Ashley Willems https://ashleywillems.nl Wie kan lezen kan ook koken! Fri, 18 Oct 2019 06:11:48 +0200 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.3 137007869 Pepijn zijn schema met 10 maanden & favo recept! https://ashleywillems.nl/kids/pepijn-zijn-schema-met-10-maanden-favo-recept/ https://ashleywillems.nl/kids/pepijn-zijn-schema-met-10-maanden-favo-recept/#respond Fri, 18 Oct 2019 04:00:25 +0000 https://ashleywillems.nl/?p=5470   Dagelijks stroomt mijn inbox vol met vragen over van alles maar met name over Pepijn, hoe ziet zijn schema er nu uit, eet hij alles? Hoeveel flessen krijgt hij nog? Hoeveel slaapt hij overdag? Het leek me dus wel weer eens tijd om dit met jullie te delen.  Kleine baby’s worden groot! Jeetje, echt […]

Het bericht Pepijn zijn schema met 10 maanden & favo recept! verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>

 

Dagelijks stroomt mijn inbox vol met vragen over van alles maar met name over Pepijn, hoe ziet zijn schema er nu uit, eet hij alles? Hoeveel flessen krijgt hij nog? Hoeveel slaapt hij overdag? Het leek me dus wel weer eens tijd om dit met jullie te delen. 

Kleine baby’s worden groot!

Jeetje, echt waar blijft de tijd. Onze bijna dreumes die zit dagelijks bij ons aan tafel te smullen van alles. Hij eet eigenlijk bijna alles. Ik vind het ook supergezellig om met zijn drietjes te ontbijten, te lunchen of avondeten. In zijn Stokke Tripp Trapp zit hij al vanaf zijn geboorte bij ons aan tafel.

Pepijn zijn schema met 10 maanden & favo recept!

Hoe ziet een gemiddelde dag er dan uit?

7.00-8.00 wordt hij wakker

7.30-8.30 een papfles van 200cc met 6 schepjes opvolgmelk en 3 theelepels pap

9.30-10.00 fruit 

Na het fruit weer naar bed voor meestal 1,5 a 2 uur.

12.00-12.30 2 boterhammen, op brood eet hij zuivelspread, jam, appelstroop of pindakaas. 

13.30-14.00 een flesje van 120 maar hier laat hij vaak al van staan. 

14.00-15.00 weer naar bed voor 1 a 1,5 uur. 

Als hij wakker is eet hij soms nog een tussendoortje, nog een keer fruit of een cracotte met een beetje zuivelspread

17.30 avondeten + beetje kwark als toetje 

19.00 fles van 200cc met 6 schepjes opvolgmelk

Daarna gelijk naar bed. 

Pepijn zijn schema met 10 maanden & favo recept!
Hebben jullie de nieuwe Munch collectie van Stokke al gezien?
Pepijn zijn schema met 10 maanden & favo recept!
Deze nieuwe EzPz placemat van Stokke is super handig!

Verder krijgt hij tussendoor ook weleens maisknabbels, rijstwafels of een koekje. Ook geven we hem weleens stukjes komkommer of paprika om op te knabbelen. 

Wat hij alleen (nog) niet zo lekker vindt is ei, dat spuugt hij gelijk weer uit. Oja, en laatst aten we andijviestamppot waarvan ik dacht dat hij wel mee kon eten, ook dit viel niet zo in de smaak. De kip kerrie van een paar dagen later was wel een succes. 

Pepijn zijn schema met 10 maanden & favo recept!

Lievelingseten?

PASTA! pasta bolognese bijvoorbeeld. Dit kan hij al gewoon met ons mee eten, ideaal. 

Het pasta recept wat er hier goed in gaat: 

Ik maak altijd een grotere hoeveelheid en vries dan een aantal bakjes in. Hoeveel bakjes je hier uit haalt is afhankelijk van hoeveel je kindje eet en hoe vol je de bakjes stopt. Ik gebruik als pasta altijd orzo, dit is een pasta die lijkt op rijst heel klein dus en goed te eten voor baby’s zonder dat je het hoeft te pureren. Spaghettini is ook een optie. 

Wat heb je nodig?

1 hele courgette

100 a 150 gram (kip) gehakt (vega kan natuurlijk ook)  

200 bladspinazie 

2 tomaten 

1 paprika 

1 klein uitje 

1 teentje knoflook

250 gram passata (gezeefde tomaten) 

2 theelepels Italiaanse kruiden (verse basilicum is ook lekker!)

Ongeveer 125 a 150 gram orzo 

Optioneel toe te voegen: wortel

Bereiding: 

Je kunt dit eigenlijk op verschillende manieren bereiden. Je kunt ervoor kiezen om de groente te stomen bijvoorbeeld, maar ik kies er steeds vaker voor om het gewoon te bereiden zoals ik dat altijd al deed voor onszelf. 

Dat begint met het snijden van alle groente, de ui en de knoflook. 

Zet ook alvast een pannetje water op voor de pasta. 

Bak allereerst de ui en de knoflook en voeg daar het gehakt aan toe. Vervolgens gaan alle overige groente erbij (spinazie als laatst). 

Voeg dan de passata toe om er een saus van te maken en breng deze op smaak met de Italiaanse kruiden en eventueel wat verse basilicum. 

Ik pureer de saus vervolgens grof, maar wellicht eet je kindje al echt goed met de pot mee en is dit niet nodig?

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en als deze klaar is voeg je het toe aan de saus. Door de orzo aan de gepureerde saus toe te voegen zit er wel gewoon nog structuur in. 

Hoe gaat dat allemaal bij jullie thuis? Ik ben wel benieuwd!

Pepijn zijn schema met 10 maanden & favo recept!

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Stokke.

Tot snel weer!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Het bericht Pepijn zijn schema met 10 maanden & favo recept! verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
https://ashleywillems.nl/kids/pepijn-zijn-schema-met-10-maanden-favo-recept/feed/ 0 5470
10 dingen die ik echt irritant vind sinds ik moeder ben.. https://ashleywillems.nl/baby/10-dingen-die-ik-echt-irritant-vind-sinds-ik-moeder-ben/ https://ashleywillems.nl/baby/10-dingen-die-ik-echt-irritant-vind-sinds-ik-moeder-ben/#comments Fri, 02 Aug 2019 13:52:25 +0000 https://ashleywillems.nl/?p=5460 Want even zeuren mag af en toe best. De (ongevraagde) mening van andere moeders.. Met stip op nummer 1 natuurlijk! Ze weten het altijd beter en ze hebben allemaal wonder kids. Rolt Pepijn nog niet om? Jeetje, die van mij deed dat met 4 maanden al. NOU EN! Ik sta in de supermarkt en Pepijn […]

Het bericht 10 dingen die ik echt irritant vind sinds ik moeder ben.. verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
10 dingen die ik echt irritant vind sinds ik moeder ben..

Want even zeuren mag af en toe best.

De (ongevraagde) mening van andere moeders..

Met stip op nummer 1 natuurlijk! Ze weten het altijd beter en ze hebben allemaal wonder kids. Rolt Pepijn nog niet om? Jeetje, die van mij deed dat met 4 maanden al. NOU EN! Ik sta in de supermarkt en Pepijn begint te piepen bij de kassa, ik geef hem een speeltje en er is niks meer aan de hand. Toch weet de mevrouw achter mij me te vertellen dat hij honger heeft. HOEZO? Hij dronk nog een hele fles voordat we 10 minuten geleden de deur uit gingen, bemoei je er niet mee.. en HOEZO denk jij te weten wat mijn kind nodig heeft.. GRRR..  Ik schreef al eens eerder een artikel over de ‘’moedermaffia’’ en een artikel over ‘’wat ik te zeggen heb tegen alle zuurpruimen op het internet’’. Dus voor nu laat ik het hierbij 😉

Scooters en motoren..

Ik hoor je denken, hoezo?? Nou motoren die bijvoorbeeld ’s avonds met net iets teveel gas door te straat racen terwijl je baby net slaapt. Of die scooters die tijdens een rustige wandeling langs je kinderwagen scheuren terwijl je baby net slaapt. Pepijn kan prima tegen herrie, maar niet als het zo onverwacht aankomt.

Of die pakketbezorger…

Die ook altijd precies het moment uitzoeken dat je baby net slaapt en dan net iets te lang aanbellen. En dat het dan een pakketje voor de buren blijkt……. Ondertussen natuurlijk wel schelden als je eigen verwachte pakketje een keer (een dag) later wordt bezorgd.. 😊

Te volle winkels

Een veel te volle Kruidvat winkel waar je met een kinderwagen gewoon amper doorheen komt, hoe moet dat met een tweelingwagen dan?

Mensen die ongevraagd aan je baby zitten..

Met hun (vieze) handen even aan zijn wangen zitten terwijl hij in de kinderwagen zit en we bij de bakker staan te wachten. Doe maar niet..

Waar is mijn geheugen?

