gehaktballetjes maken betekend altijd dat je vieze handen krijgt!

Maak er vervolgens mooie balletjes van.

De balletjes gaan zonder toevoeging van vocht in de slowcooker. Ik heb de slowcooker wel even ingevet met wat olijfolie om aanbakken te voorkomen. Na 2 uur op high waren mijn balletjes klaar! De tijd kan per slowcooker soms nog weleens verschillen.

Ik roer de balletjes tussentijds altijd een keertje door.

Maak ondertussen de zoetzure saus.

Alle ingrediënten verwarm je met elkaar in een steelpannetje, proef en breng naar wens op smaak. Wellicht wil je de saus nog iets pittiger, zoeter of zuurder.

Ik vond het niet nodig de saus nog verder te binden.

Heerlijke gehaktballetjes in zoetzure saus!

Gehaktballetjes in zoetzure saus

 

Gehaktballetjes in zoetzure saus

 

Op de pagina ‘recepten voor de slowcooker’ vind je nog veel meer lekkere recepten voor de slowcooker!

 

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze gehaktballetjes in zoet zure saus proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 gedachten over “Gehaktballetjes in zoetzure saus!

  • Jeanette

    Erg lekker, doorslaand succes gisteren op een feestje (al zie ik op de foto de uitjes erbij, die liggen nog in de koelkast realiseer ik me nu….). Zuslief was dan wat teleurgesteld dat de door haar zo geliefde satésaus was gewijzigd in de zoetzure variant, maar culinaire vriendin vertelde dat zij graag als haar verjaardagscadeau een doos vol van die ballen zag in plaats van een ander cadeau☺☺. Kortom, heerlijk! Dankjewel voor het recept (en al die andere heerlijke recepten).

  • Sanneke

    Hoi Ashley,

    Deze gehaktballetjes lijken me heerlijk. Ik heb alleen half om half gehakt in huis. Zou het daar ook mee lukken of is dat te vettig?

    Groetjes, Sanneke

  • Nadine

    Het recept klinkt heel lekker! Ik ga het binnenkort proberen te maken.

    Even een vraagje: Hoeveel balletjes maak je ongeveer van 500 gram ivm de grootte tov de baktijd.
    Dankjewel alvast!

  • louise

    Wat ontzettend veel zout voor 500 gram gehakt, er zit ook nog veel zout in de rest van de ingrediënten. Ik ben nierpatiënt en sta er elke keer van te kijken hoeveel zout mensen in hun eten gebruiken, terwijl er zoveel alternatieven zijn! Verder ziet er erg lekker uit, maar het zout daar neem ik een alternatief voor.