Ashley Willems https://ashleywillems.nl Food, Lifestyle, Kids & Interior Sun, 18 Oct 2020 12:06:19 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.8.1 137007869 Cadeau inspiratie vanaf 2 jaar.. https://ashleywillems.nl/cadeau-inspiratie-vanaf-2-jaar/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=cadeau-inspiratie-vanaf-2-jaar https://ashleywillems.nl/cadeau-inspiratie-vanaf-2-jaar/#comments Sun, 18 Oct 2020 12:06:17 +0000 https://ashleywillems.nl/?p=5639 Toen ik laatst op Instagram wat outfit inspiratie deelde kreeg ik direct veel vragen of ik ook leuke cadeautips zou willen delen voor de feestdagen. Dus vandaar deze cadeau inspiratie vanaf 2 jaar. Of eigenlijk rond de 2 jaar, sommige dingen die ik noem zijn dingen die we al in huis hebben en Pepijn al […]

Het bericht Cadeau inspiratie vanaf 2 jaar.. verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>

Toen ik laatst op Instagram wat outfit inspiratie deelde kreeg ik direct veel vragen of ik ook leuke cadeautips zou willen delen voor de feestdagen. Dus vandaar deze cadeau inspiratie vanaf 2 jaar. Of eigenlijk rond de 2 jaar, sommige dingen die ik noem zijn dingen die we al in huis hebben en Pepijn al enige tijd mee speelt. 

Jarig en de feestdagen dicht bij elkaar..

Pepijn is op 20 november jarig dus de feestdagen zitten ook dicht op zijn verjaardag. Ik heb 1 lijstje gemaakt, in eerste instantie voor zijn verjaardag en wat er daarna nog op staat kunnen we vervolgens weer gebruiken als lijstje voor de feestdagen.

Nu hij nog niet veel besef heeft van Sinterklaas vieren we dit niet uitgebreid, maar we vieren wel altijd uitgebreid kerst met cadeautjes.

Cadeau inspiratie vanaf 2 jaar

Van ons krijgt Pepijn een Ikea keukentje voor zijn verjaardag deze wordt momenteel door Toysrestyled zo gemaakt dat hij ook nog eens interieur-proof is, heel benieuwd naar het resultaat!  

Van mijn ouders krijg hij een micro-step, wanneer hij nu kindjes buiten tegenkomt op een step wordt hij helemaal wild dus dit vindt hij vast fantastisch.

Wat staat er nog meer op zijn lijstje?

Voor bij het keukentje:

Cadeau inspiratie vanaf 2 jaar

Zelf kocht ik voor bij het keukentje al:

Spelletjes:

Cadeau inspiratie vanaf 2 jaar

Zelf kocht ik al:

Creatief:

Boeken:

Cadeau inspiratie vanaf 2 jaar

Overig:

Cadeau inspiratie vanaf 2 jaar

Foto van Petite Amelie

Zelf kocht ik al: 

Een flinke lijst! Maar zoals ik al zei, het is voor zijn verjaardag, sint en kerst. Sommige dingen zoals bepaalde spelletjes kunnen we eerst nog even wegleggen en over een tijdje tevoorschijn halen.  

Dingen die we al in huis hebben en waar heel veel mee gespeeld wordt..

De Duplo trein, echt een hit hier in huis! We hebben de trein, de brug en natuurlijk heel veel rails en wissels (de rails deels van marktplaats)

Cadeau inspiratie vanaf 2 jaar

Een wheelybug, daar rijdt hij dagelijks op rond.

Cadeau inspiratie vanaf 2 jaar

Een tractor van Smartmax, evenals de dieren van Smartmax

Cementwagen van Vtech

En last but not least, zijn fiets! Zijn trybike kreeg hij voor zijn eerste verjaardag en daar fietst hij kilometers op. 

Cadeau inspiratie vanaf 2 jaar

Hopelijk hadden jullie iets aan deze cadeau inspiratie vanaf 2 jaar. Ook ben ik benieuwd of er bij jullie thuis nog dingen zijn die echt een ‘hit’ zijn en hier nog niet tussen staan?

Cadeau inspiratie vanaf 2 jaar

 

Ik word door niemand betaald om deze blog te schrijven, sommige foto’s zijn niet door mij zelf gemaakt. 

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

 

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Het bericht Cadeau inspiratie vanaf 2 jaar.. verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
https://ashleywillems.nl/cadeau-inspiratie-vanaf-2-jaar/feed/ 5 5639
Onze dreumes slaapt weer goed! Hebben de gordijnen geholpen? https://ashleywillems.nl/onze-dreumes-slaapt-weer-goed-hebben-de-gordijnen-geholpen/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=onze-dreumes-slaapt-weer-goed-hebben-de-gordijnen-geholpen https://ashleywillems.nl/onze-dreumes-slaapt-weer-goed-hebben-de-gordijnen-geholpen/#comments Thu, 27 Aug 2020 18:32:03 +0000 https://ashleywillems.nl/?p=5605 Het is een fase, het is een fase, het is een fase…. Een tijdje terug deelde ik op Instagram dat Pepijn lastig ging slapen ’s avonds en ’s ochtends extreem vroeg wakker was. Het duurde ’s avonds soms meer dan 1,5 uur voordat hij sliep en we moesten in de kamer blijven anders was het […]

Het bericht Onze dreumes slaapt weer goed! Hebben de gordijnen geholpen? verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
Onze dreumes slaapt weer goed! Hebben de gordijnen geholpen?
Het is een fase, het is een fase, het is een fase….

Een tijdje terug deelde ik op Instagram dat Pepijn lastig ging slapen ’s avonds en ’s ochtends extreem vroeg wakker was. Het duurde ’s avonds soms meer dan 1,5 uur voordat hij sliep en we moesten in de kamer blijven anders was het 1 groot drama. We probeerde van alles, korter slapen in de middag, wel laten huilen, niet laten huilen etc. Het maakte allemaal niet uit, korter slapen overdag zorgde juist alleen maar voor nog meer drama. 

Waar hij eerst altijd sliep tot ergens tussen 7.00-8.00 was hij nu soms al om 5.30 uur wakker.. 

Aan de reacties op Instagram te zien is dit een soort fase waar veel dreumesen van 1,5 in terecht komen.. Ik kreeg ontelbaar veel reacties op deze post. Deze ‘fase’ duurde voor me gevoel een eeuw.. Haha. Ik heb er een tijdje niks meer over gedeeld maar krijg nog wel geregeld vragen in mijn DM over hoe het nu gaat en of ik tips heb. 

Hoe gaat het nu?