‘’Vroeger’’ had ik geen agenda of post-its nodig, ik wist alles uit mijn hoofd. Hoe dat nu is kun je vast al wel invullen…

10 dingen die ik echt irritant vind sinds ik moeder ben..

Snottebellen van andere kinderen..

Waar is je moeder met een zakdoekje? Nergens te bekennen.. Je hoeft Pepijn geen kusje te geven hoor, hij wil slapen(haha?).. Nee niet doen…. *te laat….* Gattttttver! Waarom letten überhaupt sommige ouders niet op hun kinderen.. Want waarom smeren kinderen hun vieze handen af aan mijn kinderwagen? Maar goed, voordat ik als de moedermaffia klink stop ik weer 😉 Maar irritant vind ik het wel, of eigenlijk smerig. Yes, het klop dat ik wel een tikkie smetvrees heb ja. Al is het dweilen met de kraan open, ik zal altijd achter Pepijn aanrennen met een doos tissues voor zijn snottebellen.

Restaurants/Lunchrooms etc. zonder mogelijkheid tot verschonen van een baby..

Nooit eerder op gelet natuurlijk, maar het is zeldzaam dat er een mogelijkheid is tot verschonen. Sta je vervolgens weer moeilijk te doen in de kofferbak van je auto..

Altijd weer wachten op die lift..

Of überhaupt het zoeken van een lift, ze zitten altijd ergens helemaal achterin verstopt namelijk. Waar je ‘’vroeger’’ binnen no time in je favo winkel boven op de damesafdeling stond moet je nu met je kinderwagen eerst opzoek naar een lift, je bent nooit de enige die met die lift wil en het zou kunnen zijn dat er gewoon helemaal geen lift is..

Parkeerplaatsen zijn altijd te klein..

Behalve dat kunnen heel veel mensen ook niet parkeren, waardoor het dan soms voorkomt dat er een auto zo dicht op je staat dat je met geen mogelijkheid je baby in zijn autostoel gepropt krijgt.

Als afsluiter..

Vind ik het ook MEGA irritant als mensen net doen alsof je leven voorbij is als je kinderen krijgt of al hebt gekregen. Je hebt nooit meer tijd voor jezelf? Hoezo niet? Dat je het misschien niet meer cadeau krijgt oké, maar je kunt het zeker wel plannen. Trouwens, alle baby’s en jonge kinderen slapen overdag wel een keer, ga op de bank zitten met een kop koffie en je hebt tijd voor jezelf. Nachtrust is ver te zoeken, hoezo? Alle baby’s en kinderen zijn op voorhand dus al dramatische slapers? Gelukkig is dat echt niet altijd het geval. Soms zelf ook eens vroeg naar bed in plaats van nog 3 afleveringen van je favo serie 😉. Mijn leven is dus helemaal niet voorbij en alleen maar nog leuker geworden!

Herkenbaar? Of zijn er nog andere dingen die jij aan dit rijtje zou kunnen toevoegen?

Tot snel weer!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Het bericht 10 dingen die ik echt irritant vind sinds ik moeder ben.. verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
https://ashleywillems.nl/baby/10-dingen-die-ik-echt-irritant-vind-sinds-ik-moeder-ben/feed/ 2 5460
Heeft Pepijn favoriete hapjes? https://ashleywillems.nl/baby/heeft-pepijn-favoriete-hapjes/ https://ashleywillems.nl/baby/heeft-pepijn-favoriete-hapjes/#respond Tue, 23 Jul 2019 16:00:03 +0000 https://ashleywillems.nl/?p=5443 Toen we met 4 maanden begonnen met oefenhapjes had Pepijn al een duidelijke voorkeur voor bepaalde smaken. Nu met 8 maanden is dat eigenlijk nog niet anders. Grappig dat hij zo jong dus al een smaakvoorkeur heeft. Vanaf dat Pepijn een paar dagen oud is zit hij al bij ons aan tafel als wij eten. […]

Het bericht Heeft Pepijn favoriete hapjes? verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
Heeft Pepijn favoriete hapjes?

Toen we met 4 maanden begonnen met oefenhapjes had Pepijn al een duidelijke voorkeur voor bepaalde smaken. Nu met 8 maanden is dat eigenlijk nog niet anders. Grappig dat hij zo jong dus al een smaakvoorkeur heeft.

Vanaf dat Pepijn een paar dagen oud is zit hij al bij ons aan tafel als wij eten. Echt een gezellig moment van de dag. We vinden het ook belangrijk dat hij leert dat we altijd aan tafel eten en dat we niet met 5 minuten weer van tafel gaan. Als een prins in zijn Stokke Tripp Trapp stoel zit hij er altijd gezellig bij en maakt het voor hem niet uit hoelang het duurt. Dat maakt het nu ook makkelijker om met hem buiten de deur te gaan eten.

Heeft Pepijn favoriete hapjes?
Hebben jullie de nieuwe Munch collectie van Stokke al gezien?

Groente?

Alles wat groen is heeft niet zijn voorkeur. Broccoli is nog oké maar doperwten, sperziebonen, courgette en avocado zijn echt een no go. Hij griezelt er echt van, maar ik blijf zo nu en dan een poging wagen. Avocado in een fruithap gaat trouwens wel goed.

Zijn favo groente hapjes

  • Wortel/broccoli/pasta
  • Bloemkool met (zoete) aardappel
  • Pompoen met rijst of aardappel
  • Wortel/spinazie/pastinaak/aardappel (soms met kip)
  • Bruine bonen met appel en rijst

Daarnaast heeft meneer de voorkeur voor groente uit (Olvarit) potjes, lekker glad en zonder stukjes. Haha, maar ik blijf natuurlijk ook gewoon verse hapjes maken. Verse hapjes maak ik op gevoel en zonder recept. De verse hapjes bestaan voornamelijk uit groente en een klein beetje rijst/aardappel of pasta en soms een klein beetje vlees of vis. Als hij een potje eet zit daar soms wel kip, rundvlees of vis doorheen. Hij eet tegenwoordig met gemak een heel potje voor 6 maanden leeg, dit komt neer op 200 gram.

Heeft Pepijn favoriete hapjes?

Als je eens inspiratie op wil doen om verse hapjes te maken kun je ook prima de combinaties van de potjes in de supermarkt afkijken.

Ik zal binnenkort eens wat receptjes met jullie delen! Nu worden het tenminste ook wat meer receptjes, toen hij alleen worteltjes, alleen bloemkool  of worteltjes met bloemkool at was dat natuurlijk niet echt spannend om te delen. Nu probeer ik ook steeds vaker kruiden toe te voegen zoals verse basilicum, oregano of peterselie.

Heeft Pepijn favoriete hapjes?

Hoe zit dat met fruit?

Alle fruit is favoriet. Er is niks van fruit wat hij niet lekker vindt en ik maak het eigenlijk altijd vers tenzij we buiten de deur zijn. Favoriet is de combinatie mango banaan, aardbeien gaan er ook heel goed in. Het is maar net wat ik in de fruitmand heb liggen, meestal combineer ik 2 a 3 soorten fruit. Soms varieer ik ook met een beetje yoghurt er doorheen. Maar ook zijn fruithapjes moeten glad gepureerd zijn, een geprakt banaantje gaat er dus (nog) echt niet in.

Heeft Pepijn favoriete hapjes?
Deze nieuwe EzPz placemat van Stokke is super handig!
Heeft Pepijn favoriete hapjes?
Heeft Pepijn favoriete hapjes?
Heeft Pepijn favoriete hapjes?
VERLIEFD!

Deze blog is geschreven in samenwerking met Stokke.

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Het bericht Heeft Pepijn favoriete hapjes? verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
https://ashleywillems.nl/baby/heeft-pepijn-favoriete-hapjes/feed/ 0 5443
Q&A met Nutricia.. https://ashleywillems.nl/kids/qa-met-nutricia/ https://ashleywillems.nl/kids/qa-met-nutricia/#respond Thu, 18 Jul 2019 15:29:55 +0000 https://ashleywillems.nl/?p=5439 Onlangs werd ik uitgenodigd door Nutricia en Olvarit voor een lekkere lunch met voedingskundigen van de Nutricia kindervoeding service. Behalve heel erg lekker en gezellig was het ook interessant. Want ondanks dat ik denk dat ik door mijn ervaring in de kinderopvang best een hoop weet, loop ik nu zelf ook tegen dingen aan.  Want […]

Het bericht Q&A met Nutricia.. verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
Q&A met Nutricia

Onlangs werd ik uitgenodigd door Nutricia en Olvarit voor een lekkere lunch met voedingskundigen van de Nutricia kindervoeding service. Behalve heel erg lekker en gezellig was het ook interessant. Want ondanks dat ik denk dat ik door mijn ervaring in de kinderopvang best een hoop weet, loop ik nu zelf ook tegen dingen aan. 

Want hoe komt het dat Pepijn met bijna 8 maanden nog geen enkele vorm van stukjes wil eten, geen koekje, geen brood, geen maisknabbel, geen rijstwafeltje helemaal niks. Hoe moet ik het aanpakken? Wat is de truc? 

