Ashley Willems https://ashleywillems.nl Wie kan lezen kan ook koken! Thu, 23 May 2019 15:20:02 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.1 137007869 Al 6 maanden een doorslapende baby, hoe dan? https://ashleywillems.nl/persoonlijk/al-6-maanden-een-doorslapende-baby-hoe-dan/ https://ashleywillems.nl/persoonlijk/al-6-maanden-een-doorslapende-baby-hoe-dan/#respond Thu, 23 May 2019 15:19:56 +0000 https://ashleywillems.nl/?p=5379 Eigenlijk wilde ik er helemaal geen blog aan wijden, A. omdat ik niet ‘de goden wil verzoeken’ want stel je voor dat ik schrijf dat het zo’n goede slaper is en dat het ineens mis gaat. En B. omdat ik niemand wil vertellen hoe ze het moeten doen of wat het beste is. Wat ik […]

Het bericht Al 6 maanden een doorslapende baby, hoe dan? verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
Al 6 maanden een doorslapende baby, hoe dan?

Eigenlijk wilde ik er helemaal geen blog aan wijden, A. omdat ik niet ‘de goden wil verzoeken’ want stel je voor dat ik schrijf dat het zo’n goede slaper is en dat het ineens mis gaat. En B. omdat ik niemand wil vertellen hoe ze het moeten doen of wat het beste is. Wat ik het beste vind hoef jij niet het beste te vinden, zo simpel is het.

Ik ben geen expert..  

Ik krijg alleen zoveel vragen via Instagram dat ik nu al een keer of tig hetzelfde verhaal heb zitten typen. Niet erg natuurlijk, maar misschien toch handiger mijn ervaring dan toch eens te delen in een blog. Maar nogmaals dit is mijn eigen ervaring, dit is hoe wij het doen maar niet hoe jij het moet doen, ik ben absoluut geen expert op het gebied van (door)slapen. Zoveel mensen zoveel meningen, volg altijd vooral je eigen (moeder)gevoel. 

Dat we gezegend zijn met zo’n goede slaper besef ik me overigens maar al te goed en daar ben ik meeeega dankbaar voor. Want écht, respect voor alle ouders met nachtbrakers, geen idee hoe ik er dan bij zou zitten..

Mijn persoonlijke mening is wel dat je baby’s kan ‘aanleren’ goed te slapen, dat kunnen ze niet vanzelf (of in ieder geval, de meeste niet) Natuurlijk ligt het ook echt wel aan je baby, ze zullen pas doorslapen wanneer ze daaraan toe zijn. Maar je kunt ze wel helpen door in ieder geval voor de juiste voorwaarden en de meest ideale omstandigheden te zorgen.  

Pepijn slaapt eigenlijk vanaf zijn geboorte al door, zelfs in de kraamweek sliep hij al 6 uur achter elkaar. De eerste week sliep hij tussen ons in, in een nestje omdat ik nog niet zo mobiel was en omdat we dit fijn vonden. De 4 maanden daarna sliep hij in zijn wieg die aangeschoven stond aan ons bed. Na 4 maanden is hij lekker op zijn eigen kamertje gaan slapen in het ledikant. 

Al 6 maanden een doorslapende baby, hoe dan?

Inbakeren.. 

Vanaf dag 2 sliep Pepijn ingebakerd, door zijn ongecontroleerde bewegingen maakte hij zichzelf snel wakker. We gebruikte hiervoor de Puckababy piep (0-3 maanden) afgewisseld met een elastische inbakerdoek. Soms was hij zo onrustig dat we de doek gebruikte maar vaak ging het prima in de Puckababy Piep. Door het inbakeren had hij rust en geborgenheid en kon hij lang en diep slapen. 

Na 3 maanden gingen we over op de Puckababy mini en soms gebruikte we een swaddle van Meyco. 

Ook als hij niet onrustig was bakerde we hem in, voor hem was de inbakerslaapzak gewoon herkenbaar en een teken dat hij ‘’moest’’ gaan slapen.

Inmiddels is hij 6 maanden en bouwen we het inbakeren af. ’s Nachts slaapt hij al enkele weken in een Puckababy 4seasons en dat gaat prima. Van de ene op de andere dag besloot ik het maar gewoon te proberen en dat pakte goed uit. Thuis slaapt hij thuis soms ook overdag al in de gewone Puckababy maar op het KDV (daar is het toch onrustiger) nog in de mini. Ook dit moeten we nu echt gaan afbouwen, ben benieuwd hoe dat zal gaan.

Al 6 maanden een doorslapende baby, hoe dan?

Rustige slaapomgeving..

In de eerste weken sliep hij ook nog beneden in de box maar al snel merkte ik dat hij korter ging slapen en onrustiger was. Vanaf dat moment ben ik hem overdag ook naar bed (wiegje) gaan brengen. De kamer maakte ik altijd donker. De temperatuur is rond de 18 graden. 

Ook maak ik sinds dat hij op zijn kamer slaapt gebruik van een diffuser met essentiële olie. Hierover vertel ik later nog wel wat meer anders wordt deze blog eindeloos lang. 

Wij maken het dus overdag ook altijd donker in de slaapkamer, ik weet dat de meningen hierover verdeeld zijn. Als je kindje nog niet zo’n goed dag/nacht ritme heeft is het wellicht beter om het overdag licht te houden. Maar nogmaals ik ben geen expert en ik doe ook maar wat mijn gevoel me ingeeft. 

Pepijn slaapt trouwens altijd met zijn knuffeltje binnen handbereik en een hydrofiele doek die hij graag tegen zijn gezichtje aan heeft liggen. 

Al 6 maanden een doorslapende baby, hoe dan?

Wakker naar bed en op tijd naar bed 

Ik vond het in het begin lastig om echte slaapsignalen te ontdekken. Een pasgeboren baby ligt nog niet echt in zijn ogen te wrijven. Ik merkte wel dat als hij te moe was het lastiger voor hem was om in slaap te vallen. Ik probeerde hem altijd op tijd weg te leggen, hij was meestal max 1,5 uur wakker en dan legde ik hem weer op bed. Ook vonden wij het belangrijk om hem wakker in bed te leggen. Zodat hij niet afhankelijk was van ons om in slaap te komen. Soms bleef ik er dan nog wel even naast zitten om het speentje nog een paar keer terug te stoppen maar ik heb hem maar zelden in slaap gewiegd. 

Probeer in ieder geval te herkennen wanneer je baby moe is en daar direct iets mee te doen. Wat ik mensen weleens hoor zeggen is dat ze hun kindje overdag wat meer wakker houden om te zorgen dat ze dan ’s nachts goed slapen maar dit werkt naar mijn idee averechts. Kindjes die oververmoeid zijn slapen veel moeilijker in en slapen veel onrustiger. 

Al 6 maanden een doorslapende baby, hoe dan?

Ritme en regelmaat

Wat ik al zei, in het begin was het 1,5 uur wakker en naar bed ons ritme en daar ging hij goed op. Nu op dit moment slaapt hij vaak nog 3 keer. Tussen 8.30-10.00/12.00-14.00 en 16.00-17.00. Soms slaapt hij maar 2 keer maar dan heeft hij vaak lang geslapen die 2 keer. Ook nu zit er dus nog steeds een ritme in het slapen. Ook wanneer we buiten de deur zijn houden we hier rekening mee. Eigenlijk wil ik altijd het liefst dat ook al zijn we grotendeels van de dag buiten de deur dat hij minimaal 1 van de drie slaapjes in zijn bed doet. Vaak is dat dan de eerste of het derde slaapje. Hij slaapt gelukkig ook vaak goed in de kinderwagen of in de auto. 

In bad voor het slapen

Pepijn valt altijd sneller in slaap na een lekker warm badje. Ik zelf trouwens ook, dus heel gek is dat natuurlijk niet.. haha. 

Papfles

Vanaf dat Pepijn 4 maanden was (of eigenlijk stiekem was hij 15 weken) krijgt hij pap in zijn laatste fles. 200 cc + 6 schepjes en 2 eetlepels rijstebloem. (dit heb ik per theelepel opgebouwd) Hier slaapt hij heel goed op, maar ik hoor ook weleens dat kinderen juist niet goed slapen op een papfles dus dit is heel verschillend en persoonlijk. 

Overdag zorgde ik er altijd voor dat de flesjes opgingen omdat mijn idee was dat hij datgene wat hij overdag tekort zou komen ander wellicht ’s nachts zou willen inhalen. De keren dat hij ’s nachts eens wakker werd gaf ik hem geen fles, maar een aai over zijn bol en een speentje. 

Hier ook even een kleine kanttekening, kinderen met een (te) laag geboortegewicht hebben uiteraard wel voeding nodig ’s nachts maar dit kun je natuurlijk bespreken met je kraamhulp/consultatiebureau. 

Al 6 maanden een doorslapende baby, hoe dan?

Tot slot..