Inmiddels gaat het gelukkig goed! Pepijn heeft wel veel baat bij regelmaat en structuur. Een avondje later naar bed in het weekend trekt hij ’s avonds prima maar hij is vaak wel gewoon vroeg (of zelfs nog vroeger) weer wakker. Dit moeten we dus niet te vaak doen want dan zijn we het ritme snel weer kwijt en raken we weer een soort van uit de goede slaap flow, haha klinkt misschien gek maar zo werkt het hier wel. 

Om 18.30 uur naar boven/in bad/boekjes lezen/tanden poetsen etc. en om 19.00 uur het licht uit is de meest ideale situatie. Als hij op tijd slaapt, slaapt hij vaak ook beter en langer. En thank god, we leggen hem erin en kunnen ook gewoon weer naar beneden. We hebben de avond dus weer voor onszelf in plaats van dat we die doorbrachten op zijn kamer.

’S Middags

In de middag slaapt hij meestal tussen 12.30-14.30 uur. Later dan 12.30 uur naar bed of overslaan dat is niet echt een optie dan schoppen we de rust en regelmaat direct in de war en levert dat later op de dag problemen op. 

Maar wat was dan de truc of de tip?

Ja dat vind ik dus lastig te zeggen, misschien dat de ‘fase’ langzaam over gaat? Maar wat we wel hebben gedaan is gordijnen ophangen. We hadden al verduisterende plissé gordijnen van Veneta.com op het raam maar heel donker werd het niet. Nu hebben we via Veneta.com gordijnen besteld en opgehangen en het zo dus goed kunnen dat het ook helpt dat het nu veel donkerder in zijn kamer is. 

Onze dreumes slaapt weer goed! Hebben de gordijnen geholpen?

Behalve dat we de gordijnen dus met deze reden bestelde vind ik ook dat het zijn kamertje meer afmaakt. Ik was een beetje bang dat het de kamer kleiner zou maken, of dat het veel gordijn zou worden, omdat het 2 ramen zijn. Daarvoor vroeg ik (gratis) advies aan Veneta.com en zo kwam ik tot de conclusie dat ik maar aan 1 kant gordijn wilde, dit oogt rustiger en ruimtelijker. Ik had nog een berg (gratis) kleurstaaltjes liggen omdat we natuurlijk onlangs onze eigen slaapkamer een make-over gaven dus de keus was snel gemaakt. Na het bestellen waren ze binnen 2 weken in huis, heel fijn. We kozen voor een gordijn uit de Cologne lijn in de kleur Ivoor.

Onze dreumes slaapt weer goed! Hebben de gordijnen geholpen?

Maar of dat nu de reden is dat het goed gaat dat durf ik dus niet te zeggen, dus de gouden tip heb ik helaas niet. Maar stiekem denk ik dat de gordijnen er in ieder geval voor zorgen dat hij niet meer zo mega vroeg wakker is in de ochtend.

Onze dreumes slaapt weer goed! Hebben de gordijnen geholpen?
Onze dreumes slaapt weer goed! Hebben de gordijnen geholpen?

Benieuwd naar meer over Pepijn zijn kamer? Waar bijvoorbeeld bepaalde items gekocht zijn..? Dit kun je terug lezen in deze blog die ik daar al eens over schreef.

Deze blog schreef ik in samenwerking met Veneta.com, de gordijnen heb ik namelijk gekregen.

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Het bericht Onze dreumes slaapt weer goed! Hebben de gordijnen geholpen? verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
https://ashleywillems.nl/onze-dreumes-slaapt-weer-goed-hebben-de-gordijnen-geholpen/feed/ 1 5605
Tuin make-over met betaalbare buitenkeuken.. https://ashleywillems.nl/tuin-make-over-met-betaalbare-buitenkeuken/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=tuin-make-over-met-betaalbare-buitenkeuken https://ashleywillems.nl/tuin-make-over-met-betaalbare-buitenkeuken/#comments Thu, 23 Jul 2020 16:00:00 +0000 https://ashleywillems.nl/?p=5572 Als wensen werkelijkheid worden!  Het stond al lang op onze wishlist om de tuin onder handen te nemen. Het hoefde geen ingrijpende verbouwing te worden, nieuwe tegels, kunstgras en een buitenkeuken. Vooral dat laatste is iets waar ik heel blij van werd. Want wie mij langer volgt weet dat koken (en eten) ook wel echt […]

Het bericht Tuin make-over met betaalbare buitenkeuken.. verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
Tuin make-over met betaalbare buitenkeuken

Als wensen werkelijkheid worden! 

Het stond al lang op onze wishlist om de tuin onder handen te nemen. Het hoefde geen ingrijpende verbouwing te worden, nieuwe tegels, kunstgras en een buitenkeuken. Vooral dat laatste is iets waar ik heel blij van werd. Want wie mij langer volgt weet dat koken (en eten) ook wel echt een hobby is. Het moest dus een tuin make-over worden met betaalbare buitenkeuken!

Tuin make-over met betaalbare buitenkeuken
Before/after

Het echte gras wat we in de tuin hadden was een beetje een doorn in mijn oog. Het vertoonde kale plekken, moest zomers wel elke week gemaaid worden en Pepijn had continu groene vlekken in zijn broekjes. Kunstgras leek me vele malen handiger dus dat moest er komen. 

Gardenlux

Ik kwam in contact met Gardenlux en we gingen een samenwerking aan. Ik zocht bij hen het kunstgras uit (Grass Art Playground) Oersterk speelgras perfect voor kinderen. Ook geschikt als ondergrond voor bijvoorbeeld een zwembad, ideaal. 

Tuin make-over met betaalbare buitenkeuken
Werk aan de winkel..

We bestelde bij hen ook de U-elementen om onze buitenkeuken te kunnen realiseren. 

Project buitenkeuken.. 

Google en pinterest werden afgespeurd opzoek naar voorbeelden. Robbert had al snel in zijn hoofd dat hij een combi van betonnen U-elementen en hout erg mooi vond. Daar kon ik me wel in vinden. De buitenkeuken zou tegen de schuur aankomen en om de gehele lengte dan te benutten leek het mij leuk de buitenkeuken te verlengen met een bankje. Samen kwamen we dus tot dit idee. 

Tuin make-over met betaalbare buitenkeuken
Tuin make-over met betaalbare buitenkeuken
ZO blij mee!

Wat heb je nodig?

Nou dat is eigenlijk helemaal niet zoveel, 6 U-elementen en hout! Het idee was in eerste instantie om zelf aan de slag te gaan om het hout op maat te zagen maar we kwamen tot de conclusie dat we dit beter uit konden besteden. Op marktplaats vonden we iemand in de buurt die buitenkeukens op maat maakte. We hadden geen hele keuken nodig alleen een blad voor tussen de U-elementen, wat door zou lopen op het bankje. En natuurlijk het bovenblad met een uitgezaagde cirkel voor de barbecue. Dit kon deze man wel voor ons fixen, heel fijn. 