Toen ik dit trouwens laatst op Instagram deelde ontplofte mijn inbox met moeder die dit herkende en met hetzelfde te maken hebben. 

Ik legde dit probleem voor bij 1 van de voedingskundige van Nutricia, namelijk Tirza. 

En eigenlijk is het antwoord heel simpel, blijven proberen, blijven aanbieden. Verschillende soorten beleg proberen, stukjes dopen in melk, kleine stukjes en korstjes. Maar vooral niet dwingen of forceren, het moet leuk blijven. Daarnaast kreeg ik de tip om ook niet iets anders aan te bieden, dus geef bijvoorbeeld niet een extra fruithap of yoghurtje (dat eet Pepijn allemaal heeul goed) want ze zijn slim genoeg om te weten dat ze dan helemaal geen brood meer gaan eten 😉 

Nu ik dit artikel schrijf zijn we weer meer dan een week verder en inmiddels is er echt verbetering hier thuis. Hij griezelt er niet meer van, gaat niet meer kokhalzen en zit lekker te kauwen op zijn stukjes brood. Stiekem verstopt hij de stukjes dan nog wel in zijn wang of gehemelte, maar zo nu en dan slikt hij ook (per ongeluk) weleens een stukje door. Het zijn nog zeker geen hele boterhammen maar het begin is er wel denk ik. Geduld, geduld, geduld! 

Q&A met Nutricia
Quinoa is ook om van te griezelen trouwens!

Overige veel gestelde vragen.. 

Waarom wordt het starten met vaste voeding vanaf 4 maanden gepromoot? Is het niet verstandiger te wachten tot 6 maanden?

Wat goed is om te weten is dat op basis van de meest recente wetenschappelijke onderzoeken juist wordt aanbevolen om vanaf de leeftijd van 4 maanden met bijvoeding te gaan starten. Dat hoeven maar een paar hapjes te zijn. Maar veel kindjes zijn er tegen die tijd echt klaar voor en geven dat ook aan met signalen (op de handjes sabbelen, het eten uit jouw mond kijken, smakgeluiden en soms willen ze ook opeens meer melkvoeding drinken of worden ze opeens ’s nachts weer wakker terwijl ze al doorsliepen). Het blijkt ook dat de kans op allergieën kleiner wordt als je er rond 4 maanden mee start.

Je mag dus al beginnen als je baby 4 maanden oud is, maar ieder kindje heeft zijn eigen tempo. Wat in ieder geval belangrijk is: het zijn echt oefenhapjes. Moedermelk of flesvoeding blijft de belangrijkste voedingsbron. 

Maar iedereen heeft ook hierin uiteraard de eigen keuze. Als jij je daar niet prettig bij voelt; dan niet doen. Maar goed om te weten dat het zeker geen kwaad kan!

Q&A met Nutricia

Is het slim om eerst met groente te beginnen en daarna pas met fruit? Wat adviseren jullie daarin? 

We adviseren om te starten met groentehapjes. Op die manier went je kindje makkelijker aan de smaak van groente, dan wanneer je met fruit begint. Fruit is namelijk van nature zoeter, en kindjes hebben hier een voorkeur voor. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die beginnen met een groentehapje, later meer groenten eten. Geef de eerste twee weken daarom uitsluitend groentehapjes. Daarna ga je dan fruit introduceren. 

We hebben Olvarit Eerste Hapjes. Die zijn speciaal ontwikkeld voor de start met bijvoeding. Deze hapjes bestaan uit pure smaken en natuurlijke ingrediënten. Dat vinden we belangrijk omdat de voeding tijdens de eerste 1000 dagen van invloed is op de gezondheid van je kindje op latere leeftijd. 

Op onze website www.hapjesplan.nl vind je een superhandige tool die je helpt bij het starten met die eerste hapjes. Het is echt een stappenplan waar precies wordt uitgelegd hoe je de hapjes het beste kunt introduceren. 

Q&A met Nutricia

In het begin zijn het vaak slechts een paar hapjes. Je kindje moet echt even wennen aan die nieuwe structuur en smaken! Maar je zult zien dat het al snel meer zal worden.  

Welke groente adviseren jullie als eerste hapje!  En wat kun je doen als kindje voeding weigert?

Start met enkelvoudige smaken. Wortel, bloemkool en broccoli zijn daarvoor heel geschikt. Ze hebben niet al te sterk uitkomende smaken voor een baby. Geef één groentesoort per dag en wissel die per dag af. Dit doe je 7 dagen. In de tweede week doe je hetzelfde. Je geeft ook weer deze drie groenten en wisselt per dag af. Dan denk je misschien “wat saai”. Maar voor een kindje is dit juist een fijne manier om aan de nieuwe smaken te wennen. Ze moeten een nieuwe smaak wel 10 tot 15 keer proeven, voor ze het echt lekker gaan vinden. 

Pureer de hapjes nog glad als je ze zelf maakt en voeg niets toe, dus geen zout, suiker of andere toevoegingen die niet nodig zijn. Dat doen wij met de Olvarit hapjes ook niet. 

Geef je kleine niet te veel. Je kindje geef het duidelijk aan als hij er genoeg van heeft, door zijn hoofd weg te draaien, zijn lippen stijf dicht houdt of duidelijk tegensputtert als je meer aanbiedt. Het is niet gek als je kindje het hapje uitspuugt, dat is heel normaal. Een kwestie van blijven oefenen en dan gaat het vanzelf steeds beter! 

In de tweede week, mag je naast de groentehapjes, ook wat rijstebloem gaan geven. Je voegt dit toe aan de eerste en laatste fles- of borstvoeding.

Mijn kindje eet potjes die eigenlijk voor een jongere leeftijd zijn, mag dat?

Bij voorkeur geef je de maaltijden die zijn afgestemd op de leeftijd van je kleine. De inhoud van de postjes groeit qua samenstelling met je kleine mee, maar ook qua textuur. Dat betekent dat een potje van 8 maanden wat grover is van structuur dan de potjes van 6 maanden, die echt nog fijn gepureerd zijn. Die grovere structuur is best een uitdaging voor kleintjes, want het geeft opeens een heel ander mondgevoel. Sommige kindjes moeten daar zo aan wennen dat ze soms wat kokhalzen en het direct weer uitspugen. Hou echter wel vol. Het is voor de ontwikkeling van de mondspieren belangrijk om deze nieuwe texturen te leren eten. 

Als je de hapjes zelf maakt, pureer je ze vanaf de leeftijd van 8 maanden, steeds iets minder lang. Vanaf die leeftijd kun je dus starten met een beetje structuur in de hapjes.  

Wat ook belangrijk is, is om het lepeltje niet de mond in te duwen. Hou het op een cm afstand voor de lippen van je kleine. Het kan het eten er dan zelf vanaf happen. Dat is voor een kindje prettiger. Het heeft dan het gevoel dat het zelf meer in controle is. 

Waarom zijn er zo weinig potjes met vis of vegetarische potjes?

We stemmen ons assortiment af op kindjes in Nederland en België. We kijken daarbij natuurlijk vooral naar voedingskundige richtlijnen, maar ook naar trends en proberen ons assortiment daar zo goed mogelijk op af te stemmen. We proberen voor zoveel mogelijk kindjes variatie te bieden, dus ook als kinderen vanuit geloofsovertuiging of allergie bepaalde ingrediënten niet mogen eten. 

We bieden voor iedere leeftijd vegetarische varianten. We zullen op termijn zeker verder uitbreiden met vegetarische varianten, maar willen dat de voedingswaarde van een maaltijd optimaal blijft. Dat is voor ons erg belangrijk! Dit is zeker een punt dat we meenemen in de productontwikkeling, want we zien dat dat steeds belangrijker wordt. 

Hoe komt het dat babyvoeding zo lang houdbaar is? 

De potjes van Olvarit bevatten geen conserveermiddelen of andere toevoegingen om het langer houdbaar te maken. Op het einde van het productieproces worden de potjes kort verhit en daarna luchtdicht afgesloten. Dat zorgt ervoor dat de inhoud lang houdbaar blijft, zonder dat er gebruik gemaakt moet worden van conserveermiddelen. Dit is eigenlijk wat onze oma’s of overgroot oma’s vroeger deden om hun groenten en fruit uit de zomer de hele winter te kunnen eten: ze weckten het. Door de potten te verhitten, trekken ze vacuüm en kun je de inhoud heel lang bewaren. Een hele natuurlijke methode dus!

Q&A met Nutricia

We vinden het belangrijk dat onze potjes puur zijn. Daar voegen we dus niets kunstmatigs aan toe. We krijgen soms ook wel de vraag of een potje niet slecht is om te geven en als voedingskundige kan ik met een gerust hart zeggen: nee hoor! Een potje Olvarit past binnen een gezond voedingspatroon. Je kunt het dus prima afwisselen met je eigengemaakte voeding. Ook als je zelf eens iets op tafel zet dat niet zo geschikt is voor je kleine, zijn de Olvarit potjes een uitkomst!