Maar normaals lieve mensen, ik blijf het benadrukken, ik doe ook maar wat. Ik doe wat ik denk dat goed is en dat moet iedereen doen. Ik snap dat het fijn is om ervaringen van andere te lezen, ik doe dat zelf ook. Maar laat je vooral niet gek maken of te veel beïnvloeden door wat andere mensen vinden of zeggen. Doe wat jij denkt dat goed is. Ieder kindje is anders en mijn ervaringen/tips hebben zeker geen gegarandeerd succes op jouw kindje. 

Tot snel weer!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Het bericht Al 6 maanden een doorslapende baby, hoe dan? verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
https://ashleywillems.nl/persoonlijk/al-6-maanden-een-doorslapende-baby-hoe-dan/feed/ 0 5379
Pepijn 5 maanden, de tijd vliegt! https://ashleywillems.nl/blogs-over-eten/pepijn-5-maanden-de-tijd-vliegt/ https://ashleywillems.nl/blogs-over-eten/pepijn-5-maanden-de-tijd-vliegt/#comments Sat, 27 Apr 2019 13:06:46 +0000 https://ashleywillems.nl/?p=5339 Jeetje jongens, meneer is alweer de 5 maanden voorbij! Ik kan het echt niet vaak genoeg zeggen geloof ik, maar het gaat zo bizar snel. Er lijken ineens minder uren in de dagen te zitten en vrije dagen vliegen zo voorbij. Mijn baby is geen kleine baby meer.. Voor mijn gevoel hebben we maatje 62 […]

Het bericht Pepijn 5 maanden, de tijd vliegt! verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
Pepijn 5 maanden, de tijd vliegt!

Jeetje jongens, meneer is alweer de 5 maanden voorbij! Ik kan het echt niet vaak genoeg zeggen geloof ik, maar het gaat zo bizar snel. Er lijken ineens minder uren in de dagen te zitten en vrije dagen vliegen zo voorbij.

Mijn baby is geen kleine baby meer..

Voor mijn gevoel hebben we maatje 62 overgeslagen. 3 maanden lang had hij maatje 50-56 aan en inmiddels zitten we al in 68. Hij groeit als kool. Groente en fruit gaan er steeds beter in. Fruit is favoriet, met name mango/banaan. Hap, slik weg. Oja en piepen natuurlijk als het niet snel genoeg gaat..

Pepijn 5 maanden, de tijd vliegt!
Zo blij dat we weer wat mooie foto’s hebben laten maken! Foto’s zijn gemaakt door: @rebeccaboutphotography

Altijd blij..

Wat boffen we met het feit dat Pepijn (bijna) altijd vrolijk is. Hij komt vrolijk uit zijn bed en gaat er net zo vrolijk weer in. Van sprongetjes merk ik tot op heden niet heel veel, wie weet komt dat nog. Maar ik ben dus smoor verliefd op mijn eigen kind. Maar dat is vast heeul herkenbaar. Zo dankbaar voor dit blije mannetje, elke dag opnieuw.

Pepijn 5 maanden, de tijd vliegt!
Voor het eerst op de geitenboerderij..

Zijn schema op dit moment..

Meestal is hij tussen 7.00-7.30 uur wakker.

Rond 8.00 uur eerste fles. (flessen zijn altijd 180 cc)

Daarna weer terug naar bed.

Wanneer hij wakker wordt krijgt hij fruit. Hij heeft al verschillende soorten fruit gehad en krijgt inmiddels ook fruit door elkaar. Bijvoorbeeld mango/banaan, appel/banaan, appel/peer/banaan.

Rond 11.30-12.00 weer een fles.

Rond 12.30 uur weer naar bed

Rond 15.00-15.30 weer een fles

Daarna weer naar bed.

17.30 groente. Hij heeft allerlei verschillende soorten groente gehad, opvallend is dat hij niet zo gek is op alles wat groen is, haha! Bloemkool, wortel, pompoen, zoete aardappel en pastinaak gaan er wel goed in. Groene groente blijven we natuurlijk wel proberen.

Rond 19.30-20.00 zijn laatste fles. Dit is altijd 200 cc, 6 schepjes melk en 2 eetlepels rijstebloem.

Daarna weer naar bed. Meestal slaapt hij tussen 20.00-20.30 uur tot de volgende ochtend 7.00-7.30.

Overdag drinkt hij tussendoor kleine beetjes water, baby thee of dixap (diksap zonder toevoegingen en zonder toegevoegde suiker) Ik weet het, op de fles staat vanaf 6 maanden, maar ik hou nooit zo vast aan dat soort leeftijdsadviezen.

Hij slaapt nog steeds ingebakerd in de Puckababy mini, dit willen we wel binnenkort gaan afbouwen. Ik zal later nog eens een uitgebreidere blog schrijven over onze slaaprituelen. (voor zover je het een heel ritueel kunt noemen..)

Ritme..

Zowel Pepijn als wij gaan er heel goed op dat er ritme in zijn dag zit. Zowel hij als wij kunnen ons makkelijk aanpassen als het even een keer anders loopt. Zo hadden we afgelopen weekend drukke Paasdagen en waren we weinig thuis. Gelukkig slaapt hij dan ook gewoon midden in een restaurant tijdens een familie brunch. Toen hij rond de 2/3 maanden was trok hij het slecht als hij te weinig sliep, dan werd hij er niet gezelliger op zeg maar. Maar gelukkig kan hij nu ook met wat minder slaap dan normaal.  Op andere dagen haalt hij dat dan vaak weer in lijkt wel. Überhaupt slaapt hij natuurlijk niet meer zoveel als 2 maanden geleden.

Anders dan anders..

En soms loopt het nu eenmaal anders, slaapt hij ’s ochtends bijvoorbeeld heel lang en krijgt hij op een ander tijdstip fruit omdat het anders te dicht op zijn fles zit. Allemaal ook prima natuurlijk. De groente en fruithapjes zijn nu ook nog geen ‘moeten’. Het komt nu ook weleens voor dat hij geen groente of geen fruit eet omdat hij bijvoorbeeld lang slaapt. Of dat hij zijn derde fles al eerder op heeft omdat hij bijvoorbeeld moe was. Dan geef ik hem weleens rond etenstijd een extra flesje van 60 bijvoorbeeld, om zo weer goed uit te komen met de laatste fles. We gaan er dus heel flexibel mee om, de ene dag hebben we zelf ook meer honger dan de andere dag toch? Afwijken van je schema is dus helemaal niet erg, de behoeftes van je baby zijn dan belangrijker.

Pepijn 5 maanden, de tijd vliegt!
Ik vreet hem nog eens op..

Van maandag tot en met woensdag werk ik, en gaat hij naar het KDV en naar me moeder. Hier is hij inmiddels helemaal aan gewend en dit gaat hartstikke goed. Eerder dacht ik nog dat 3 dagen achter elkaar wel veel zouden zijn maar dit gaat gelukkig prima. Daarna zijn we altijd weer 4 dagen samen.

Oja, wat betreft die hapjes..

Pepijn eet zowel verse hapjes als potjes of knijpzakjes. Ik heb mijn mening over potjes en knijpzakjes eerder al bijgesteld na een bezoek aan het Oogstfeest van Olvarit. Het is soms gewoon super makkelijk om even een potje of knijpzakje te pakken. Bijvoorbeeld wanneer je onderweg bent, je even geen rijp fruit op je fruitschaal hebt liggen of omdat je weer eens een bakje uit de vriezer vergat te halen (story of my life). Ik hoor nog steeds vaak mensen roepen dat potjes slecht zijn, maar die hebben zich er denk ik nooit in verdiept. Natuurlijk geef ik ook nog de voorkeur aan vers, ik vind het ook gewoon leuk om te maken. Maar voel je vooral niet schuldig als je eens een potje pakt. Gemak dient nou eenmaal de mens. Het lijkt er tegenwoordig weleens op dat iedereen het zichzelf graag moeilijk maakt, maar goed, dat is een andere discussie.

Pepijn 5 maanden, de tijd vliegt!
Smullennnn..

En verder…?

Echt bizar hoe snel zijn ontwikkeling op dit moment gaat. 2 maanden geleden lag hij nog stil op zijn rug en deed hij vrij weinig. Nu pakt hij alles om zich heen, is fan van al zijn speeltjes. Rolt van zijn buik naar zijn rug en maakt zelfs al aanstalten tot kruipen. Hij ontdekte zijn stem en ligt altijd gezellig te kraaien en geluidjes te maken. Wandelen vindt hij heerlijk, de wagenbak moest vorige maand al plaats maken voor de zit. Dat hij niks kon zien vanuit de wagenbak was geen succes. Meneertje is graag overal bij en is ook gek op knuffelen, vind ik natuurlijk zeker geen straf.

Pepijn 5 maanden, de tijd vliegt!
Hij maakt alles nog leuker..

Even een kleine disclaimer..