Misschien heb jij wel een heeule handige man die dit allemaal eenvoudig zelf kan en het daardoor nog voordeliger blijft. 

Tuin make-over met betaalbare buitenkeuken

Kosten?

6 U-elementen a 22.95 = €138,- 

Het op maat gezaagde tussen en bovenblad: €225,-

Bij elkaar €363 euro. Dit is exclusief de barbecue natuurlijk, die hadden we al een tijd. Ook hebben we het hout nog behandeld met een nano coating €20,- (water en vuilafstotend) Ook zijn we nog van plan het hout te beitsen met een whitewash beits. Qua aankleding kun je het natuurlijk zo gek of zo duur maken als je zelf wilt maar ik vind dit een redelijk betaalbare buitenkeuken die niet heel standaard maar wel heel tof is. Wat vinden jullie? 

Tuin make-over met betaalbare buitenkeuken

Afmetingen: 

Op Instagram kreeg ik al wat vragen over de afmetingen en werkhoogte van het barbecue gedeelte. Het bovenblad is 176 cm lang en 59 cm diep. De werkhoogte is 88 cm. Maar ik raad je niet aan deze maten zomaar over te nemen maar het op te meten als je de blokken hebt staan. Want misschien is jouw barbecue groter of kleiner en heb je meer of minder ruimte tussen de blokken nodig.

Aankleding: 

Toen alles stond wist ik niet hoe snel ik naar de Kwantum moest rennen voor wat leuke aankleding, ik kocht daar het zwarte rekje wat boven de buitenkeuken hangt, het stoffer en blik, het houten kratje en het stalen mandje. Bij de Action kocht ik de taupekleurige zitkussens op het bankje. De houtblokken komen bij de Praxis vandaan en de rest komt voornamelijk vanaf onze zolder. 

Tuin make-over met betaalbare buitenkeuken

Tegels

En als we dan toch bezig waren konden we ook maar beter gelijk de tegels vervangen en alles weer laten ophogen. Ik twijfelde hierover i.v.m. de kosten en de niet echte noodzaak maar ik ben blij dat we dit wel gedaan hebben. Deze tegels kochten we bij slimbestraten.nl. Een licht grijze 60x60x4 tegel (comfort castle grey smooth). Simpel, voordelig en prima!  

Tuin make-over met betaalbare buitenkeuken

Nog iets te wensen over?

Altijd! Haha, een nieuwe tafel en stoelen. Maar daar lopen we vanzelf wel tegen aan en dat heeft nu even geen haast. Wel wil ik graag nog nieuw bamboe tegen de schutting aan de rechterkant. Dit had ik ook al besteld, maar helaas bleek het er bij ontvangst nogal anders uit te zien dan op de foto op het internet.. (lees: het was gewoon echt niet mooi) Het duurt alleen een eeuw voordat ik mijn geld terug krijg..

Voor nu zijn we in ieder geval heel blij met het resultaat en gaan we de komende weken hopelijk nog veel genieten van zomerse dagen? 

Tuin make-over met betaalbare buitenkeuken
Tuin make-over met betaalbare buitenkeuken
Het buitenkleed is van de kwantum

Nog een tip.. 

Zoek je nog een hovenier voor je tuin? Zet je klus op werkspot! Wij kregen binnen no time allerlei reacties (de prijzen die men vroeg liepen trouwens mega uiteen, dat vond ik bizar) Maar je kunt vervolgens de recensies lezen en een keus maken. 

Tuin make-over met betaalbare buitenkeuken

 

Tuin make-over met betaalbare buitenkeuken
Tuin make-over met betaalbare buitenkeuken
Tuin make-over met betaalbare buitenkeuken

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Het bericht Tuin make-over met betaalbare buitenkeuken.. verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
https://ashleywillems.nl/tuin-make-over-met-betaalbare-buitenkeuken/feed/ 4 5572
Kleine slaapkamer make-over… https://ashleywillems.nl/kleine-slaapkamer-make-over/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=kleine-slaapkamer-make-over https://ashleywillems.nl/kleine-slaapkamer-make-over/#respond Sun, 05 Jul 2020 19:16:36 +0000 https://ashleywillems.nl/?p=5566 Het duurde even voordat het klaar was en vervolgens duurde het ook even voordat ik de tijd had om er een blog over te schrijven. Maar onze slaapkamer heeft een kleine make-over gehad.  Wat was er mis? Nou niks, maar eens in de zoveel tijd wil je wel weer eens wat anders toch?  Dat begon […]

Het bericht Kleine slaapkamer make-over… verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
Kleine slaapkamer make-over

Het duurde even voordat het klaar was en vervolgens duurde het ook even voordat ik de tijd had om er een blog over te schrijven. Maar onze slaapkamer heeft een kleine make-over gehad. 

Wat was er mis?

Nou niks, maar eens in de zoveel tijd wil je wel weer eens wat anders toch? 

Dat begon met nieuw behang en op de overige muren een nieuwe kleur. We zochten een mooi behang uit bij BN Walls, een grijs behang uit de FIORE collectie met het nummer 220452. Even was ik bang dat het misschien druk zou zijn maar in het totaalplaatje is dat (vind ik) niet het geval. We kunnen zelf niet behangen, (althans dat hebben we nog nooit gedaan) dus we schakelde Behang service Priscilla in om dit klusje voor ons te klaren. De overige muren kregen de kleur Pink Nudity van Flexa. En zo had de slaapkamer al heel snel weer een hele andere uitstraling. 

Kleine slaapkamer make-over
Kleine slaapkamer make-over

Hotelkamer gevoel..

Om een soort van hotelkamer gevoel te creëren ging ik een samenwerking aan met Veneta.com en zocht deze gordijnen uit. En daar ben ik ZO blij mee, dat hadden we veel eerder moeten doen. Het maakt de slaapkamer echt meer af en geeft een veel warmer gevoel. We kozen voor de Madonna Kiezel Mat met verduisterende voering. Ook de Plissé gordijnen op het raam zelf komen van Veneta.com maar die hadden we al (kleur Dusk).  Doordat we kantel-kiepramen hebben zijn de Plissé gordijnen echt ideaal want deze zitten op het raam gemonteerd waardoor de ramen gewoon nog open en dicht kunnen. Wat ik nu ook een voordeel vind aan de de combi Plissé én verduisterende gordijnen is dat we het zomers nog net iets koeler kunnen houden. Onze slaapkamer ligt op het Zuiden dus als we niet alles dicht houden wordt het echt een sauna. 

Kleine slaapkamer make-over
Kleine slaapkamer make-over
Kleine slaapkamer make-over
Kleine slaapkamer make-over

Lekker slapen..