Wat leuk is om te weten is dat we over dit soort onderwerpen – de mythes van babyvoeding – ook een aantal filmpjes hebben gemaakt. Die vind je op www.youtube.nl/olvaritnl. Volg ons ook op Instagram. Daar delen we ook veel weetjes en tips en tricks. Leuk en handig!

Q&A met Nutricia

Tot snel weer! Volgende week volgen Pepijn zijn favoriete hapjes hier op de blog!

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Het bericht Q&A met Nutricia.. verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
https://ashleywillems.nl/kids/qa-met-nutricia/feed/ 0 5439
We gaan logeren en nemen mee..? https://ashleywillems.nl/review/we-gaan-logeren-en-nemen-mee/ https://ashleywillems.nl/review/we-gaan-logeren-en-nemen-mee/#respond Thu, 04 Jul 2019 04:00:15 +0000 https://ashleywillems.nl/?p=5421 We gaan logeren en nemen mee..? Heel eerlijk? Pepijn is nog niet uit logeren geweest, simpelweg omdat ik het nog niet nodig vond en het niet nodig is geweest. Als we zelf weg gaan hebben we vaak oppas aan huis en slaapt hij lekker in zijn eigen bedje. Maar er komt natuurlijk een dag dat […]

Het bericht We gaan logeren en nemen mee..? verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
We gaan logeren en nemen mee..?

We gaan logeren en nemen mee..?

Heel eerlijk? Pepijn is nog niet uit logeren geweest, simpelweg omdat ik het nog niet nodig vond en het niet nodig is geweest. Als we zelf weg gaan hebben we vaak oppas aan huis en slaapt hij lekker in zijn eigen bedje. Maar er komt natuurlijk een dag dat we wellicht zelf eens een nachtje weggaan of dat het toch handiger is dat hij ergens logeert. Of dat we bijvoorbeeld op vakantie gaan en graag zelf een bedje meenemen.

Stuntelen met een campingbedje?

Om me heen heb ik vaak mensen zien stuntelen met veel te zware en onhandige campingbedjes, dat zag ik niet zo zitten. Toen mij gevraagd werd het BabyBjörn ultra-light reisbedje te proberen hoefde ik daar niet over na te denken. Ik had hem zelfs al eens bekeken in een babywinkel en daar was ik al enthousiast. Omdat Pepijn de eerste maanden ook prima kon slapen in de wagenbak als we ergens waren besloten we toen nog even te wachten met de aanschaf van een bedje.

6 kilo en uitklappen in 1 beweging.

Het reisbedje kwam binnen en nog voordat ik de beschrijving had gelezen stond hij al. Er wordt trouwens een handige draagtas mee geleverd waar je hem eenvoudig in en uit kan halen. Het ultra-light reisbedje van BabyBjörn weegt slechts 6 kilo en is een redelijk compact pakket wanneer hij weer ingeklapt is. Geen gesleep dus met een veel te zwaar en lastig op te zetten bedje. Behalve het uitklappen is het inklappen ook een eitje, wel zo fijn.

We gaan logeren en nemen mee..?

Inclusief zacht en stevig matrasje.

Het bedje wordt geleverd met een zacht en stevig matrasje, superfijn. Meestal moet je deze nog los kopen. Je kunt er nog een bijpassend hoeslaken bij kopen maar ook gewone hoeslakens passen prima.

We gaan logeren en nemen mee..?

Lekker luchtig.

Het bedje is volledig gemaakt van de zachte en luchtige mesh stof. Je kunt ook van een afstandje al zien of je kindje slaapt of wakker is. Daarnaast is het ook een fijn bedje om bijvoorbeeld in de tuin als box te gebruiken.

We gaan logeren en nemen mee..?

Conclusie?

Ik ben enthousiast, het bedje is niet voordelig in aanschaf maar wanneer je weet er regelmatig voor een aantal jaren gebruik van te maken is het naar mijn mening het geld waard.

Ben je benieuwd geworden naar dit reisbedje van BabyBjörn klik dan even hier..

We gaan logeren en nemen mee..?

Deze blog is geschreven in samenwerking met BabyBjörn

Tot snel weer!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Het bericht We gaan logeren en nemen mee..? verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
https://ashleywillems.nl/review/we-gaan-logeren-en-nemen-mee/feed/ 0 5421
Onze woonkamer kreeg een kleine make-over! https://ashleywillems.nl/mijn-interieur/onze-woonkamer-kreeg-een-kleine-make-over/ https://ashleywillems.nl/mijn-interieur/onze-woonkamer-kreeg-een-kleine-make-over/#respond Sat, 15 Jun 2019 04:00:01 +0000 https://ashleywillems.nl/?p=5411  Onze woonkamer kreeg een kleine make-over!  We wonen inmiddels 2 jaar in het knusse Bleiswijk en we namen destijds de meubels mee uit mijn vorige huis. De raambekleding hing er nog van de vorige bewoners en tja, na 2 jaar hetzelfde kleurtje op de muur achter de eethoek was het wel weer tijd voor iets […]

Het bericht Onze woonkamer kreeg een kleine make-over! verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
Onze woonkamer kreeg een kleine make-over!

 Onze woonkamer kreeg een kleine make-over! 

We wonen inmiddels 2 jaar in het knusse Bleiswijk en we namen destijds de meubels mee uit mijn vorige huis. De raambekleding hing er nog van de vorige bewoners en tja, na 2 jaar hetzelfde kleurtje op de muur achter de eethoek was het wel weer tijd voor iets anders. 

Tijd voor verandering dus! 

Als eerst kreeg de muur achter de eethoek een nieuw kleurtje, Pale Jade Green van Le Noir en Blanc. Dit kleurtje had ik gespot bij (@missjettle). Op de slaapkamer en in de gang hebben we Kiezelgroen van Flexa, nu denk je misschien dat het praktisch hetzelfde is maar de Pale Jade Green is toch net iets lichter en net iets anders qua tint. Maar in ieder geval kun je dus wel stellen dat ik best een zwak heb voor groen. Daarbij vond ik het toch iets wat saai in huis zonder kleur, althans alles was wit/grijs/taupe. 

Onze woonkamer kreeg een kleine make-over!

Een doorn in het oog. 

Dat was onze oude bank. Ook deze namen we mee uit het vorige huis maar was echt aan vervanging toe. Het oude exemplaar was veel te donker, maar hij zat overigens nog wel prima. We ruilde hem in voor een nieuw exemplaar van 4x6sofa. Nooit van gehoord? Ze hebben sinds kort een mooie showroom in Naarden. Ze hebben 6 verschillende modellen in 24 kleuren. Alle modellen zijn leverbaar als hoekbank of als 3-zit, een hoekbank kost €1299 en een 3-zit kost €999. Heel betaalbaar dus wel vonden wij. We gingen voor de X5 in de kleur 07. (grijs ecru melange) Op de website kun je trouwens (gratis) kleurstaaltjes aanvragen, heel handig. 

Onze woonkamer kreeg een kleine make-over!

Hij zit heerlijk!

De bank werd bezorgd en op zijn plek gezet en het leek wel alsof het licht aan ging in de zithoek. Wat een verschil! Heel blij met dit mooie exemplaar én niet onbelangrijk, hij zit heerlijk! Eindelijk kan ik dus weer mooie plaatjes delen van dit deel van de woonkamer. Want wellicht vroegen jullie je weleens af of we überhaupt een bank hadden 😉 

Onze woonkamer kreeg een kleine make-over!
Onze woonkamer kreeg een kleine make-over!
Onze woonkamer kreeg een kleine make-over!

Volgende project. 

Door naar het volgende project, de raambekleding. De vorige bewoners kozen voor crèmekleurige aluminium jaloezieën, niet echt mijn ding. Boven op onze eigen slaapkamer hebben we vorig jaar nieuwe plisségordijnen laten inmeten door Veneta.com en daar waren we heel tevreden over. De keuze was dus snel gemaakt en we kozen er opnieuw voor om Veneta.com in te schakelen. Ik vroeg allerlei gratis kleurstaaltjes aan en twijfelde heel erg over gordijnen of houten jaloezieën aan de tuinkant. Ik vind gordijnen stiekem veel mooier maar dan wel inbetween gordijnen waar het licht doorheen komt. Echter hebben we een tuin vol op het zuiden en we hebben (nog) geen zonnescherm. Dus we moeten eigenlijk wel iets hebben wat we dicht kunnen doen anders wordt het binnen no time loeiheet binnen. Onze woonkamer is niet zo groot dus ik vond én gordijn én jaloezieën te druk worden. Uiteindelijk kozen we dus toch voor houten jaloezieën voor de hele woonkamer en keuken. 

Onze woonkamer kreeg een kleine make-over!

Pepijn kreeg ook nieuwe raambekleding op zijn kamertje, namelijk verduisterende plisségordijnen. De ideale oplossing voor kantel/kiep ramen vinden wij.