Ik schrijf dit soort blogs niet om je te vertellen hoe je het moet doen, in tegendeel. Doe vooral wat jij denkt dat  goed is en waar jij je goed bij voelt. Maar ik krijg dagelijks veel vragen over hoe ik dingen doe of wat Pepijn zijn schema of ritme is. Kennelijk is het voor velen dus wel fijn om te lezen hoe andere het doen, om daar wellicht dan tips of ideeën uit te halen. Ik vind het trouwens zelf ook altijd leuk om te lezen hoe het bij andere thuis gaat.

Pepijn 5 maanden, de tijd vliegt!Pepijn 5 maanden, de tijd vliegt!

Verschillen..

Ik vind het zo leuk om elke maand zo’n foto te maken en de verschillen te bekijken! Zo vond ik het verschil tussen maand 2 en 3 enorm, hij was zo groot geworden. Nu tussen maand 4 en 5 is hij zo wijs uit zijn ogen gaan kijken en is zijn gezichtje ineens veranderd.

Tot snel weer!

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Het bericht Pepijn 5 maanden, de tijd vliegt! verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
https://ashleywillems.nl/blogs-over-eten/pepijn-5-maanden-de-tijd-vliegt/feed/ 3 5339
Hoe was mijn eerste werkweek en Pepijn zijn nieuwe schema! https://ashleywillems.nl/persoonlijk/hoe-was-mijn-eerste-werkweek-en-pepijn-zijn-nieuwe-schema/ https://ashleywillems.nl/persoonlijk/hoe-was-mijn-eerste-werkweek-en-pepijn-zijn-nieuwe-schema/#respond Sat, 09 Mar 2019 05:00:39 +0000 https://ashleywillems.nl/?p=5330 Hoe was mijn eerste werkweek en Pepijn zijn nieuwe schema!   Via Instagram kreeg ik veel de vraag hoe mijn eerste werkweek is verlopen. Hoe organiseren we het bijvoorbeeld allemaal. Ook krijg ik weer veel vragen hoe Pepijn zijn dagritme er momenteel uitziet. Tijd om maar weer een blogje te schrijven dacht ik.  Weer aan het […]

Het bericht Hoe was mijn eerste werkweek en Pepijn zijn nieuwe schema! verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
Hoe was mijn eerste werkweek en Pepijn zijn nieuwe schema

Hoe was mijn eerste werkweek en Pepijn zijn nieuwe schema!  

Via Instagram kreeg ik veel de vraag hoe mijn eerste werkweek is verlopen. Hoe organiseren we het bijvoorbeeld allemaal. Ook krijg ik weer veel vragen hoe Pepijn zijn dagritme er momenteel uitziet. Tijd om maar weer een blogje te schrijven dacht ik. 

Weer aan het werk.. 

Aan alle leuke dingen komt een eind, zo ook aan mijn verlof! Bijna 5 maanden ben ik thuis geweest. Als je me van tevoren had gevraagd of ik me zou gaan vervelen had ik keihard JA geroepen. Oké dat was ook wel zo, voordat Pepijn geboren werd. Maar daarna heb ik me nooit meer een seconde verveeld. Ik vond het eigenlijk gewoon heerlijk! Bovendien is het ook een hele bijzondere periode die je afsluit, een tijd die nooit meer terugkomt. Best een dingetje dus vond ik. Maar na mijn eerste werkdag was het eigenlijk alweer een soort van normaal. En stiekem is het ook erg leuk je baby na een werkdag op te halen en een smile van oor te oor te zien..

De 2 dagen dat hij mee gaat naar mijn werk kan ik natuurlijk tussendoor nog een keertje gaan kijken, hoe luxe is dat! De dag dat hij naar me moeder gaat moet ze van mij heel veel foto’s maken ;).  

Hoe was mijn eerste werkweek en Pepijn zijn nieuwe schema
In de auto naar huis na een dagje KDV

Organisatie 

Waar ik wel even aan moet wennen is de organisatie eromheen. Of tenminste, ik maak er een soort van organisatie van omdat ik wil voorkomen dat ik haast heb of stress krijg. Kleren liggen de avond ervoor al klaar, voor zowel als Pepijn als voor ons. Tassen staan ingepakt klaar, onbijt is klaar (bijvoorbeeld een smoothie maak ik de avond van tevoren). Ook heb ik de afgelopen tijd grotere hoeveelheden gekookt en hebben we nog een vriezer vol maaltijden. Dan hoef ik ’s ochtends alleen maar een bakje uit de vriezer te halen. 

Op dagen dat ik vrij ben kook ik weer nieuwe grotere hoeveelheden en gaan er weer bakjes de vriezer in. 

We hebben er pas een week opzitten maar het liep gelukkig allemaal op rolletjes! Pepijn heeft zich ook 3 dagen voorbeeldig gedragen op het KDV en bij oma, superfijn! 

Nieuw schema

In mijn vorige blog zaten we nog op 5 flesjes (4 van 150 en 1 van 180). Inmiddels zijn we over op 4 flessen van 180. 

8.00 uur/12.00 uur/16.00 uur/20.00 uur. Op de 2 dagen dat hij naar het KDV gaat drinkt hij al om 7.00 uur vervolgens rond 11.30 uur/16.00 uur/20.00 uur. Om ervoor te zorgen dat hij wel goed doorslaapt ben ik al begonnen met rijstebloem in de laatste fles. Dat heb ik opgebouwd van een half theelepeltje naar 2 theelepeltjes. Hij is inderdaad nog geen 4 maanden, maar het gaat prima. Hij doet het heel goed op deze 4 flessen én slaapt gewoon de nachten door. Na de fles van 20.00 uur gaat hij naar bed.  

Schema’s zijn er ook voor om af te wijken. We hadden laatst een dag dat we al om 19.30 uur uitkwamen voor de laatste fles omdat hij overdag toch iets eerder kwam. Toen heb ik hem geen papfles gegeven maar een gewone fles om 19.30 uur. En om 22.00 nog een klein flesje van 90 cc. Je zou denken wat maakt dat half uurtje uit, maar voor mij gevoel was 19.30 uur iets te vroeg om tot de volgende ochtend door te kunnen. 

Hoe was mijn eerste werkweek en Pepijn zijn nieuwe schema

Slapen overdag?

Meestal doet hij 3 slaapjes over de hele dag. Eentje ’s ochtends, eentje ’s middags en eentje rond etenstijd. Dat laatste slaapje duurt nooit heel lang. 

Hapjes?

Stiekem kan ik niet wachten om hem zijn eerste hapje te geven en te kijken hoe hij dat vindt. Maar daar dacht ik nog heel even mee. Hij is net gewend aan die rijstebloem, je moet niet alles tegelijk willen denk ik. 

Hoe was mijn eerste werkweek en Pepijn zijn nieuwe schema
Blij ei!

Tot de volgende blog!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Het bericht Hoe was mijn eerste werkweek en Pepijn zijn nieuwe schema! verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
https://ashleywillems.nl/persoonlijk/hoe-was-mijn-eerste-werkweek-en-pepijn-zijn-nieuwe-schema/feed/ 0 5330
Weekendje weg met een baby van 3 maanden.. https://ashleywillems.nl/persoonlijk/weekendje-weg-met-een-baby-van-3-maanden/ https://ashleywillems.nl/persoonlijk/weekendje-weg-met-een-baby-van-3-maanden/#comments Tue, 26 Feb 2019 18:01:52 +0000 https://ashleywillems.nl/?p=5326 Weekendje weg met een baby van 3 maanden.. Afgelopen weekend zijn we een weekend weg geweest samen met Pepijn. Ik kreeg daar op Instagram veel vragen over. Waar gingen we heen, ging het goed? Wat namen we allemaal mee en nog veel meer van dat soort vragen, dus ik besloot er een blogje over te […]

Het bericht Weekendje weg met een baby van 3 maanden.. verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
Weekendje weg met een baby van 3 maanden

Weekendje weg met een baby van 3 maanden..

Afgelopen weekend zijn we een weekend weg geweest samen met Pepijn. Ik kreeg daar op Instagram veel vragen over. Waar gingen we heen, ging het goed? Wat namen we allemaal mee en nog veel meer van dat soort vragen, dus ik besloot er een blogje over te schrijven. 

Kleine disclaimer, deze blog is niet gesponsord! We hebben het hotel zelf geboekt en betaald. 

Waar gingen we heen? 

Ik ben enorm fan van Van der Valk, altijd goede ervaringen gehad. Dus we boekte een hartje winterarrangement in Van der Valk Akersloot. 2 nachtjes, inclusief 2 keer ontbijtbuffet en 2 x een driegangendiner. Zonder Pepijn hadden we er waarschijnlijk voor gekozen om lekker ergens in de buurt in een stad of dorp te gaan eten. Maar nu met Pepijn vonden we dat driegangendiner in het hotel meer dan prima. Oja, en i loooooove ontbijtbuffetjes!

Weekendje weg met een baby van 3 maanden
Pretletter!