De topper van ons bed was alweer een aantal jaren oud en eigenlijk wel weer aan vervanging toe. Emma Matras stuurde eigenlijk precies op het goede moment een mailtje met de vraag of ik een samenwerking met hen aan wilde gaan. Een mooie nieuwe topper en 2 hele fijne hoofdkussens. Heel erg blij mee! De topper is net iets steviger dan we gewend waren maar dat is eigenlijk wel heel fijn en ook de kussens vinden wij erg fijn, lekker stevig! 

Kleine slaapkamer make-over
Kleine slaapkamer make-over
Kleine slaapkamer make-over
Kleine slaapkamer make-over

Finishing touch..

Van de Knitfactory kreeg ik een hele mooie set beddengoed, een plaid en mooie sierkussens om de slaapkamer helemaal af te maken. Ik was al fan van dit merk en beneden op de bank liggen ook verschillende kussens van de Knitfactory, maar nu ben ik stiekem echt verliefd op ons bed en op de hele slaapkamer! 

Kleine slaapkamer make-over
Kleine slaapkamer make-over

Ik kreeg overigens door niemand betaald om deze blog te schrijven 😉

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Het bericht Kleine slaapkamer make-over… verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
https://ashleywillems.nl/kleine-slaapkamer-make-over/feed/ 0 5566
Van baby naar dreumes.. https://ashleywillems.nl/van-baby-naar-dreumes/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=van-baby-naar-dreumes https://ashleywillems.nl/van-baby-naar-dreumes/#respond Tue, 16 Jun 2020 17:46:34 +0000 https://ashleywillems.nl/?p=5541 Ik hoor je denken, hij is al een tijdje geen baby meer. Dat klopt! Maar ik heb al een tijdje niks meer geschreven over onze ritmes/dagindeling/voeding etc. Inmiddels is Pepijn alweer 1,5 en dat kan ik soms maar moeilijk geloven.  Hij wordt groot! Ik zie onze baby elke dag groeien, letterlijk doordat zijn broekjes soms […]

Het bericht Van baby naar dreumes.. verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
Van baby naar dreumes

Ik hoor je denken, hij is al een tijdje geen baby meer. Dat klopt! Maar ik heb al een tijdje niks meer geschreven over onze ritmes/dagindeling/voeding etc. Inmiddels is Pepijn alweer 1,5 en dat kan ik soms maar moeilijk geloven. 

Hij wordt groot!

Ik zie onze baby elke dag groeien, letterlijk doordat zijn broekjes soms van het ene op het andere moment te kort zijn, maar ik zie hem ook groeien in zijn ontwikkeling. Hij begint nu steeds meer te kletsen en dat is zó leuk! Begrijpt alles wat we zeggen, hij kan langer ergens zijn aandacht bij houden, zoals bijvoorbeeld boekjes lezen of puzzels maken. Hij is zwaar gefascineerd door voertuigen, met name tractors en motoren. Als ik zomaar ergens doorloop waar hij er eentje gespot heeft wordt dat me niet in dank afgenomen. Dieren zijn ook nog steeds favoriet, en buitenspelen of samen fietsen is wat hij het liefste doet. Als we hem de vraag stellen ‘’zullen we gaan fietsen?’’, dan rent hij al naar de tuindeur. Spelen met water is trouwens ook altijd goed. 

Van baby naar dreumes

Ritme

Op Instagram stroomt mijn inbox regelmatig vol met vragen over hoe ons ritme eruit ziet, wat Pepijn eet, hoelang hij slaapt etc. Ik kom soms niet door de hoeveelheid berichten heen dus ik besloot er maar weer eens een blogje over te schrijven.  

Al is eigenlijk elke dag wel anders, dus wat ik nu ga schrijven dat is een globaal ritme..

Tussen 6.30-7.30 wordt hij wakker. Soms zelfs nog voor 6.30 uur tegenwoordig. Dat is iets waar we dan niet heel gelukkig van worden, hehe! Ik denk dat het komt door de zomertijd en het feit dat het om 5.00 uur al licht wordt op zijn kamer. 

Van baby naar dreumes

1,5 en nog twee flessen? JA, en dat doen we zolang we dat willen en zolang daar behoefte aan is. 

Als we beneden zijn krijgt hij nog altijd een papfles van 150 cc met 3 scheppen volkoren pap. We hebben al vaak genoeg een boterham als ontbijt geprobeerd maar tot op heden is dat zonder succes. Hij is überhaupt geen goede brood eter, ook ’s middags niet. Dus voor nu vinden we die papfles prima. Ik heb trouwens ook weleens een bord pap geprobeerd, ook geen succes. 

Behalve die papfles geef ik hem ook nog weleens een cracotte of rijstwafel. 

Ergens tussen 9.00-10.00 uur krijgt hij fruit of we maken samen smoothies. Dat laatste heeft zijn voorkeur en dat snap ik wel 😉

Van baby naar dreumes

Pindakaas = Life 

Rond 11.30-12.00 krijgt hij brood. Volkoren of speltbrood. Wat ik al zei, hij is niet dol op brood dus ik ben blij als hij 1 a 1,5 boterham eet. Waar ik eerder altijd van alles uitprobeerde aan gezond broodbeleg zoals groentespreads, avocado, kipfilet  etc. eet hij nu heel vaak pindakaas want dat eet hij het beste. Soms krijgt hij gestampte muisjes want daar is hij ook dol op. Een plakje kaas of worst griezelt hij van. De slager vraagt elke week weer netjes of hij en plakje worst wil.. maar hij kijkt haar aan alsof ze hem wil vergiftigen..

Als we klaar zijn gaat hij naar bed, meestal slaapt hij rond 12.15/12.30 uur en gemiddeld 2 a 2,5 uur. 

Dit heeft hij ook echt nog nodig, hij slaapt vaak binnen enkele minuten al. 

’s Middags rond 15.00 uur krijg hij vaak of nog brood als hij dat slecht heeft gegeten, of ik maak nog wat fruit klaar zoals bijvoorbeeld druiven met daarbij nog een cracotte, maisknabbels of iets dergelijks. 

Van baby naar dreumes

Hij krijgt ook weleens een handje rozijnen of gedroogd fruit als tussendoortje dat vindt hij erg lekker. Als ik aan het koken ben en hij zit op het aanrecht probeer ik altijd of hij paprika, tomaat, komkommer of iets dergelijks wil eten maar dat is tot op heden ook nog zonder groot succes. 

Om 17.30 is het tijd voor het avondeten. Geloof het of niet, maar de kookkunsten van zijn moeder kan hij nog altijd niet waarderen. We proberen hem van alles te geven, alles wat wij eten bieden we hem ook aan maar hij wil er vaak niks van weten. Zelfs frietjes of pannenkoeken haalt hij zijn neus voor op, hij likt er even aan en gooit het weer weg. Dus we geven hem vaak nog een potje (15 mnd+), dit eet hij altijd helemaal op. Ik ga er vanuit dat dit ooit wel goed komt! 