Welke kleur?

We kozen voor witte houten harmony jaloezieën met een grijze ladderband zodat het toch nog een beetje contrast zou hebben. Op Pepijn zijn kamer gingen we voor de verduisterende kleur dust, precies hetzelfde zoals in onze eigen slaapkamer. 

Onze woonkamer kreeg een kleine make-over!

Je kunt bij Veneta.com een (gratis) afspraak maken met een adviseur voor advies en inmeten, superhandig! Omdat we eigenlijk zelf al vrij snel wisten wat we wilde en het opmeten niet heel ingewikkeld was kregen we advies per mail van een adviseur en gingen zelf aan de slag.  

We waren handiger dan we dachten..

Alle maten werden doorgegeven en de bestelling verliep super vlot. Binnen 2,5 week geloof ik hadden we alles in huis. Eigenlijk wilde we alles laten ophangen maar de wachttijd voor de montageservice duurde wat langer en dat kon mijn geduld natuurlijk niet aan. Op een regenachtige zondag hebben we zelf alles zonder problemen opgehangen. 

Onze woonkamer kreeg een kleine make-over!
BEFORE
Onze woonkamer kreeg een kleine make-over!
AFTER
Onze woonkamer kreeg een kleine make-over!
Onze woonkamer kreeg een kleine make-over!
Onze woonkamer kreeg een kleine make-over!

Resultaat. 

Super blij met het resultaat. Zowel in de woonkamer als op Pepijn zijn kamer. Op Pepijn zijn kamer hingen nog vouwgordijnen van de vorige bewoners, wat een stofnesten vond ik dat, ze hingen op de een of andere manier ook altijd scheef en waren niet verduisterend genoeg. Meneertje was sinds de klok weer was verzet namelijk weleens heeeul vroeg wakker. Gelukkig gaat dat nu weer iets beter nu het ook donkerder is op zijn kamertje. 

Onze woonkamer kreeg een kleine make-over!
BEFORE..
Onze woonkamer kreeg een kleine make-over!
AFTER

In de woonkamer ging er wederom weer licht aan toen de witte houten jaloezieën hingen. In combinatie met de nieuwe lichte bank echt helemaal naar mijn wens. Na de bestelling twijfelde ik nog even over die grijze ladderband, was dat wel een goed idee? Maar ik ben er blij mee, het geeft net wat meer contrast. Zwarte houten jaloezieën heb ik ook nog even overwogen maar omdat we beneden 3 grote ramen hebben én de openslaande deuren bij de tuin dacht ik dat dat misschien iets teveel zwart zou worden in onze lichte woonkamer. 

Mocht je zelf nog opzoek zijn naar nieuwe raambekleding zou ik je zeker aanraden om eens bij Veneta.com op de website te kijken. De keuze is reuze. 

Tot slot. 

Als laatst hingen we nog een nieuw tv-meubel op. Ook het oude exemplaar kwam uit het vorige huis. We hebben een relatief kleine woonkamer dus ik wilde al heel lang een meubel aan de muur, zodat het wellicht iets ruimtelijker zou ogen. We gingen (verrassend!) voor het BESTÅ meubel van de ikea! We willen er alleen nog graag een houten plank op maar hier moeten we nog even voor op pad. Ik vind het zoals ik hoopte een stuk ruimtelijker ogen en ben ook blij met dit resultaat.

Onze woonkamer kreeg een kleine make-over!
Before/after, jammer wel van die zwarte tv..
Onze woonkamer kreeg een kleine make-over!

Voorlopig even klaar?

Dat denk ik wel! Althans, ik heb wel wat ideeën over een make-over van onze eigen slaapkamer. Robbert ziet me aankomen..

Tot snel weer!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Deze blog schreef ik in samenwerking met Veneta.com en 4x6sofa.com.

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Het bericht Onze woonkamer kreeg een kleine make-over! verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
https://ashleywillems.nl/mijn-interieur/onze-woonkamer-kreeg-een-kleine-make-over/feed/ 0 5411
Al 6 maanden een doorslapende baby, hoe dan? https://ashleywillems.nl/persoonlijk/al-6-maanden-een-doorslapende-baby-hoe-dan/ https://ashleywillems.nl/persoonlijk/al-6-maanden-een-doorslapende-baby-hoe-dan/#respond Thu, 23 May 2019 15:19:56 +0000 https://ashleywillems.nl/?p=5379 Eigenlijk wilde ik er helemaal geen blog aan wijden, A. omdat ik niet ‘de goden wil verzoeken’ want stel je voor dat ik schrijf dat het zo’n goede slaper is en dat het ineens mis gaat. En B. omdat ik niemand wil vertellen hoe ze het moeten doen of wat het beste is. Wat ik […]

Het bericht Al 6 maanden een doorslapende baby, hoe dan? verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
Al 6 maanden een doorslapende baby, hoe dan?

Eigenlijk wilde ik er helemaal geen blog aan wijden, A. omdat ik niet ‘de goden wil verzoeken’ want stel je voor dat ik schrijf dat het zo’n goede slaper is en dat het ineens mis gaat. En B. omdat ik niemand wil vertellen hoe ze het moeten doen of wat het beste is. Wat ik het beste vind hoef jij niet het beste te vinden, zo simpel is het.

Ik ben geen expert..  

Ik krijg alleen zoveel vragen via Instagram dat ik nu al een keer of tig hetzelfde verhaal heb zitten typen. Niet erg natuurlijk, maar misschien toch handiger mijn ervaring dan toch eens te delen in een blog. Maar nogmaals dit is mijn eigen ervaring, dit is hoe wij het doen maar niet hoe jij het moet doen, ik ben absoluut geen expert op het gebied van (door)slapen. Zoveel mensen zoveel meningen, volg altijd vooral je eigen (moeder)gevoel. 

Dat we gezegend zijn met zo’n goede slaper besef ik me overigens maar al te goed en daar ben ik meeeega dankbaar voor. Want écht, respect voor alle ouders met nachtbrakers, geen idee hoe ik er dan bij zou zitten..

Mijn persoonlijke mening is wel dat je baby’s kan ‘aanleren’ goed te slapen, dat kunnen ze niet vanzelf (of in ieder geval, de meeste niet) Natuurlijk ligt het ook echt wel aan je baby, ze zullen pas doorslapen wanneer ze daaraan toe zijn. Maar je kunt ze wel helpen door in ieder geval voor de juiste voorwaarden en de meest ideale omstandigheden te zorgen.  

Pepijn slaapt eigenlijk vanaf zijn geboorte al door, zelfs in de kraamweek sliep hij al 6 uur achter elkaar. De eerste week sliep hij tussen ons in, in een nestje omdat ik nog niet zo mobiel was en omdat we dit fijn vonden. De 4 maanden daarna sliep hij in zijn wieg die aangeschoven stond aan ons bed. Na 4 maanden is hij lekker op zijn eigen kamertje gaan slapen in het ledikant. 

Al 6 maanden een doorslapende baby, hoe dan?

Inbakeren.. 

Vanaf dag 2 sliep Pepijn ingebakerd, door zijn ongecontroleerde bewegingen maakte hij zichzelf snel wakker. We gebruikte hiervoor de Puckababy piep (0-3 maanden) afgewisseld met een elastische inbakerdoek. Soms was hij zo onrustig dat we de doek gebruikte maar vaak ging het prima in de Puckababy Piep. Door het inbakeren had hij rust en geborgenheid en kon hij lang en diep slapen. 

Na 3 maanden gingen we over op de Puckababy mini en soms gebruikte we een swaddle van Meyco. 

Ook als hij niet onrustig was bakerde we hem in, voor hem was de inbakerslaapzak gewoon herkenbaar en een teken dat hij ‘’moest’’ gaan slapen.

Inmiddels is hij 6 maanden en bouwen we het inbakeren af. ’s Nachts slaapt hij al enkele weken in een Puckababy 4seasons en dat gaat prima. Van de ene op de andere dag besloot ik het maar gewoon te proberen en dat pakte goed uit. Thuis slaapt hij thuis soms ook overdag al in de gewone Puckababy maar op het KDV (daar is het toch onrustiger) nog in de mini. Ook dit moeten we nu echt gaan afbouwen, ben benieuwd hoe dat zal gaan.

Al 6 maanden een doorslapende baby, hoe dan?

Rustige slaapomgeving..

In de eerste weken sliep hij ook nog beneden in de box maar al snel merkte ik dat hij korter ging slapen en onrustiger was. Vanaf dat moment ben ik hem overdag ook naar bed (wiegje) gaan brengen. De kamer maakte ik altijd donker. De temperatuur is rond de 18 graden. 

Ook maak ik sinds dat hij op zijn kamer slaapt gebruik van een diffuser met essentiële olie. Hierover vertel ik later nog wel wat meer anders wordt deze blog eindeloos lang. 