Ik kreeg op Instagram ook veel de tip om naar Hof van Saksen te gaan. Maar voor nu wilde we graag de luxe van een hotel. Het tropisch zwemparadijs van Hof van Saksen is inderdaad supermooi, maar Pepijn heeft er nog niet zoveel aan. Maar heb je oudere kids? Het lijkt mij een super gaaf park.  

Wat sleepte we mee? 

Ik hoor mensen vaak zeggen dat het een hele volksverhuizing is om op pad te gaan met baby of kind. Ik vond het eigenlijk wel mee vallen. Ik zag in het hotel stelletjes lopen met meer bagage met zijn tweeën dan wij met baby. (Oké ik had inderdaad geen idee hoelang ze daar bleven maar toch.. ) Met deze leeftijd hoef je natuurlijk nog geen bergen speelgoed en hapjes enzo mee te nemen, dat scheelt ook wel. 

Wat namen we mee? Voeding natuurlijk! Niet het hele blik, maar genoeg voedingen voor de dagen dat we weg waren inclusief 3 extra voedingen. Genoeg setjes kleertjes, rompertjes en sokjes. Hydrofiele doeken, spuugdoekjes, (zwem)luiers, zijn toilettasje met benodigde dingen. Zijn (veel te grote) zwembroek en badcape. De luiertas die we normaal ook altijd meenemen. Een thermosfles voor heet water en een dopper voor koud water. 2 flesjes, een flessenborstel, wat afwasmiddel en een theedoek. Zijn slaapzak en nog wat speeltjes en dat was het geloof ik wel. 

Valt echt best mee toch? 

Babybedje op de kamer? 

We kregen van tevoren een mail van Van der Valk of we een babybedje op de kamer wilde. Dit is dan een bedje van ledikant formaat, zonder verhoger. Thuis slaapt Pepijn nog in de wieg dus ik vond zo’n groot bedje eigenlijk niet zo handig. We parkeerde gewoon de wandelwagen naast ons bed en deze maakte ik op als zijn bedje. Hij sliep hier prima in 2 nachtjes. 

Kun je dan wel op pad de hele dag? 

Ik ben me ervan bewust dat dat misschien niet met elke baby kan, maar ik klap ik mijn handjes voor het feit dat we Pepijn echt overal mee naartoe kunnen nemen (vanaf week 2 deden we dat ook). Hij vindt echt alles prima, zolang die maar kan slapen en eten (oja en poepen doet hij ook graag). Zaterdag zijn we een dagje naar Alkmaar geweest, wat een leuke stad is dat! Op de hotelkamer stond trouwens een waterkoker, ideaal om je thermosfles mee te vullen voor onderweg. ’ s Middags zijn we voor het eerst gaan zwemmen. Ook daarom kozen we voor dit hotel, omdat het een supermooi zwembad heeft.  Het zwembad was ook heerlijk warm en Pepijn heeft er wel zo’n 40 minuten in liggen dobberen. Zo leuk was dat! Wat een bekijks heb je ook met zo’n kleine frummel. Vooral heel veel sjans van oudere dames..

 

Weekendje weg met een baby van 3 maanden
Weekendje weg met een baby van 3 maanden

Hotelzwembad…

We gingen expres eind van de middag zwemmen. Pepijn viel daarna als een blok in slaap. Zo konden wij weer uitgebreid eten in het restaurant terwijl hij naast de tafel lekker lag te tukken. ’s Avonds lag Pepijn weer in bad, dit keer in het grote bubbelbad op de kamer, samen met papa. Wat een feestje..

Weekendje weg met een baby van 3 maanden
Als je de slaapjes een beetje kan timen kun je dus relaxed eten..

Trouwens echt een aanrader zo’n hotelzwembad, lekker rustig en vooral ook gewoon lekker warm. Die gemeente zwembaden zijn naar mijn idee niet écht ingesteld op babyzwemmen. Althans, ik vind het water gewoon erg koud voor een baby van 3 maanden. (voor mezelf trouwens ook ;)) 

Beide dagen zijn we rond 9.00 uur gaan ontbijten, Pepijn lag dan vaak weer lekker te slapen in de wagen na zijn eerste fles.

Weekendje weg met een baby van 3 maanden
Tijdens het ontbijt..

Zondag zijn we op de terugweg naar huis langs Zandvoort gereden. Heerlijk gewandeld over het strand en geluncht in het zonnetje op het terras. We hadden ook wel echt meeega mazzel met het weer! De terrassen zaten bommetje vol!

Weekendje weg met een baby van 3 maanden

Pepijn heeft zich echt voorbeeldig gedragen dit weekend. Een weekend weg mét baby kan dus bijna net zo relaxed zijn als een weekend zonder baby 😉 

Oké we gingen dan wel niet op stap, in plaats daarvan keken we lekker de finale van de Voice enzo. Love it! 

Aanrader! 

Ik vind zo’n weekendje Van der Valk met baby dus gewoon een dikke aanrader! Niet teveel nadenken, gewoon doen! Lastig met baby in een restaurant? Dan bel je toch lekker de roomservice.. 😉

Tot de volgende blog!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?


Het bericht Weekendje weg met een baby van 3 maanden.. verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
https://ashleywillems.nl/persoonlijk/weekendje-weg-met-een-baby-van-3-maanden/feed/ 2 5326
UPDATE | Pepijn 3 maanden en waar blijven de blogs? https://ashleywillems.nl/persoonlijk/update-pepijn-3-maanden-en-waar-blijven-de-blogs/ https://ashleywillems.nl/persoonlijk/update-pepijn-3-maanden-en-waar-blijven-de-blogs/#respond Sat, 16 Feb 2019 06:00:21 +0000 https://ashleywillems.nl/?p=5298 UPDATE | Pepijn 3 maanden en waar blijven de blogs?  Dat ik de laatste tijd niet heel actief ben geweest in het schrijven van blogs is jullie waarschijnlijk niet ontgaan. Ik heb er bewust voor gekozen te genieten van mijn verlof en mijn tijd samen met Pepijn. Ik wil er niet achteraf op terug kijken […]

Het bericht UPDATE | Pepijn 3 maanden en waar blijven de blogs? verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
UPDATE | Pepijn 3 maanden en waar blijven de blogs?

UPDATE | Pepijn 3 maanden en waar blijven de blogs? 

Dat ik de laatste tijd niet heel actief ben geweest in het schrijven van blogs is jullie waarschijnlijk niet ontgaan. Ik heb er bewust voor gekozen te genieten van mijn verlof en mijn tijd samen met Pepijn. Ik wil er niet achteraf op terug kijken en spijt hebben van het feit dat ik alweer zo druk was en misschien niet genoeg genoten zou hebben.  

Bovendien blijft mijn blog een hobby en niet mijn werk, dus het moet ook gewoon leuk blijven en geen verplichting. 

Ik geniet nu heel bewust van de tijd die ik heb samen met hem. De tijd dat Pepijn slaapt doe ik het huishouden, heb ik tijd om te koken en vind ik het superleuk om me te vermaken met Instagram. Daar ben ik dus nog wel steeds actief. Dagelijks vult mijn inbox zich daar met veel vragen met betrekking tot Pepijn, ik doe altijd mijn best om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden maar het leek me wel weer eens tijd er een blog aan te wijden. 

Want hoe gaat het nu inmiddels, wat is zijn/ons schema, hoe doet hij het, slaapt hij goed hoe is de opvang geregeld als ik weer ga werken etc. 

UPDATE | Pepijn 3 maanden en waar blijven de blogs?
Het gaat zo hard!

Hoe is het nu met ons?

Super goed! Mensen vragen me weleens of het is zoals ik van tevoren had bedacht/verwacht, maar het is eigenlijk nog beter. We genieten zo onwijs van Pepijn. Hij wordt elke dag vrolijk wakker en wij dus ook. Die lach van hem als ik ’s ochtends boven zijn wieg hang is onbetaalbaar. Het is een heel tevreden mannetje die we zonder problemen overal mee naar toe kunnen nemen. Ons leven is in die zin dus ook niet drastisch veranderd. We doen nog steeds alles wat we altijd al deden, maar dan nu met zijn gezelligheid erbij. 

Voordat ik met verlof ging dacht ik dat ik me wel zou gaan vervelen. 5 maanden vrij! Dat is toch veel te lang? Ik hoor het mezelf nog denken, maar de maanden zijn voorbij gevlogen en ik heb me geen seconden verveeld. Sterker nog, ik vraag me af hoe ik dat allemaal weer ga doen als ik drie dagen aan de slag ga. Daar vinden we vast ook wel weer onze weg in, maar dit verlof duurde dus absoluut niet te lang. 

Hoe zien onze dagen eruit, wat is het schema van Pepijn? 

Pepijn zijn schema is natuurlijk gedurende de weken al een aantal keren veranderd en ik heb zijn schema ook (op verzoek) al eens gedeeld op Instagram. Maar momenteel zien onze dagen er zo uit: 

Dit zal trouwens weer gaan veranderen op het moment dat ik aan het werk ga, dan moet hij toch echt iets eerder zijn bed uit! Haha

8.00-8.30 uur Wordt Pepijn wakker of ik maak hem wakker als hij om 8.30 uur nog steeds slaapt. Om 8.30 uur drinkt hij dan zijn eerste fles.