Soms krijgt hij nog een beetje yoghurt of kwark als ik weet dat hij bijvoorbeeld overdag weinig heeft gegeten. Bij vlagen eet hij namelijk overdag als een zieke kip, geen idee waar dat aan ligt. 

Van baby naar dreumes

Tussen 18.30 en 19.30 gaat hij naar bed en krijgt dan ook altijd nog een flesje van 150cc. Ook weleens geprobeerd zonder, maar hij gaat echt niet slapen. Dus dat flesje houden we er gewoon nog even in. Komt vast ook een dag dat hij die niet meer hoeft. 

Van baby naar dreumes
Van baby naar dreumes

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Het bericht Van baby naar dreumes.. verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
https://ashleywillems.nl/van-baby-naar-dreumes/feed/ 0 5541
Schoonmaken, opruimen, schoonmaken, opruimen.. Het kan ook leuk zijn! https://ashleywillems.nl/schoonmaken-opruimen-schoonmaken-opruimen-het-kan-ook-leuk-zijn/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=schoonmaken-opruimen-schoonmaken-opruimen-het-kan-ook-leuk-zijn https://ashleywillems.nl/schoonmaken-opruimen-schoonmaken-opruimen-het-kan-ook-leuk-zijn/#comments Wed, 27 May 2020 11:33:02 +0000 https://ashleywillems.nl/?p=5534 Ik heb het op Instagram ook al eens uitgesproken, de afgelopen weken in ‘quarantaine’ in combi met thuis werken voelde ik me eigenlijk net een schoonmaakster. Waar ik eerder altijd blij werd van een opruim/schoonmaak rondje door het huis begon het me een beetje tegen te staan. We waren zoveel thuis dat alles ook 3 […]

Het bericht Schoonmaken, opruimen, schoonmaken, opruimen.. Het kan ook leuk zijn! verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>

Ik heb het op Instagram ook al eens uitgesproken, de afgelopen weken in ‘quarantaine’ in combi met thuis werken voelde ik me eigenlijk net een schoonmaakster. Waar ik eerder altijd blij werd van een opruim/schoonmaak rondje door het huis begon het me een beetje tegen te staan. We waren zoveel thuis dat alles ook 3 x zo snel vies en rommelig werd, logisch natuurlijk maar wel irritant vond ik. Ik kon de stofzuiger gewoon wel in de woonkamer laten staan zo vaak had ik hem nodig.

Knappe en kleurige flessen..

Maar goed, het is hoe het is bedacht ik dan maar weer. Laten we er dan maar een feestje van maken.. Method vroeg of ik mijn Joyful Cleaning Routine wilde delen en toen dacht ik, ja dat is misschien weleens leuk. Zeker gezien het feit dat ik altijd al de schoonmaakmiddelen van method in huis heb. Daarnaast heb ik normaal gesproken ook zeker geen hekel aan schoonmaken. En zelfs nu in deze tijden wanneer je huis dus 3 x zo snel vies wordt omdat we zoveel thuis zijn, is het met de kleurige en knappen flessen van Method echt zo erg nog niet.

Schoonmaken, opruimen, schoonmaken, opruimen.. Het kan ook leuk zijn

Gemak dient de mens..

Zo ben ik bijvoorbeeld al een hele tijd fan van de allesreiniger in spuitfles. Het aanrecht of de tafel is zo weer schoon zonder dat je eerst een sopje hoeft te maken.

Ik werk altijd de maandag, dinsdag en woensdag dus dan probeer ik zo min mogelijk te hoeven doen. Donderdag staat voor mij altijd in het teken van het huishouden, zodat we weer fris het weekend in kunnen.

Schoonmaken, opruimen, schoonmaken, opruimen.. Het kan ook leuk zijn

Cleaning routine..

Het begint altijd ’s morgens vroeg met het afhalen van de bedden, wasjes draaien en opruimen van rond slingerende dingen.

Voor de badkamer gebruik in de badkamerreiniger van method en voor de spiegels en de douchedeur is de glasreiniger ook super fijn.

Alle overige kasten, commode, vensterbanken, randjes etc. neem ik altijd eerst met een droge doek af en daarna met de allesreiniger van method.

De keuken maak ik schoon met de keukenreiniger en de allesreiniger van method. Wat ik al zei, die sprayflessen zijn zo onwijs handig. Je bent echt sneller klaar.

Ik werk eigenlijk altijd van boven naar beneden, ik begin op zolder en de woonkamer is als laatst aan de beurt.

Schoonmaken, opruimen, schoonmaken, opruimen.. Het kan ook leuk zijn

Is het al tijd voor koffie?

En na dat alles is het tijd om te stofzuigen en te dweilen. Een gezellig muziekje op tijdens het schoonmaken zorgt er natuurlijk ook al voor dat het iets gezelliger is.

En hoe lekker is het om dan terwijl de vloer droogt even op de bank te ploffen met een lekkere kop koffie en te genieten van een schoon en opgeruimd huis. Ik word er serieus blij van. 

Niet meer de deur uit voor een lekkere koffie dankzij onze nieuwe Philips 3200 LatteGo..

Het idee dat de schoonmaakmiddelen van method natuurlijk zijn en dus veilig voor de mens en goed voor onze planeet is natuurlijk ook heel fijn.

Heb jij een bepaalde schoonmaakroutine? Of doe jij weleens een dansje met de stofzuiger?

Deze blog schreef ik in samenwerking met method.

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Het bericht Schoonmaken, opruimen, schoonmaken, opruimen.. Het kan ook leuk zijn! verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
https://ashleywillems.nl/schoonmaken-opruimen-schoonmaken-opruimen-het-kan-ook-leuk-zijn/feed/ 3 5534
Pepijn zijn nieuwe Jungle kamer.. https://ashleywillems.nl/pepijn-zijn-nieuwe-jungle-kamer/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=pepijn-zijn-nieuwe-jungle-kamer https://ashleywillems.nl/pepijn-zijn-nieuwe-jungle-kamer/#respond Thu, 16 Apr 2020 04:00:00 +0000 https://ashleywillems.nl/?p=5514 Ik hoor jullie denken, alweer een andere kamer? Jep, ik werd verliefd op dit behang en dat was de aanleiding om Pepijn zijn kamertje opnieuw een make-over te geven.Toen BN Walls mij benaderde voor een eventuele samenwerking hoefde ik daar dus niet lang over na te denken. Mijn oog viel direct op dit toffe behang […]

Het bericht Pepijn zijn nieuwe Jungle kamer.. verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
Pepijn zijn nieuwe Jungle kamer

Ik hoor jullie denken, alweer een andere kamer? Jep, ik werd verliefd op dit behang en dat was de aanleiding om Pepijn zijn kamertje opnieuw een make-over te geven.Toen BN Walls mij benaderde voor een eventuele samenwerking hoefde ik daar dus niet lang over na te denken. Mijn oog viel direct op dit toffe behang en in mijn hoofd wist ik al direct hoe het kamertje er dan uit moest gaan zien. 