Wij maken het dus overdag ook altijd donker in de slaapkamer, ik weet dat de meningen hierover verdeeld zijn. Als je kindje nog niet zo’n goed dag/nacht ritme heeft is het wellicht beter om het overdag licht te houden. Maar nogmaals ik ben geen expert en ik doe ook maar wat mijn gevoel me ingeeft. 

Pepijn slaapt trouwens altijd met zijn knuffeltje binnen handbereik en een hydrofiele doek die hij graag tegen zijn gezichtje aan heeft liggen. 

Al 6 maanden een doorslapende baby, hoe dan?

Wakker naar bed en op tijd naar bed 

Ik vond het in het begin lastig om echte slaapsignalen te ontdekken. Een pasgeboren baby ligt nog niet echt in zijn ogen te wrijven. Ik merkte wel dat als hij te moe was het lastiger voor hem was om in slaap te vallen. Ik probeerde hem altijd op tijd weg te leggen, hij was meestal max 1,5 uur wakker en dan legde ik hem weer op bed. Ook vonden wij het belangrijk om hem wakker in bed te leggen. Zodat hij niet afhankelijk was van ons om in slaap te komen. Soms bleef ik er dan nog wel even naast zitten om het speentje nog een paar keer terug te stoppen maar ik heb hem maar zelden in slaap gewiegd. 

Probeer in ieder geval te herkennen wanneer je baby moe is en daar direct iets mee te doen. Wat ik mensen weleens hoor zeggen is dat ze hun kindje overdag wat meer wakker houden om te zorgen dat ze dan ’s nachts goed slapen maar dit werkt naar mijn idee averechts. Kindjes die oververmoeid zijn slapen veel moeilijker in en slapen veel onrustiger. 

Al 6 maanden een doorslapende baby, hoe dan?

Ritme en regelmaat

Wat ik al zei, in het begin was het 1,5 uur wakker en naar bed ons ritme en daar ging hij goed op. Nu op dit moment slaapt hij vaak nog 3 keer. Tussen 8.30-10.00/12.00-14.00 en 16.00-17.00. Soms slaapt hij maar 2 keer maar dan heeft hij vaak lang geslapen die 2 keer. Ook nu zit er dus nog steeds een ritme in het slapen. Ook wanneer we buiten de deur zijn houden we hier rekening mee. Eigenlijk wil ik altijd het liefst dat ook al zijn we grotendeels van de dag buiten de deur dat hij minimaal 1 van de drie slaapjes in zijn bed doet. Vaak is dat dan de eerste of het derde slaapje. Hij slaapt gelukkig ook vaak goed in de kinderwagen of in de auto. 

In bad voor het slapen

Pepijn valt altijd sneller in slaap na een lekker warm badje. Ik zelf trouwens ook, dus heel gek is dat natuurlijk niet.. haha. 

Papfles

Vanaf dat Pepijn 4 maanden was (of eigenlijk stiekem was hij 15 weken) krijgt hij pap in zijn laatste fles. 200 cc + 6 schepjes en 2 eetlepels rijstebloem. (dit heb ik per theelepel opgebouwd) Hier slaapt hij heel goed op, maar ik hoor ook weleens dat kinderen juist niet goed slapen op een papfles dus dit is heel verschillend en persoonlijk. 

Overdag zorgde ik er altijd voor dat de flesjes opgingen omdat mijn idee was dat hij datgene wat hij overdag tekort zou komen ander wellicht ’s nachts zou willen inhalen. De keren dat hij ’s nachts eens wakker werd gaf ik hem geen fles, maar een aai over zijn bol en een speentje. 

Hier ook even een kleine kanttekening, kinderen met een (te) laag geboortegewicht hebben uiteraard wel voeding nodig ’s nachts maar dit kun je natuurlijk bespreken met je kraamhulp/consultatiebureau. 

Al 6 maanden een doorslapende baby, hoe dan?

Tot slot..

Maar normaals lieve mensen, ik blijf het benadrukken, ik doe ook maar wat. Ik doe wat ik denk dat goed is en dat moet iedereen doen. Ik snap dat het fijn is om ervaringen van andere te lezen, ik doe dat zelf ook. Maar laat je vooral niet gek maken of te veel beïnvloeden door wat andere mensen vinden of zeggen. Doe wat jij denkt dat goed is. Ieder kindje is anders en mijn ervaringen/tips hebben zeker geen gegarandeerd succes op jouw kindje. 

Tot snel weer!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Het bericht Al 6 maanden een doorslapende baby, hoe dan? verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
https://ashleywillems.nl/persoonlijk/al-6-maanden-een-doorslapende-baby-hoe-dan/feed/ 0 5379
Pepijn 5 maanden, de tijd vliegt! https://ashleywillems.nl/blogs-over-eten/pepijn-5-maanden-de-tijd-vliegt/ https://ashleywillems.nl/blogs-over-eten/pepijn-5-maanden-de-tijd-vliegt/#comments Sat, 27 Apr 2019 13:06:46 +0000 https://ashleywillems.nl/?p=5339 Jeetje jongens, meneer is alweer de 5 maanden voorbij! Ik kan het echt niet vaak genoeg zeggen geloof ik, maar het gaat zo bizar snel. Er lijken ineens minder uren in de dagen te zitten en vrije dagen vliegen zo voorbij. Mijn baby is geen kleine baby meer.. Voor mijn gevoel hebben we maatje 62 […]

Het bericht Pepijn 5 maanden, de tijd vliegt! verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
Pepijn 5 maanden, de tijd vliegt!

Jeetje jongens, meneer is alweer de 5 maanden voorbij! Ik kan het echt niet vaak genoeg zeggen geloof ik, maar het gaat zo bizar snel. Er lijken ineens minder uren in de dagen te zitten en vrije dagen vliegen zo voorbij.

Mijn baby is geen kleine baby meer..

Voor mijn gevoel hebben we maatje 62 overgeslagen. 3 maanden lang had hij maatje 50-56 aan en inmiddels zitten we al in 68. Hij groeit als kool. Groente en fruit gaan er steeds beter in. Fruit is favoriet, met name mango/banaan. Hap, slik weg. Oja en piepen natuurlijk als het niet snel genoeg gaat..

Pepijn 5 maanden, de tijd vliegt!
Zo blij dat we weer wat mooie foto’s hebben laten maken! Foto’s zijn gemaakt door: @rebeccaboutphotography

Altijd blij..

Wat boffen we met het feit dat Pepijn (bijna) altijd vrolijk is. Hij komt vrolijk uit zijn bed en gaat er net zo vrolijk weer in. Van sprongetjes merk ik tot op heden niet heel veel, wie weet komt dat nog. Maar ik ben dus smoor verliefd op mijn eigen kind. Maar dat is vast heeul herkenbaar. Zo dankbaar voor dit blije mannetje, elke dag opnieuw.

Pepijn 5 maanden, de tijd vliegt!
Voor het eerst op de geitenboerderij..

Zijn schema op dit moment..

Meestal is hij tussen 7.00-7.30 uur wakker.

Rond 8.00 uur eerste fles. (flessen zijn altijd 180 cc)

Daarna weer terug naar bed.

Wanneer hij wakker wordt krijgt hij fruit. Hij heeft al verschillende soorten fruit gehad en krijgt inmiddels ook fruit door elkaar. Bijvoorbeeld mango/banaan, appel/banaan, appel/peer/banaan.

Rond 11.30-12.00 weer een fles.

Rond 12.30 uur weer naar bed

Rond 15.00-15.30 weer een fles

Daarna weer naar bed.

17.30 groente. Hij heeft allerlei verschillende soorten groente gehad, opvallend is dat hij niet zo gek is op alles wat groen is, haha! Bloemkool, wortel, pompoen, zoete aardappel en pastinaak gaan er wel goed in. Groene groente blijven we natuurlijk wel proberen.

Rond 19.30-20.00 zijn laatste fles. Dit is altijd 200 cc, 6 schepjes melk en 2 eetlepels rijstebloem.

Daarna weer naar bed. Meestal slaapt hij tussen 20.00-20.30 uur tot de volgende ochtend 7.00-7.30.

Overdag drinkt hij tussendoor kleine beetjes water, baby thee of dixap (diksap zonder toevoegingen en zonder toegevoegde suiker) Ik weet het, op de fles staat vanaf 6 maanden, maar ik hou nooit zo vast aan dat soort leeftijdsadviezen.

Hij slaapt nog steeds ingebakerd in de Puckababy mini, dit willen we wel binnenkort gaan afbouwen. Ik zal later nog eens een uitgebreidere blog schrijven over onze slaaprituelen. (voor zover je het een heel ritueel kunt noemen..)

Ritme..

Zowel Pepijn als wij gaan er heel goed op dat er ritme in zijn dag zit. Zowel hij als wij kunnen ons makkelijk aanpassen als het even een keer anders loopt. Zo hadden we afgelopen weekend drukke Paasdagen en waren we weinig thuis. Gelukkig slaapt hij dan ook gewoon midden in een restaurant tijdens een familie brunch. Toen hij rond de 2/3 maanden was trok hij het slecht als hij te weinig sliep, dan werd hij er niet gezelliger op zeg maar. Maar gelukkig kan hij nu ook met wat minder slaap dan normaal.  Op andere dagen haalt hij dat dan vaak weer in lijkt wel. Überhaupt slaapt hij natuurlijk niet meer zoveel als 2 maanden geleden.