Momenteel drinkt hij 5 flessen per dag 4 van 150 cc en de laatste fles is 180 cc, maar deze gaat niet altijd op. 

Vaak gaat hij dan rond 10.00 uur alweer naar bed, of slaapt hij in de wagen als we op pad gaan. 

UPDATE | Pepijn 3 maanden en waar blijven de blogs?
De babygym is HOT

Rond 12.00 uur drinkt hij zijn tweede fles en vaak gaat hij daarna (of vlak daarna) weer naar bed. Dit slaapje duurt meestal wel 2 a 2,5 uur (soms zelfs nog langer). 

Ergens rond 15.00-15.30 uur drinkt hij weer een fles. 

Tussen 16.00 uur-16.30 weer tijd voor een slaapje. 

Rond 18.00 weer een flesje. 

Daarna doet hij vaak hazenslaapjes, en is er niet echt een pijl op te trekken. Als we hem in bad doen valt hij vaak wel daarna in slaap. 

De laatste fles geven we momenteel rond 21.15 uur. Daarna gaat hij naar bed. 

Deze laatste fles was een paar weken geleden nog om 22.30 maar hebben we in een paar weken tijd vervroegd naar 21.15 door elke keer een kwartiertje eerder de fles te geven. Ik hoop dat wanneer hij straks eerder op moet ’s ochtends doordat we de deur uit moeten, dat hij dan ’s avonds rond 20.00 uur de laatste krijgt en dan naar bed gaat. Waarschijnlijk zullen we op dat moment over gaan naar 4 flessen van 180 cc. Misschien dat we de laatste fles dan nog iets verzwaren met wat rijstebloem zodat hij lekker kan slapen tot de volgende ochtend. 

Pepijn krijg trouwens flesvoeding van Hipp.

Ik weet nog niet wanneer we hem een eerste hapje gaan geven. Wanneer deden jullie dat? (ik weet dat dat nu sowieso nog te vroeg is hoor ;)) 

Slapen?

Pepijn slaapt gelukkig nog altijd de nachten door en daar ben ik heeeeeullll dankbaar voor! Haha, wat een cadeautje is dat. Hij slaapt nog steeds ingebakerd. Hij slaapt graag met een hydrofiele doek tegen zijn gezichtje. Soms met speen, soms zonder speen. Hij ligt momenteel nog in zijn wieg bij ons op de kamer. Gelukkig slaapt hij ook goed in de wagen of in de auto, dat maakt het ook erg makkelijk om met hem op pad te gaan.

Ik krijg vaak vragen over hoe het kan dat Pepijn zo snel doorsliep, hoe het kan dat hij zelf in slaap valt, hoe we dat voor elkaar hebben gekregen etc. Ik vind het eigenlijk wel lastig om hier nu in een blog uitgebreid op in te gaan want de welbekende moedermaffia ligt altijd op de loer. Ik heb er geen trek in om ongevraagde adviezen of negatieve reacties te ontvangen op het geen dat ik doe. Ik doe namelijk toch echt waar ik me goed bij voel, ongeacht of dit nu altijd de meest verantwoorde manier of wat dan ook is. Eigenlijk zou iedereen dat moeten doen, volg je gevoel en doe waar jij je prettig bij voelt. Vind jij het fijn om je kindje veel te dragen bijvoorbeeld of met je kindje in bed te slapen, doe dat dan vooral.

Op tijd naar bed..

Laat ik er het volgende over zeggen, wij vonden het vanaf het begin erg belangrijk dat Pepijn niet afhankelijk van ons zou zijn om in slaap te komen. We leggen hem dus (bijna) altijd wakker op bed. Als hij onrustig is blijf ik er even naast zitten, maar ik wieg of wiebel hem nooit in slaap. De kunst bij Pepijn is om hem op tijd weg te leggen dus voordat hij echt té moe is. Probeer dus te herkennen wanneer je kindje moe begint te worden. Pepijn is meestal maar ongeveer 1,5 uur wakker en gaat dan weer slapen.

Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat een kind geen negatieve accosiaties heeft met slapen of met zijn bedje. Pepijn ligt overdag als ik bijvoorbeeld aan het schoonmaken ben boven ook weleens even wakker in zijn wieg te spelen. Als hij wakker wordt haal ik hem ook niet altijd direct uit zijn bed als ik even bezig ben. Ook als hij wakker wordt en ik denk hmm, dat was geen lang slaapje, laat ik hem nog even liggen en 9 van de 10 keer slaapt hij dan alsnog even later weer verder.

Ik denk echt dat een baby het moet leren om goed te slapen. (door er tijd en energie in te steken)

Volg je gevoel..

Maar nogmaals, doe waar je je goed bij voelt. Iedere baby is anders en iedere baby heeft andere behoeften. Dit vinden wij fijn en dit werkt voor ons, maar dat wil niet zeggen dat het zo moet of dat het voor iedereen het beste is. Er kunnen trouwens natuurlijk ook medische oorzaken zijn waarom baby’s slecht slapen zoals reflux of een allergie, dan is het natuurlijk weer helemaal anders. Ik heb er zelf geen ervaring mee maar ik hoor ook weleens goede verhalen over een osteopaat. Wanneer je bijvoorbeeld een lange of lastige bevalling hebt gehad kan het zijn dat er bijvoorbeeld in het nekje van de baby iets niet helemaal lekker zit en dat zou ook een oorzaak kunnen zijn van slecht slapen.

UPDATE | Pepijn 3 maanden en waar blijven de blogs?
UPDATE | Pepijn 3 maanden en waar blijven de blogs?
Gek op badderen!

Hoe zien onze dagen er verder uit?

We wandelen veel, gaan elke dag wel even de deur uit. We doen doordeweeks boodschapjes, gaan lunchen met vriendinnen of drinken koffie buiten de deur. En in de weekenden is dit eigenlijk niet anders. Volgende week gaan we voor het eerst een weekend weg met Pepijn, daar heb ik ook heel veel zin in. Op Instagram deed ik de oproep waar we het beste naar toe zouden kunnen met baby en waar we dan ook lekker konden gaan zwemmen. Van der Valk en Hof van Saksen werden het vaakst genoemd. We hebben nu een arrangement bij Van der Valk geboekt, heerlijk met 2x ontbijt en 2x 3-gangen diner. Nergens aan hoeven denken, lekker wandelen, zwemmen en een heel weekend genieten!

UPDATE | Pepijn 3 maanden en waar blijven de blogs?

Hoe regelen we de opvang als ik aan het werk ga?

Na mijn verlof ga ik 3 dagen werken, Pepijn gaat 2 dagen naar het kinderdagverblijf en 1 dag naar oma. Zoals sommige van jullie wel weten, ik werk zelf als locatiemanager in de kinderopvang. Pepijn gaat straks dus met mij mee naar werk en komt daar in de babygroep. Kindjes van 0-1 jaar. Stiekem dus wel een fijn idee dat ik halverwege de dag even bij hem kan kijken en dat ik altijd in de buurt ben.

UPDATE | Pepijn 3 maanden en waar blijven de blogs?

Bloggen?

Dat ga ik lekker alleen doen wanneer ik er zin in heb en tijd voor heb. Wat ik zal zei, het moet leuk blijven en ik geniet momenteel gewoon ook heel graag (en veel) van mijn kersverse gezin. Maar natuurlijk blijf ik dit gewoon erbij doen, want ook hier haal ik mijn energie uit.

Super tof als je het tot hier vol gehouden hebt om door te lezen! De blog viel iets langer uit dan ik van te voren had bedacht! Dat krijg je ervan als je niet regelmatig schrijft.. Haha

Tot de volgende blog!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Het bericht UPDATE | Pepijn 3 maanden en waar blijven de blogs? verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
https://ashleywillems.nl/persoonlijk/update-pepijn-3-maanden-en-waar-blijven-de-blogs/feed/ 0 5298
13 musthaves met een newborn baby https://ashleywillems.nl/persoonlijk/13-musthaves-met-een-newborn-baby/ https://ashleywillems.nl/persoonlijk/13-musthaves-met-een-newborn-baby/#respond Mon, 14 Jan 2019 18:12:47 +0000 https://ashleywillems.nl/?p=5279 13 musthaves met een newborn baby  Toen ik zelf nog zwanger was heb ik regelmatig dit soort blogs en lijstjes opgezocht en gelezen. Want wat heb je allemaal nodig en wat moest ik zeker weten in huis hebben. Je wilt tenslotte alles in huis hebben voor je baby komt, want ik weet niet hoe het […]

Het bericht 13 musthaves met een newborn baby verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
13 musthaves met een newborn baby

13 musthaves met een newborn baby 

Toen ik zelf nog zwanger was heb ik regelmatig dit soort blogs en lijstjes opgezocht en gelezen. Want wat heb je allemaal nodig en wat moest ik zeker weten in huis hebben. Je wilt tenslotte alles in huis hebben voor je baby komt, want ik weet niet hoe het met jullie is maar ik deed inkopen alsof ik daarna nooit meer in de winkels zou komen. Meningen verschillen natuurlijk, maar dit zijn in ieder geval dingen die ik persoonlijk heel graag heb gebruikt de afgelopen 8 weken met een newborn. Dingen die ik dus niet had willen missen. 