Pepijn zijn nieuwe Jungle kamer
Pepijn zijn nieuwe Jungle kamer

Jungle behang..

Pepijn is gek op dieren dus dit past ook perfect bij hem. Als ik nu ’s ochtends zijn kamer binnen kom staat hij rechtop in bed de dieren op het behang te aaien, zo schattig. Hij weet inmiddels ook heel goed aan te wijzen waar bijvoorbeeld de giraffe is en waar de zebra is. 

Maar goed, toen had ik dus een tof behang uitgezocht maar zowel Robbert als ik kunnen niet behangen. Dus hoe kregen we dit eigenlijk op de muur? Via Instagram kwam ik Behangservice Priscilla en zij heeft dit klusje prima voor ons geklaard. 

Klik hier om het behang te bekijken op de site van BN Walls.

Nieuw kleurtje op de muur..

De overige muren kregen de kleur Tranquildawn van Flexa. 

De meubeltjes die bleven gewoon, maar kregen wel een andere opsteling. Het bedje en de commode zijn van de Ikea, en de kledingkast is van de Karwei. 

Pepijn zijn nieuwe Jungle kamer
Pepijn zijn nieuwe Jungle kamer

De aankleding..

Het leeuwtje kocht ik via @lovtamsterdam op Instagram 

Pepijn zijn nieuwe Jungle kamer

De mooie herinneringskist kregen we vlak na de geboorte van ByBineke, ook de houten bewaarmap voor knutsels en de houten naam komen bij haar vandaan. Ze verkoopt echt super leuke dingen dus kijk eens op haar website!

Pepijn zijn nieuwe Jungle kamer
Pepijn zijn nieuwe Jungle kamer

Het tijgerkleedje is van de kwantum, maar al van een tijd geleden. Weet niet of ze die nog hebben. Ook de Panda opbergmand komt van de Kwantum, heeft inmiddels alleen geen ogen meer want die heeft Pepijn er vanaf gepeuterd. 

Op de commode staat er opbergbakje met o.a. verzorgingsproducten, deze is ook van Kwantum. 

De zebra aan de muur is van Kidsdepot en de posters aan de muur bestelde ik al heel lang geleden bij Desenio. De lamp naast de commode hing eerst beneden dus die hebben we ook al heel lang, ik durf niet meer te zeggen waar we die kochten, maar dat soort lampen zie je tegenwoordig overal.

De raambekleding is trouwens van Veneta en dit zijn verduisterende plisségordijnen in de kleur dust.

Het hoeslaken in zijn ledikant is van Little Dutch, net als ze hydrofiel die over het verschoningskussen zit. Ik moet nog even opzoek naar een mooie betaalbare hoes in de juiste kleur.

Pepijn zijn nieuwe Jungle kamer
Pepijn zijn nieuwe Jungle kamer
Pepijn zijn nieuwe Jungle kamer
Pepijn zijn nieuwe Jungle kamer
Pepijn zijn nieuwe Jungle kamer
Pepijn zijn nieuwe Jungle kamer
Pepijn zijn nieuwe Jungle kamer
Pepijn zijn nieuwe Jungle kamer

Ben ik iets vergeten te vertellen of heb je nog een andere vraag? Laat het me weten!

Ik kreeg trouwens door niemand betaald om deze blog te schrijven, het enige dat we gesponsord hebben kregen was het behang van BN Walls.

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Het bericht Pepijn zijn nieuwe Jungle kamer.. verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
https://ashleywillems.nl/pepijn-zijn-nieuwe-jungle-kamer/feed/ 0 5514
Niet meer de deur uit voor een lekkere koffie dankzij onze nieuwe Philips 3200 LatteGo.. https://ashleywillems.nl/niet-meer-de-deur-uit-voor-een-lekkere-koffie-dankzij-onze-nieuwe-philips-3200-lattego/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=niet-meer-de-deur-uit-voor-een-lekkere-koffie-dankzij-onze-nieuwe-philips-3200-lattego https://ashleywillems.nl/niet-meer-de-deur-uit-voor-een-lekkere-koffie-dankzij-onze-nieuwe-philips-3200-lattego/#comments Thu, 09 Jan 2020 14:30:00 +0000 https://ashleywillems.nl/?p=5500 Oké, natuurlijk gaan we nog weleens buiten de deur koffiedrinken, dat blijft ook leuk. Maar we kunnen nu ook thuis in een handomdraai de lekkerste koffietjes maken.  Wat zwanger zijn met je doet..  Voor mijn zwangerschap dronk ik het liefst dubbele espresso’s, wel een stuk of 4 per dag. Maar toen ik zwanger was moest […]

Het bericht Niet meer de deur uit voor een lekkere koffie dankzij onze nieuwe Philips 3200 LatteGo.. verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
Niet meer de deur uit voor een lekkere koffie dankzij onze nieuwe Philips 3200 LatteGo..

Oké, natuurlijk gaan we nog weleens buiten de deur koffiedrinken, dat blijft ook leuk. Maar we kunnen nu ook thuis in een handomdraai de lekkerste koffietjes maken. 

Wat zwanger zijn met je doet.. 

Voor mijn zwangerschap dronk ik het liefst dubbele espresso’s, wel een stuk of 4 per dag. Maar toen ik zwanger was moest ik ineens niks meer van zwarte koffie hebben, terwijl ik daarvoor juist koffie met melk heel vies vond. Ineens was ik van de cappuccino’s. Helaas maak je niet met elke koffieautomaat eenvoudig een cappuccino zonder dat je daarna melkleidingen moet schoonspoelen etc. 

Philips 3200 LatteGo..

Toen mij gevraagd werd of ik de Philips 3200 LatteGo wilde uitproberen twijfelde ik daar niet over. Deze automaat heeft namelijk een heel makkelijk systeem om cappuccino’s en Latte macchiato te maken. Het 2-delige LatteGo melkreservoir reinig je eenvoudig, door ‘m simpelweg af te spoelen onder de kraan. Zo kost het maken van een cappuccino bijna geen extra tijd en dat vind ik echt TOP! Je kunt het melkreservoir ook tussendoor even in de koelkast zetten met het dekseltje erop als je niet gelijk een tweede koffie maakt bijvoorbeeld. 

Niet meer de deur uit voor een lekkere koffie dankzij onze nieuwe Philips 3200 LatteGo..