Anders dan anders..

En soms loopt het nu eenmaal anders, slaapt hij ’s ochtends bijvoorbeeld heel lang en krijgt hij op een ander tijdstip fruit omdat het anders te dicht op zijn fles zit. Allemaal ook prima natuurlijk. De groente en fruithapjes zijn nu ook nog geen ‘moeten’. Het komt nu ook weleens voor dat hij geen groente of geen fruit eet omdat hij bijvoorbeeld lang slaapt. Of dat hij zijn derde fles al eerder op heeft omdat hij bijvoorbeeld moe was. Dan geef ik hem weleens rond etenstijd een extra flesje van 60 bijvoorbeeld, om zo weer goed uit te komen met de laatste fles. We gaan er dus heel flexibel mee om, de ene dag hebben we zelf ook meer honger dan de andere dag toch? Afwijken van je schema is dus helemaal niet erg, de behoeftes van je baby zijn dan belangrijker.

Pepijn 5 maanden, de tijd vliegt!
Ik vreet hem nog eens op..

Van maandag tot en met woensdag werk ik, en gaat hij naar het KDV en naar me moeder. Hier is hij inmiddels helemaal aan gewend en dit gaat hartstikke goed. Eerder dacht ik nog dat 3 dagen achter elkaar wel veel zouden zijn maar dit gaat gelukkig prima. Daarna zijn we altijd weer 4 dagen samen.

Oja, wat betreft die hapjes..

Pepijn eet zowel verse hapjes als potjes of knijpzakjes. Ik heb mijn mening over potjes en knijpzakjes eerder al bijgesteld na een bezoek aan het Oogstfeest van Olvarit. Het is soms gewoon super makkelijk om even een potje of knijpzakje te pakken. Bijvoorbeeld wanneer je onderweg bent, je even geen rijp fruit op je fruitschaal hebt liggen of omdat je weer eens een bakje uit de vriezer vergat te halen (story of my life). Ik hoor nog steeds vaak mensen roepen dat potjes slecht zijn, maar die hebben zich er denk ik nooit in verdiept. Natuurlijk geef ik ook nog de voorkeur aan vers, ik vind het ook gewoon leuk om te maken. Maar voel je vooral niet schuldig als je eens een potje pakt. Gemak dient nou eenmaal de mens. Het lijkt er tegenwoordig weleens op dat iedereen het zichzelf graag moeilijk maakt, maar goed, dat is een andere discussie.

Pepijn 5 maanden, de tijd vliegt!
Smullennnn..

En verder…?

Echt bizar hoe snel zijn ontwikkeling op dit moment gaat. 2 maanden geleden lag hij nog stil op zijn rug en deed hij vrij weinig. Nu pakt hij alles om zich heen, is fan van al zijn speeltjes. Rolt van zijn buik naar zijn rug en maakt zelfs al aanstalten tot kruipen. Hij ontdekte zijn stem en ligt altijd gezellig te kraaien en geluidjes te maken. Wandelen vindt hij heerlijk, de wagenbak moest vorige maand al plaats maken voor de zit. Dat hij niks kon zien vanuit de wagenbak was geen succes. Meneertje is graag overal bij en is ook gek op knuffelen, vind ik natuurlijk zeker geen straf.

Pepijn 5 maanden, de tijd vliegt!
Hij maakt alles nog leuker..

Even een kleine disclaimer..

Ik schrijf dit soort blogs niet om je te vertellen hoe je het moet doen, in tegendeel. Doe vooral wat jij denkt dat  goed is en waar jij je goed bij voelt. Maar ik krijg dagelijks veel vragen over hoe ik dingen doe of wat Pepijn zijn schema of ritme is. Kennelijk is het voor velen dus wel fijn om te lezen hoe andere het doen, om daar wellicht dan tips of ideeën uit te halen. Ik vind het trouwens zelf ook altijd leuk om te lezen hoe het bij andere thuis gaat.

Pepijn 5 maanden, de tijd vliegt!Pepijn 5 maanden, de tijd vliegt!

Verschillen..

Ik vind het zo leuk om elke maand zo’n foto te maken en de verschillen te bekijken! Zo vond ik het verschil tussen maand 2 en 3 enorm, hij was zo groot geworden. Nu tussen maand 4 en 5 is hij zo wijs uit zijn ogen gaan kijken en is zijn gezichtje ineens veranderd.

Tot snel weer!

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Het bericht Pepijn 5 maanden, de tijd vliegt! verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
https://ashleywillems.nl/blogs-over-eten/pepijn-5-maanden-de-tijd-vliegt/feed/ 3 5339
Hoe was mijn eerste werkweek en Pepijn zijn nieuwe schema! https://ashleywillems.nl/persoonlijk/hoe-was-mijn-eerste-werkweek-en-pepijn-zijn-nieuwe-schema/ https://ashleywillems.nl/persoonlijk/hoe-was-mijn-eerste-werkweek-en-pepijn-zijn-nieuwe-schema/#respond Sat, 09 Mar 2019 05:00:39 +0000 https://ashleywillems.nl/?p=5330 Hoe was mijn eerste werkweek en Pepijn zijn nieuwe schema!   Via Instagram kreeg ik veel de vraag hoe mijn eerste werkweek is verlopen. Hoe organiseren we het bijvoorbeeld allemaal. Ook krijg ik weer veel vragen hoe Pepijn zijn dagritme er momenteel uitziet. Tijd om maar weer een blogje te schrijven dacht ik.  Weer aan het […]

Het bericht Hoe was mijn eerste werkweek en Pepijn zijn nieuwe schema! verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
Hoe was mijn eerste werkweek en Pepijn zijn nieuwe schema

Hoe was mijn eerste werkweek en Pepijn zijn nieuwe schema!  

Via Instagram kreeg ik veel de vraag hoe mijn eerste werkweek is verlopen. Hoe organiseren we het bijvoorbeeld allemaal. Ook krijg ik weer veel vragen hoe Pepijn zijn dagritme er momenteel uitziet. Tijd om maar weer een blogje te schrijven dacht ik. 

Weer aan het werk.. 

Aan alle leuke dingen komt een eind, zo ook aan mijn verlof! Bijna 5 maanden ben ik thuis geweest. Als je me van tevoren had gevraagd of ik me zou gaan vervelen had ik keihard JA geroepen. Oké dat was ook wel zo, voordat Pepijn geboren werd. Maar daarna heb ik me nooit meer een seconde verveeld. Ik vond het eigenlijk gewoon heerlijk! Bovendien is het ook een hele bijzondere periode die je afsluit, een tijd die nooit meer terugkomt. Best een dingetje dus vond ik. Maar na mijn eerste werkdag was het eigenlijk alweer een soort van normaal. En stiekem is het ook erg leuk je baby na een werkdag op te halen en een smile van oor te oor te zien..

De 2 dagen dat hij mee gaat naar mijn werk kan ik natuurlijk tussendoor nog een keertje gaan kijken, hoe luxe is dat! De dag dat hij naar me moeder gaat moet ze van mij heel veel foto’s maken ;).  

Hoe was mijn eerste werkweek en Pepijn zijn nieuwe schema
In de auto naar huis na een dagje KDV

Organisatie 

Waar ik wel even aan moet wennen is de organisatie eromheen. Of tenminste, ik maak er een soort van organisatie van omdat ik wil voorkomen dat ik haast heb of stress krijg. Kleren liggen de avond ervoor al klaar, voor zowel als Pepijn als voor ons. Tassen staan ingepakt klaar, onbijt is klaar (bijvoorbeeld een smoothie maak ik de avond van tevoren). Ook heb ik de afgelopen tijd grotere hoeveelheden gekookt en hebben we nog een vriezer vol maaltijden. Dan hoef ik ’s ochtends alleen maar een bakje uit de vriezer te halen. 

Op dagen dat ik vrij ben kook ik weer nieuwe grotere hoeveelheden en gaan er weer bakjes de vriezer in. 

We hebben er pas een week opzitten maar het liep gelukkig allemaal op rolletjes! Pepijn heeft zich ook 3 dagen voorbeeldig gedragen op het KDV en bij oma, superfijn! 

Nieuw schema

In mijn vorige blog zaten we nog op 5 flesjes (4 van 150 en 1 van 180). Inmiddels zijn we over op 4 flessen van 180. 