Oja, nog even een kleine disclaimer. Deze blog wordt nietgesponsord. 

De Stokke Tripp Trapp met newborn set..

Pepijn zit als hij niet slaapt elke avond gezellig bij ons aan tafel terwijl wij zitten te eten. Ik zou het ongezellig vinden als hij in de box ligt of in de wipstoel op de grond. Op deze manier kunnen we gezellig met hem ‘kletsen’. De hoes die we om de Newborn set hebben is trouwens van Trixie, super fijn ook.

13 musthaves met een newborn baby

Een babynestje..

De meningen zijn erover verdeeld, ik las ook vaak dat men er eentje had gekocht maar zelden gebruikt. Wij hebben er zelfs 2, een Sleepyhead en een nestje van Kleinekeutel. We gebruiken ze elke dag. Er ligt er altijd eentje in de box en de eerste weken lag de sleepyhead in zijn wiegje. Inmiddels ligt de sleepyhead altijd op de bank. Ik vind ze echt ideaal en Pepijn ligt er graag in. 

13 musthaves met een newborn baby
De sleepyhead in de box.. (pakje is van Trixie)
13 musthaves met een newborn baby
Nestje van Kleinekeutel
13 musthaves met een newborn baby13 musthaves met een newborn baby

Een babyfoon met camera

Stiekem dacht ik eerst dat die camera onzin zou zijn maar ik ben heel blij dat we er toch eentje kochten met camera. We hebben de Luvion Essential en die bevalt heel goed. Pepijn slaapt overdag in zijn wiegje en gaat ook ’s avonds eerder naar bed dan wij dus dan is het ideaal dat je gewoon kunt zien of hij slaapt en wat hij doet. 

Puckababy piep slaapzak/ inbakerdoek(en) 

Pepijn slaapt vanaf dag 2 ingebakerd in de Puckababy piep, of in een inbakerdoek van Kleinekeutel. Als we hem niet inbakeren maait hij zichzelf continu wakker met zijn handjes en doet hij alleen korte hazenslaapjes. Ingebakerd slaapt hij heel rustig en lang. Het geeft hem denk ik ook geborgenheid en warmte.

13 musthaves met een newborn baby

Voetenzak 

Dit ligt natuurlijk wel een beetje aan de tijd wanneer je baby geboren wordt maar nu midden in de winter kun je niet zonder. Ik heb er zelfs twee, eentje voor in de autostoel en eentje in de kinderwagenbak. Heerlijk warm! 

13 musthaves met een newborn baby
13 musthaves met een newborn baby

Hydrofiele doeken

Deze kom je natuurlijk op elke lijstje tegen en ik heb er gigantisch veel. MAAR, je wast met een baby in huis ook vaak genoeg. Dus overdrijf niet net als ik 😉 Er liggen er onderin de la nog steeds een hoop die nog niet zijn gebruikt omdat er dan alweer andere uit de was zijn en er weer bovenop liggen. Zorg trouwens wel dat je een paar XL hydrofielen in huis hebt, die gebruiken we  voor het afdrogen na het badje, heel fijn. 

13 musthaves met een newborn baby
Deze toffe hydrofiele doeken zijn van Hip&Hout

Voedingstorens

Elke dag vul ik de voedingstoren voor alle voedingen van de dag. Wanneer ik dan een flesje maak heb ik gelijk afgepaste voeding en hoef ik niet moeilijk te doen met het grote blik. Ook zit er altijd een toren in de luiertas. Straks gaat er natuurlijk ook een voedingstoren mee naar oma of naar het KDV. 

Een lekkere omslagdoek 

Ideaal voor vlak na de geboorte, inmiddels ligt er ook standaard eentje in het nestje in de box. Ik vond het ook prettig met de kraamvisite, zo hoefde we niet te sukkelen met een dekentje maar lag hij gewoon lekker in de omslagdoek. 

13 musthaves met een newborn baby
Fijne omslagdoek van Trixie..
13 musthaves met een newborn baby
Hier was hij nog geen uur oud..

Omslagrompers 

Als ze nog zo piepklein zijn wil je het liefst zo min mogelijk over dat hoofdje trekken. Omslagrompers zijn dan ideaal. Ik vind die van de H&M het prettigst. Deze zijn ook niet zo breed. 

Genoeg kleine kleertjes en mutsjes (en zachte soepele stofjes) 

Dit is ook wel een beetje afhankelijk van hoe groot je baby is bij de geboorte. Maar iedereen zei tegen me dat ik niet zoveel kleine kleertjes moest kopen en maatje 50 zou misschien zelfs overbodig zijn. Niet dus, Pepijn is nu 8 weken en past nog steeds in maatje 50. Alle mutsjes die ik had waren in het begin veel te groot en rompertjes maatje 50 kon hij nog in zwemmen. Ik was blij dat ik vlak voor zijn geboorte toch nog wat kleertjes in maat 50 had gekocht, we zijn nog kleine rompertjes bij gaan kopen. Na zijn geboorte heb ik ook nog een jasje in maat 50 gekocht omdat hij nog kon zwemmen in de jasjes en het berenpak in maat 56. Koop ook alleen kleertjes die echt lekker zitten voor zo’n kleintje. Soepele en zachte stofjes zijn niet alleen veel handiger met aankleden, maar zitten ook veel lekkerder. 

13 musthaves met een newborn baby

Voedingskussen

Deze was in mijn zwangerschap vanaf week 20 al onmisbaar, ik sliep ermee. Maar ook nu gebruiken we hem nog meerdere malen per dag wanneer we Pepijn een fles geven. Straks lijkt het me ook makkelijk wanneer hij bijvoorbeeld gaat leren zitten dat we deze achter hem neer kunnen leggen. We hebben de Doomoo buddy classic in het grijs, heel fijn ding. 

Baby Float

Of ook wel, de zwemband voor om het nekje. Klinkt zielig, is het niet. Als je thuis een bad hebt moet je er zeker eentje aanschaffen. Pepijn vind het heerlijk om rond te dobberen in het grote bad. Daarnaast zou het ook helpen tegen krampjes, zorgt voor ontspanning en is goed voor de spieren. Hij slaapt in ieder geval als een roos als hij uit bad komt 😉 

13 musthaves met een newborn baby

Feetje Pyjama’s 

De leukste en fijnste pyjama’s voor baby’s en kinderen! 

Wat ontbreekt er volgens jou nog in dit lijstje? Of wat vond jij juist overbodig?

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Het bericht 13 musthaves met een newborn baby verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
https://ashleywillems.nl/persoonlijk/13-musthaves-met-een-newborn-baby/feed/ 0 5279
Wat vind ik van dragen in een draagzak? https://ashleywillems.nl/review/wat-vind-ik-van-dragen-in-een-draagzak/ https://ashleywillems.nl/review/wat-vind-ik-van-dragen-in-een-draagzak/#respond Thu, 10 Jan 2019 05:00:03 +0000 https://ashleywillems.nl/?p=5244 Mijn mening over het dragen in een draagzak.. Wat vind ik van dragen in een draagzak? Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, ik ben geen enorme fan van draagzakken in het algemeen (van draagdoeken al helemaal niet, in knopen ben ik nooit goed geweest). Ik wil simpelweg ook niet dat Pepijn […]

Het bericht Wat vind ik van dragen in een draagzak? verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
Wat vind ik van dragen in een draagzak?

Mijn mening over het dragen in een draagzak..

Wat vind ik van dragen in een draagzak?

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, ik ben geen enorme fan van draagzakken in het algemeen (van draagdoeken al helemaal niet, in knopen ben ik nooit goed geweest). Ik wil simpelweg ook niet dat Pepijn eraan gewend raakt de hele dag gedragen te worden. Ik weet ook dat er enorme discussies gaan over wat nou beter is, een draagzak of een draagdoek. Welk merk het beste is en hoe je dan het beste draagt. Ik krijg altijd enorme jeuk van dit soort discussies. Dat weten jullie denk ik inmiddels wel. Ik schreef eerder al eens een blog over de moedermaffia.

Wanneer vind ik een draagzak wel ideaal…

Iedereen moet vooral doen waar ze zich goed bij voelen. Dat doe ik namelijk ook. Pepijn zit niet de hele dag in de draagzak, maar er zijn momenten waarop ik een draagzak wel ideaal vind. Voor een lekkere boswandeling bijvoorbeeld of momenten waarop het niet handig is de kinderwagen mee te nemen omdat het te druk is. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan de Ikea op zaterdagmiddag bij slecht weer, zie daar maar eens fatsoenlijk met je kinderwagen doorheen te komen. Of je gaat boodschappen doen en je hebt liever een karretje dan je kinderwagen?