De automaat is via het display eenvoudig te bedienen, je kunt direct aangeven hoe sterk je de koffie wilt, hoeveel koffie, hoeveel melkschuim. Superhandig. Wat ik ook een pluspunt van dit apparaat vind ten opzichte van ons vorige apparaat, ik hoef de lekbak niet zo vaak te legen. Natuurlijk moet deze af en toe geleegd worden, maar lang niet zo vaak als dat ik gewend was, heel fijn. 

Niet meer de deur uit voor een lekkere koffie dankzij onze nieuwe Philips 3200 LatteGo..

De meeste mensen maken cappuccino met volle melk, zelf ben ik niet zo’n fan van heel stevig melkschuim maar met de Philips 3200 LatteGo kan ik ook met magere/ halfvolle of zelfs havermelk hele goede cappuccino maken, het schuimt heel goed op. 

Schoonmaken is ook eenvoudig, diverse onderdelen kunnen in de vaatwasser en dat vind ik heel handig. 

Niet meer de deur uit voor een lekkere koffie dankzij onze nieuwe Philips 3200 LatteGo..

Enthousiast

Zoals je kunt lezen ben ik enthousiast over dit apparaat en zou ik hem zeker aanraden! Behalve dat je er dus diverse soorten koffie mee kunt maken, is het display heel handig en ziet het apparaat er ook nog eens mooi uit op je aanrecht. Ook niet onbelangrijk natuurlijk. 

Favoriete koffie

Jullie hebben hem misschien al voorbij zien komen op Instagram maar deze ‘’Heavenly Hazel’’ vind ik echt een traktatie. Het is heel simpel, onderin wat caramel of hazelnootsiroop. Vervolgens een Latte Macchiato, en afmaken met slagroom en nougatine.. Wat een verwennerij… Wat is jullie favo koffie?

Niet meer de deur uit voor een lekkere koffie dankzij onze nieuwe Philips 3200 LatteGo..
Niet meer de deur uit voor een lekkere koffie dankzij onze nieuwe Philips 3200 LatteGo..

Deze blog schreef ik in samenwerking met Philips.

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Het bericht Niet meer de deur uit voor een lekkere koffie dankzij onze nieuwe Philips 3200 LatteGo.. verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
https://ashleywillems.nl/niet-meer-de-deur-uit-voor-een-lekkere-koffie-dankzij-onze-nieuwe-philips-3200-lattego/feed/ 2 5500
Pepijn 1 jaar! Hoe was zijn feestje? En hoe gaat het verder? https://ashleywillems.nl/pepijn-1-jaar-hoe-was-zijn-feestje-en-hoe-gaat-het-verder/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=pepijn-1-jaar-hoe-was-zijn-feestje-en-hoe-gaat-het-verder https://ashleywillems.nl/pepijn-1-jaar-hoe-was-zijn-feestje-en-hoe-gaat-het-verder/#respond Sun, 08 Dec 2019 18:49:00 +0000 https://ashleywillems.nl/?p=5481 Feest.. Onze baby is geen baby meer! 2 weken geleden vierde we zijn eerste verjaardag! Wat een leuk jungle feestje was dat. Als een prins zat hij in zijn Stokke Tripp Trapp, taart te eten, cadeautjes uit te pakken en alles om zich heen te aanschouwen. Cadeautjes uitpakken is trouwens een groot woord, hij scheurde er […]

Het bericht Pepijn 1 jaar! Hoe was zijn feestje? En hoe gaat het verder? verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>

Feest..

Onze baby is geen baby meer! 2 weken geleden vierde we zijn eerste verjaardag! Wat een leuk jungle feestje was dat. Als een prins zat hij in zijn Stokke Tripp Trapp, taart te eten, cadeautjes uit te pakken en alles om zich heen te aanschouwen. Cadeautjes uitpakken is trouwens een groot woord, hij scheurde er een stuk papier af en was vervolgens druk met dat stuk papier in duizend stukjes te scheuren, haha.

Maar zowel hij als wij hebben genoten van het feestje, hij is hartstikke verwend en de taart, de cupcakes en de koekjes waren verrukkelijk. Vonden wij dan tenminste, Pepijn wilde liever een boterham… 🙂

Op naar weer een nieuw jaar! Dat het maar net zo’n mooi jaar mag worden als het eerste. 

Pepijn 1 jaar! Hoe was zijn feestje? En hoe gaat het verder?
Pepijn 1 jaar! Hoe was zijn feestje? En hoe gaat het verder?
Pepijn 1 jaar! Hoe was zijn feestje? En hoe gaat het verder?

Loopt hij al?

Een veel gestelde vraag in mijn inbox op Instagram is ‘loopt hij al’? Nee hij loopt nog niet (anders hadden jullie dat wel gezien in een trots filmpje natuurlijk..) en ik verwacht ook niet dat hij binnen nu en heel kort zal lopen. Hij loopt wel aan de hand, maar maak nog geen aanstalten om zelf te gaan lopen. Komt vanzelf wel, ik hou jullie op de hoogte.

Verder gaat zijn ontwikkeling als een sneltrein, het is af en toe niet bij te houden wat hij ineens allemaal doet en kan. Als hij ’s ochtends wakker wordt roept hij ‘Eeeetuhhh’, dan moeten we echt heel hard lachen. Als ik met hem in de winkels loop begroet hij ook graag iedereen met een hele enthousiaste ”HAAAIIIII”, zo lief. Maar het is ook een klein boefje, die thuis een heel mooi speelhuisje heeft en genoeg mooi speelgoed, maar toch graag overal aan zit waar hij niet aan mag komen. Best vermoeiend af en toe, maar vast een fase?? Toch….??  

Pepijn 1 jaar! Hoe was zijn feestje? En hoe gaat het verder?
Pepijn 1 jaar! Hoe was zijn feestje? En hoe gaat het verder?

Schema?

Qua schema is er eigenlijk nog niet veel veranderd ten opzichte van het 10 maanden schema. Behalve dat we het kleine flesje na het brood vaak overslaan en soms als hij ’s ochtends later wakker is wil het weleens gebeuren dat hij maar 1 x slaapt in plaats van 2 x. 

Meneer is wel een klein beetje ‘wat de boer niet kent eet hij niet’. We geven hem van alles, maar 9 van de 10 keer spuugt hij het uit als hij het niet kent. Bijvoorbeeld een plakje worst, een knakworstje, kaas, croissant, koekjes, komkommer, paprika etc. Hij houdt het liever bij alles wat hij al kent. Komt vast wel goed. Zo eens in de zoveel tijd gaat er ineens wel iets nieuws in, we blijven in ieder geval van alles proberen. 

Hij heeft in ieder geval een mond vol tanden en kiezen, dus kauwen gaat tegenwoordig helemaal prima. 