8.00 uur/12.00 uur/16.00 uur/20.00 uur. Op de 2 dagen dat hij naar het KDV gaat drinkt hij al om 7.00 uur vervolgens rond 11.30 uur/16.00 uur/20.00 uur. Om ervoor te zorgen dat hij wel goed doorslaapt ben ik al begonnen met rijstebloem in de laatste fles. Dat heb ik opgebouwd van een half theelepeltje naar 2 theelepeltjes. Hij is inderdaad nog geen 4 maanden, maar het gaat prima. Hij doet het heel goed op deze 4 flessen én slaapt gewoon de nachten door. Na de fles van 20.00 uur gaat hij naar bed.  

Schema’s zijn er ook voor om af te wijken. We hadden laatst een dag dat we al om 19.30 uur uitkwamen voor de laatste fles omdat hij overdag toch iets eerder kwam. Toen heb ik hem geen papfles gegeven maar een gewone fles om 19.30 uur. En om 22.00 nog een klein flesje van 90 cc. Je zou denken wat maakt dat half uurtje uit, maar voor mij gevoel was 19.30 uur iets te vroeg om tot de volgende ochtend door te kunnen. 

Hoe was mijn eerste werkweek en Pepijn zijn nieuwe schema

Slapen overdag?

Meestal doet hij 3 slaapjes over de hele dag. Eentje ’s ochtends, eentje ’s middags en eentje rond etenstijd. Dat laatste slaapje duurt nooit heel lang. 

Hapjes?

Stiekem kan ik niet wachten om hem zijn eerste hapje te geven en te kijken hoe hij dat vindt. Maar daar dacht ik nog heel even mee. Hij is net gewend aan die rijstebloem, je moet niet alles tegelijk willen denk ik. 

Hoe was mijn eerste werkweek en Pepijn zijn nieuwe schema
Blij ei!

Tot de volgende blog!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Het bericht Hoe was mijn eerste werkweek en Pepijn zijn nieuwe schema! verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
https://ashleywillems.nl/persoonlijk/hoe-was-mijn-eerste-werkweek-en-pepijn-zijn-nieuwe-schema/feed/ 0 5330
Weekendje weg met een baby van 3 maanden.. https://ashleywillems.nl/persoonlijk/weekendje-weg-met-een-baby-van-3-maanden/ https://ashleywillems.nl/persoonlijk/weekendje-weg-met-een-baby-van-3-maanden/#comments Tue, 26 Feb 2019 18:01:52 +0000 https://ashleywillems.nl/?p=5326 Weekendje weg met een baby van 3 maanden.. Afgelopen weekend zijn we een weekend weg geweest samen met Pepijn. Ik kreeg daar op Instagram veel vragen over. Waar gingen we heen, ging het goed? Wat namen we allemaal mee en nog veel meer van dat soort vragen, dus ik besloot er een blogje over te […]

Het bericht Weekendje weg met een baby van 3 maanden.. verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
Weekendje weg met een baby van 3 maanden

Weekendje weg met een baby van 3 maanden..

Afgelopen weekend zijn we een weekend weg geweest samen met Pepijn. Ik kreeg daar op Instagram veel vragen over. Waar gingen we heen, ging het goed? Wat namen we allemaal mee en nog veel meer van dat soort vragen, dus ik besloot er een blogje over te schrijven. 

Kleine disclaimer, deze blog is niet gesponsord! We hebben het hotel zelf geboekt en betaald. 

Waar gingen we heen? 

Ik ben enorm fan van Van der Valk, altijd goede ervaringen gehad. Dus we boekte een hartje winterarrangement in Van der Valk Akersloot. 2 nachtjes, inclusief 2 keer ontbijtbuffet en 2 x een driegangendiner. Zonder Pepijn hadden we er waarschijnlijk voor gekozen om lekker ergens in de buurt in een stad of dorp te gaan eten. Maar nu met Pepijn vonden we dat driegangendiner in het hotel meer dan prima. Oja, en i loooooove ontbijtbuffetjes!

Weekendje weg met een baby van 3 maanden
Pretletter!

Ik kreeg op Instagram ook veel de tip om naar Hof van Saksen te gaan. Maar voor nu wilde we graag de luxe van een hotel. Het tropisch zwemparadijs van Hof van Saksen is inderdaad supermooi, maar Pepijn heeft er nog niet zoveel aan. Maar heb je oudere kids? Het lijkt mij een super gaaf park.  

Wat sleepte we mee? 

Ik hoor mensen vaak zeggen dat het een hele volksverhuizing is om op pad te gaan met baby of kind. Ik vond het eigenlijk wel mee vallen. Ik zag in het hotel stelletjes lopen met meer bagage met zijn tweeën dan wij met baby. (Oké ik had inderdaad geen idee hoelang ze daar bleven maar toch.. ) Met deze leeftijd hoef je natuurlijk nog geen bergen speelgoed en hapjes enzo mee te nemen, dat scheelt ook wel. 

Wat namen we mee? Voeding natuurlijk! Niet het hele blik, maar genoeg voedingen voor de dagen dat we weg waren inclusief 3 extra voedingen. Genoeg setjes kleertjes, rompertjes en sokjes. Hydrofiele doeken, spuugdoekjes, (zwem)luiers, zijn toilettasje met benodigde dingen. Zijn (veel te grote) zwembroek en badcape. De luiertas die we normaal ook altijd meenemen. Een thermosfles voor heet water en een dopper voor koud water. 2 flesjes, een flessenborstel, wat afwasmiddel en een theedoek. Zijn slaapzak en nog wat speeltjes en dat was het geloof ik wel. 

Valt echt best mee toch? 

Babybedje op de kamer? 

We kregen van tevoren een mail van Van der Valk of we een babybedje op de kamer wilde. Dit is dan een bedje van ledikant formaat, zonder verhoger. Thuis slaapt Pepijn nog in de wieg dus ik vond zo’n groot bedje eigenlijk niet zo handig. We parkeerde gewoon de wandelwagen naast ons bed en deze maakte ik op als zijn bedje. Hij sliep hier prima in 2 nachtjes. 

Kun je dan wel op pad de hele dag? 

Ik ben me ervan bewust dat dat misschien niet met elke baby kan, maar ik klap ik mijn handjes voor het feit dat we Pepijn echt overal mee naartoe kunnen nemen (vanaf week 2 deden we dat ook). Hij vindt echt alles prima, zolang die maar kan slapen en eten (oja en poepen doet hij ook graag). Zaterdag zijn we een dagje naar Alkmaar geweest, wat een leuke stad is dat! Op de hotelkamer stond trouwens een waterkoker, ideaal om je thermosfles mee te vullen voor onderweg. ’ s Middags zijn we voor het eerst gaan zwemmen. Ook daarom kozen we voor dit hotel, omdat het een supermooi zwembad heeft.  Het zwembad was ook heerlijk warm en Pepijn heeft er wel zo’n 40 minuten in liggen dobberen. Zo leuk was dat! Wat een bekijks heb je ook met zo’n kleine frummel. Vooral heel veel sjans van oudere dames..

 

Weekendje weg met een baby van 3 maanden
Weekendje weg met een baby van 3 maanden

Hotelzwembad…

We gingen expres eind van de middag zwemmen. Pepijn viel daarna als een blok in slaap. Zo konden wij weer uitgebreid eten in het restaurant terwijl hij naast de tafel lekker lag te tukken. ’s Avonds lag Pepijn weer in bad, dit keer in het grote bubbelbad op de kamer, samen met papa. Wat een feestje..

Weekendje weg met een baby van 3 maanden
Als je de slaapjes een beetje kan timen kun je dus relaxed eten..

Trouwens echt een aanrader zo’n hotelzwembad, lekker rustig en vooral ook gewoon lekker warm. Die gemeente zwembaden zijn naar mijn idee niet écht ingesteld op babyzwemmen. Althans, ik vind het water gewoon erg koud voor een baby van 3 maanden. (voor mezelf trouwens ook ;)) 

Beide dagen zijn we rond 9.00 uur gaan ontbijten, Pepijn lag dan vaak weer lekker te slapen in de wagen na zijn eerste fles.

Weekendje weg met een baby van 3 maanden
Tijdens het ontbijt..

Zondag zijn we op de terugweg naar huis langs Zandvoort gereden. Heerlijk gewandeld over het strand en geluncht in het zonnetje op het terras. We hadden ook wel echt meeega mazzel met het weer! De terrassen zaten bommetje vol!

Weekendje weg met een baby van 3 maanden

Pepijn heeft zich echt voorbeeldig gedragen dit weekend. Een weekend weg mét baby kan dus bijna net zo relaxed zijn als een weekend zonder baby 😉 

Oké we gingen dan wel niet op stap, in plaats daarvan keken we lekker de finale van de Voice enzo. Love it! 

Aanrader! 

Ik vind zo’n weekendje Van der Valk met baby dus gewoon een dikke aanrader! Niet teveel nadenken, gewoon doen! Lastig met baby in een restaurant? Dan bel je toch lekker de roomservice.. 😉

Tot de volgende blog!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?


Het bericht Weekendje weg met een baby van 3 maanden.. verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
https://ashleywillems.nl/persoonlijk/weekendje-weg-met-een-baby-van-3-maanden/feed/ 2 5326