Wat vind ik van dragen in een draagzak?

Welke draagzak gebruik ik dan?

De draagzak die ik op dit moment gebruik is de BabyBjörn mini draagzak. Deze heb ik van BabyBjörn toegestuurd gekregen.

De mini draagzak is perfect voor newborns! Ik vind veel draagzakken al snel groot en lomp voor pasgeboren baby’s, maar deze draagzak is direct vanaf de geboorte te gebruiken. De jersey stof is zacht en flexibel, heel fijn dus voor je kleintje.  Ik koos voor lichtgrijs, maar de draagzak is in allerlei kleurtjes verkrijgbaar.

Daarnaast is de draagzak eenvoudig in gebruik. Ik kan zonder hulp Pepijn in de draagzak krijgen. Dat vind ik ook een pluspunt, geen gestoei dus. De banden zijn goed verstelbaar en het gewicht wordt goed verdeeld. Hierdoor is het ook helemaal niet zwaar om Pepijn te dragen. Hij vindt het momenteel alleen nog erg fijn om zijn armpjes en handjes bij zich te hebben in plaats van door de daarvoor bestemde uitsparing te steken.

Zowel ik als Pepijn vinden de mini draagzak een fijn ding. We maakten er deze week een heerlijke wandeling mee in de Duinen. Pepijn sliep als een roos.  

Wat vind ik van dragen in een draagzak?
Wat vind ik van dragen in een draagzak?

Veilig?

Omdat er dus online en in de media veel discussie bestaat over dragen, draagzakken en draagdoeken wil ik er nog aan toevoegen dat BabyBjörn samenwerkt met een team van medische specialisten, kinderartsen, orthopedisten, psychologen en verloskundigen. Hun medische deskundigheid is voor BabyBjörn van essentieel belang bij het ontwerpen van hun producten. Ik heb er zelf dus alle vertrouwen in dat de producten van BabyBjörn, en deze draagzak in het bijzonder, veilig zijn om te gebruiken.

Benieuwd naar nog meer informatie, de prijs en alle beschikbare kleuren? Klik dan even hier…

Wat vind ik van dragen in een draagzak?


Wat vind ik van dragen in een draagzak?

Deze blog is in samenwerking met BabyBjorn tot stand gekomen. 

Liefs,

Logo-ASH-PNG1


Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Het bericht Wat vind ik van dragen in een draagzak? verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
https://ashleywillems.nl/review/wat-vind-ik-van-dragen-in-een-draagzak/feed/ 0 5244
Lekkere tosti met geitenkaas.. https://ashleywillems.nl/lunch/lekkere-tosti-met-geitenkaas/ https://ashleywillems.nl/lunch/lekkere-tosti-met-geitenkaas/#comments Thu, 03 Jan 2019 14:01:31 +0000 https://ashleywillems.nl/?p=5240 Tijd voor een lekkere lunch! Een lekkere tosti met geitenkaas! Als je mij vraagt waar ik het liefst mee lunch, dan is dat een tosti. Ik ben er gek op. Maar dan het liefst niet de standaard ham en kaas tosti. Deze Tuna Melt tosti is een favoriet van me, maar deze heerlijke geitenkaas tosti […]

Het bericht Lekkere tosti met geitenkaas.. verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>


Lekkere tosti met geitenkaas

Tijd voor een lekkere lunch!

Een lekkere tosti met geitenkaas!

Als je mij vraagt waar ik het liefst mee lunch, dan is dat een tosti. Ik ben er gek op. Maar dan het liefst niet de standaard ham en kaas tosti.

Deze Tuna Melt tosti is een favoriet van me, maar deze heerlijke geitenkaas tosti gaat er ook heel goed in.

Wat heb je nodig? (voor 1 tosti)

  • 2 (spelt) boterhammen
  • Klein beetje rucola
  • 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
  • 1 eetlepel pesto (klik hier voor een lekker recept)
  • Geitenkaas ( ik heb altijd de rolletjes van de AH, snijd daar een paar plakjes van)
  • 1 plak (been)ham
  • Beetje (room) boter

Bereiding:

Besmeer de boterhammen met pesto.

Beleg 1 boterham vervolgens met wat rucola, de ham, de geitenkaas en de pijnboompitten. De andere boterham gaat hier bovenop.

Besmeer beide boterhammen licht met wat (room) boter. Ik maak tosti’s altijd in de koekenpan (bij gebrek aan tosti ijzer), maar je kunt natuurlijk ook gewoon een tosti ijzer gebruiken. Bak de tosti lekker bruin.

Lekkere tosti met geitenkaas
Lekkere tosti met geitenkaas

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze lekkere tosti met geitenkaas proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Wanneer je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Het bericht Lekkere tosti met geitenkaas.. verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
https://ashleywillems.nl/lunch/lekkere-tosti-met-geitenkaas/feed/ 2 5240
De BabyBjorn wipstoel die past in elk interieur! https://ashleywillems.nl/review/de-babybjorn-wipstoel-die-past-in-elk-interieur/ https://ashleywillems.nl/review/de-babybjorn-wipstoel-die-past-in-elk-interieur/#respond Sun, 23 Dec 2018 05:00:45 +0000 https://ashleywillems.nl/?p=5197 De BabyBjorn wipstoel die past in elk interieur!  Ik hoor jullie denken, waar wil je het nu over hebben? Over wipstoelen of over interieur? Ik wil het graag even hebben over de enige interieurproof wipstoel die ik ken, de Bouncer Bliss van BabyBjorn. Wel of geen wipstoel Lange tijd twijfelde ik of ik wel een wipstoel […]

Het bericht De BabyBjorn wipstoel die past in elk interieur! verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
De BabyBjorn wipstoel die past in elk interieur

De BabyBjorn wipstoel die past in elk interieur! 

Ik hoor jullie denken, waar wil je het nu over hebben? Over wipstoelen of over interieur? Ik wil het graag even hebben over de enige interieurproof wipstoel die ik ken, de Bouncer Bliss van BabyBjorn.

De BabyBjorn wipstoel die past in elk interieur

Wel of geen wipstoel

Lange tijd twijfelde ik of ik wel een wipstoel wilde aanschaffen. Hoe vaak zou je zo’n stoeltje gebruiken? En ik had er ook nog geen één gezien die ik mooi, praktisch én betaalbaar vond. Want ook die laatste 2 dingen vind ik erg belangrijk. Onze woonkamer is niet groot dus het moest zeker ook geen sta in de weg zijn. 

De BabyBjorn wipstoel die past in elk interieur

Bouncer Bliss 

Toen ik benaderd werd om de Bouncer Bliss van BabyBjorn uit te proberen werd ik stiekem toch erg enthousiast. Dit zag eruit als een wipstoel die wél voldeed aan mijn eisen. Ik koos voor de kleur Sand Grey omdat deze kleur het beste in ons interieur past. Maar er zijn nog veel meer mooie kleuren beschikbaar. Ik zag nu ook een limited edition op de website in de kleur Grayish Green, super mooi! 

De BabyBjorn wipstoel die past in elk interieur
Erg vermoeiend wel..

Het is een ergonomische wipstoel met een zacht en omsluitend design, direct vanaf de geboorte te gebruiken. De zachte zitting vormt zich naar het lichaam van je kindje, verdeelt het gewicht gelijkmatig en geeft goede ondersteuning. Het stoeltje is te gebruiken tot een gewicht van 13 kilo, dat zit voorlopig dus nog wel even goed. 

Natuurlijk schommelen

Deze wipstoel heeft geen batterijen nodig. Door de bewegingen van je kindje schommelt het stoeltje vanzelf. Pepijn is daar nu natuurlijk nog iets te klein voor maar ik weet zeker dat hij het straks prachtig gaat vinden als hij heeft uitgevonden hoe het werkt. 

De BabyBjorn wipstoel die past in elk interieur

Mijn ervaring

Zo klein als hij is heeft Pepijn al een aantal keren in de wipstoel gezeten. Zo ook de dag na zijn geboorte. Hij had in het vruchtwater gepoept en dit ook binnen gekregen, helaas was hij erg misselijk en hield nog geen voeding binnen. We zette de wipstoel in de box op de laagste stand en zo kon hij toch iets wat rechtop bijkomen van de bevalling. Hij werd er helemaal rustig van en leek al snel minder misselijk. Heel fijn voor hem. 

Ook daarna zat hij verschillende keren in de wipstoel, Pepijn is een kleine wijsneus en vindt het maar wat prachtig om alles om zich heen te kunnen bekijken. Dat gaat natuurlijk prima vanuit deze wipstoel. 

Wat ik al zei, deze wipstoel is geen sta in de weg. Je kunt hem helemaal plat inklappen en zo onder de box schuiven of in een kast zetten. Ik vind het ook makkelijk dat ik hem dus ergens mee naar toe kan nemen, bijvoorbeeld naar mijn moeder die na mijn verlof een dag op gaat passen. 