Kennen jullie trouwens de nieuwe Munch collectie van Stokke? Superhandige passende placemats voor de Tripp Trapp, leuke bakjes, bekers etc. Alles wat ze nodig hebben om lekker te kunnen eten! We genieten ervan om samen met Pepijn aan tafel te eten, zo gezellig.

Hadden jullie het recept voor Pepijn zijn lievelingseten al gelezen? 

Pepijn 1 jaar! Hoe was zijn feestje? En hoe gaat het verder?
Pepijn 1 jaar! Hoe was zijn feestje? En hoe gaat het verder?

Deze blog schreef ik in samenwerking met Stokke.

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Het bericht Pepijn 1 jaar! Hoe was zijn feestje? En hoe gaat het verder? verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
https://ashleywillems.nl/pepijn-1-jaar-hoe-was-zijn-feestje-en-hoe-gaat-het-verder/feed/ 0 5481
Pepijn zijn schema met 10 maanden & favo recept! https://ashleywillems.nl/pepijn-zijn-schema-met-10-maanden-favo-recept/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=pepijn-zijn-schema-met-10-maanden-favo-recept https://ashleywillems.nl/pepijn-zijn-schema-met-10-maanden-favo-recept/#respond Fri, 18 Oct 2019 04:00:25 +0000 https://ashleywillems.nl/?p=5470   Dagelijks stroomt mijn inbox vol met vragen over van alles maar met name over Pepijn, hoe ziet zijn schema er nu uit, eet hij alles? Hoeveel flessen krijgt hij nog? Hoeveel slaapt hij overdag? Het leek me dus wel weer eens tijd om dit met jullie te delen.  Kleine baby’s worden groot! Jeetje, echt […]

Het bericht Pepijn zijn schema met 10 maanden & favo recept! verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>

 

Dagelijks stroomt mijn inbox vol met vragen over van alles maar met name over Pepijn, hoe ziet zijn schema er nu uit, eet hij alles? Hoeveel flessen krijgt hij nog? Hoeveel slaapt hij overdag? Het leek me dus wel weer eens tijd om dit met jullie te delen. 

Kleine baby’s worden groot!

Jeetje, echt waar blijft de tijd. Onze bijna dreumes die zit dagelijks bij ons aan tafel te smullen van alles. Hij eet eigenlijk bijna alles. Ik vind het ook supergezellig om met zijn drietjes te ontbijten, te lunchen of avondeten. In zijn Stokke Tripp Trapp zit hij al vanaf zijn geboorte bij ons aan tafel.

Pepijn zijn schema met 10 maanden & favo recept!

Hoe ziet een gemiddelde dag er dan uit?

7.00-8.00 wordt hij wakker

7.30-8.30 een papfles van 200cc met 6 schepjes opvolgmelk en 3 theelepels pap

9.30-10.00 fruit 

Na het fruit weer naar bed voor meestal 1,5 a 2 uur.

12.00-12.30 2 boterhammen, op brood eet hij zuivelspread, jam, appelstroop of pindakaas. 

13.30-14.00 een flesje van 120 maar hier laat hij vaak al van staan. 

14.00-15.00 weer naar bed voor 1 a 1,5 uur. 

Als hij wakker is eet hij soms nog een tussendoortje, nog een keer fruit of een cracotte met een beetje zuivelspread

17.30 avondeten + beetje kwark als toetje 

19.00 fles van 200cc met 6 schepjes opvolgmelk

Daarna gelijk naar bed. 

Pepijn zijn schema met 10 maanden & favo recept!
Hebben jullie de nieuwe Munch collectie van Stokke al gezien?
Pepijn zijn schema met 10 maanden & favo recept!
Deze nieuwe EzPz placemat van Stokke is super handig!

Verder krijgt hij tussendoor ook weleens maisknabbels, rijstwafels of een koekje. Ook geven we hem weleens stukjes komkommer of paprika om op te knabbelen. 

Wat hij alleen (nog) niet zo lekker vindt is ei, dat spuugt hij gelijk weer uit. Oja, en laatst aten we andijviestamppot waarvan ik dacht dat hij wel mee kon eten, ook dit viel niet zo in de smaak. De kip kerrie van een paar dagen later was wel een succes. 

Pepijn zijn schema met 10 maanden & favo recept!

Lievelingseten?

PASTA! pasta bolognese bijvoorbeeld. Dit kan hij al gewoon met ons mee eten, ideaal. 

Het pasta recept wat er hier goed in gaat: 

Ik maak altijd een grotere hoeveelheid en vries dan een aantal bakjes in. Hoeveel bakjes je hier uit haalt is afhankelijk van hoeveel je kindje eet en hoe vol je de bakjes stopt. Ik gebruik als pasta altijd orzo, dit is een pasta die lijkt op rijst heel klein dus en goed te eten voor baby’s zonder dat je het hoeft te pureren. Spaghettini is ook een optie. 

Wat heb je nodig?

1 hele courgette

100 a 150 gram (kip) gehakt (vega kan natuurlijk ook)  

200 bladspinazie 

2 tomaten 

1 paprika 

1 klein uitje 

1 teentje knoflook

250 gram passata (gezeefde tomaten) 

2 theelepels Italiaanse kruiden (verse basilicum is ook lekker!)

Ongeveer 125 a 150 gram orzo 

Optioneel toe te voegen: wortel

Bereiding: 

Je kunt dit eigenlijk op verschillende manieren bereiden. Je kunt ervoor kiezen om de groente te stomen bijvoorbeeld, maar ik kies er steeds vaker voor om het gewoon te bereiden zoals ik dat altijd al deed voor onszelf. 

Dat begint met het snijden van alle groente, de ui en de knoflook. 

Zet ook alvast een pannetje water op voor de pasta. 

Bak allereerst de ui en de knoflook en voeg daar het gehakt aan toe. Vervolgens gaan alle overige groente erbij (spinazie als laatst). 

Voeg dan de passata toe om er een saus van te maken en breng deze op smaak met de Italiaanse kruiden en eventueel wat verse basilicum. 

Ik pureer de saus vervolgens grof, maar wellicht eet je kindje al echt goed met de pot mee en is dit niet nodig?

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en als deze klaar is voeg je het toe aan de saus. Door de orzo aan de gepureerde saus toe te voegen zit er wel gewoon nog structuur in. 

Hoe gaat dat allemaal bij jullie thuis? Ik ben wel benieuwd!

Pepijn zijn schema met 10 maanden & favo recept!

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Stokke.

Tot snel weer!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Het bericht Pepijn zijn schema met 10 maanden & favo recept! verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
https://ashleywillems.nl/pepijn-zijn-schema-met-10-maanden-favo-recept/feed/ 0 5470