Gebruiken jullie thuis ook wipstoeltjes? 

De BabyBjorn wipstoel die past in elk interieur
De BabyBjorn wipstoel die past in elk interieur
De BabyBjorn wipstoel die past in elk interieur
De BabyBjorn wipstoel die past in elk interieur

Voor nog meer info en prijzen, neem even een kijkje op de website!

Deze blog is in samenwerking met BabyBjorn tot stand gekomen. 

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Het bericht De BabyBjorn wipstoel die past in elk interieur! verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
https://ashleywillems.nl/review/de-babybjorn-wipstoel-die-past-in-elk-interieur/feed/ 0 5197
De eerste maand met Pepijn.. https://ashleywillems.nl/persoonlijk/de-eerste-maand-met-pepijn/ https://ashleywillems.nl/persoonlijk/de-eerste-maand-met-pepijn/#respond Tue, 18 Dec 2018 05:00:57 +0000 https://ashleywillems.nl/?p=5193 De eerste maand met Pepijn..  Dat alle clichés waar zijn dat weet denk ik elke moeder, maar man man man ik kan er serieus niet over uit hoe snel deze maand voorbij is gevlogen. Het lijkt alweer een eeuw geleden dat hij geboren werd.  Alles went zo snel.    De bevalling..  Na 41 weken en […]

Het bericht De eerste maand met Pepijn.. verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
De eerste maand met Pepijn

De eerste maand met Pepijn.. 

Dat alle clichés waar zijn dat weet denk ik elke moeder, maar man man man ik kan er serieus niet over uit hoe snel deze maand voorbij is gevlogen. Het lijkt alweer een eeuw geleden dat hij geboren werd.  Alles went zo snel. 

 

De eerste maand met Pepijn
Een uurtje oud (foto door VI-Photography)

De bevalling.. 

Na 41 weken en een dag zouden we ons eigenlijk op dinsdagochtend 20 november om half 11 moeten melden in het ziekenhuis om een inleiding te bespreken. Nog altijd had ik mijn vluchtkoffer niet ingepakt. Alles stond uiteraard klaar maar ik had niks in het koffertje gestopt. Mijn idee was natuurlijk al die tijd een thuisbevalling. Maandagavond 19 november dacht ik eraan om alles dan toch maar in te pakken want het koffertje moest die dinsdag al mee naar het ziekenhuis. Maar ergens had ik nog de hoop dat het dan toch die nacht zou beginnen, dus ik pakte toch nog niks in. 

Dinsdagochtend om 4.00 uur werd ik wakker van een soort van kramp. Ik had die week al vaker gedacht dat het begonnen was dus ik was er niet direct van overtuigd dat dit dan het begin was. Ik besloot te gaan douchen en dan wel te zien hoe of wat. Daar stond ik toch niet helemaal lekker, dus daar was ik al snel klaar mee. Ik bedacht dat ik me nog wilde opmaken, we hadden een geboortefotograaf en eigenlijk wilde ik dan toch nog een beetje leuk om de foto voor zover dat mogelijk is tijdens een bevalling. Dat is me helaas niet gelukt, haha. Ik had op dat moment al weeën om de 2 minuten. Ik ging terug naar bed en maakte Robbert wakker met de mededeling dat het toch echt begonnen was. 

Het ging snel.. 

Op de een of andere manier had ik direct het idee dat deze bevalling geen 12 uur lang zou gaan duren. Voor mijn gevoel ging het van niks naar 100. Ondanks dat waren de weeën goed op te vangen. Robbert belde de verloskundige en zij was er ergens tussen half 7 en 7 dacht ik. Op dat moment zat ik al op 4 cm, dat gaf moed. Het was namelijk allemaal nog goed te doen en ik was dus al bijna op de helft. De verloskundige gaf aan ook niet meer weg te gaan, dat was ook een fijn idee. 

De uren die volgde was ik compleet in mijn eigen wereld. Met mijn ogen dicht concentreerde/focuste ik me op wat er gebeurde. De volgende controle zat ik al om 7 cm! Wauw, dit gaat de goede kant op dacht ik. Wel moest er gelijk gebeld worden met de kraamzorg én de geboortefotograaf want die waren er allebei nog niet. 

Geen horror verhaal.. 

Ik heb niet in de gaten gehad dat zij arriveerde. Ik weet alleen dat ik héél kort na die laatste controle al dacht dat ik moest persen. Volgens Robbert was dat onmogelijk, maar ik wist het zeker. Haha. Maar ik bleek toch echt al op 10 cm te zitten, op dat moment braken pas mijn vliezen en bleek dat Pepijn in het vruchtwater had gepoept. Normaal gesproken zou je dan toch naar het ziekenhuis moeten maar dat ging in dit geval niet meer. 25 minuten later werd Pepijn al geboren om 10.34 uur. Hij woog 3450 gram en was ongeveer 50 cm. De placenta liet wel even op zich wachten maar ook dat kwam goed na een beetje hulp. Geen horror verhaal, geen ellende. Ik ben dankbaar voor deze hele goede en snelle thuisbevalling met hele goede begeleiding. Precies zoals ik had gehoopt.. 

De eerste maand met Pepijn
(foto door VI-Photography)
(foto door VI-Photography)
(foto door VI-Photography)
(foto door VI-Photography)

Geboortefotograaf.. 

Omdat de bevalling zo vlot verliep en ik volledig in mijn eigen wereld was, had ik eigenlijk achteraf geen idee hoe en wat er was gebeurd. Aan de hand van de super mooie foto’s kon ik dit achteraf allemaal terugkijken. Ik ben zo onwijs blij met deze foto’s. In een eerdere blog schreef ik al dat we twijfelde over een geboortefotograaf maar daar ben ik nu echt héél blij mee. Ze maakte er zelfs een super mooie film van en een week later hadden we een prachtig album in huis. Een super mooi aandenken aan deze bevalling. Mocht je nog twijfelen of je wel of geen geboortefotograaf zou willen, DOEN! (Onze foto’s werden gemaakt door: VI-Photography)

De kraamweek

Dat was een heerlijke, rustige week met onze onwijs lieve kraamhulp Willie (allerliefst kraamzorg). We konden wennen aan Pepijn en hij natuurlijk ook aan ons. Het was relaxed en we genoten van alles. Ik voelde me elke dag weer een beetje beter en Pepijn deed het super goed. Hij was de eerste dag wel misselijk en hield geen voeding binnen, waarschijnlijk had hij was vruchtwater binnen gekregen. Maar de volgende dag ging dit al veel beter. 

De weken die volgde.. 

Robbert was na de kraamweek nog een hele week vrij. In die week gingen we lekker op pad, met zijn drietjes lunchen buiten de deur of gewoon even boodschapjes doen. Heerlijk om weer buiten te zijn en om eindelijk achter die kinderwagen te kunnen lopen. 

De eerste maand met Pepijn
Foto’s door: Preciouspeoplefotografie

We hadden ook nog een newborn/lifestyle shoot met Joke van Preciouspeoplefotografie, super leuk en wederom onwijs blij met de mooie foto’s. 

De eerste maand met Pepijn

Helaas pindakaas moest Robbert toch weer aan het werk en waren we voor het eerst echt met zijn tweetjes. Maar ook dat ging super goed. Zo langzaam de dagen voorbij gingen voor zijn geboorte, zo snel gaan ze nu. 

Genieten..

Ik vind het ook een heerlijke tijd om thuis te zijn. Hoewel het weer niet altijd fantastisch is hebben we toch al een paar keer een heerlijke wandeling gemaakt in het zonnetje. En binnen bij de kerstboom is het knus en gezellig. 

Eerste bezoekje aan het consultatiebureau.. 

Afgelopen week hadden we de eerste afspraak op het consultatiebureau. Wat een drukte was het daar! Allemaal moeders, baby’s, kinderen.. (logisch ook) en natuurlijk ook het nodige gehuil, ook logisch als je net die stomme prikjes hebt gehad. Maar Pepijn keek zijn ogen uit en vond het allemaal wel best. Hij woog nu 3900 gram en was 51 cm. Volgens de arts zat zijn gewicht iets onder het gemiddelde , we moeten over 2 weken nog een keer komen wegen. Dat zal vast wel  los lopen denk ik.

Voeding ophogen..?

Het advies was de voeding ophogen van 90 naar 120.  Dit hadden we zelf al eens geprobeerd, maar wanneer hij meer dan 100 drinkt gaat hij ook vaak spugen. Wellicht is dat ophogen dus nog iets te vroeg is mijn mening. We zien het wel, we bieden nu gewoon 120 aan en zien wel wat hij opdrinkt. De ene keer drinkt hij ook meer dan de andere keer, maar ik heb zelf ook het ene moment meer honger dan het andere moment. We maken ons niet druk in elk geval. 

De eerste maand met Pepijn
Lekker wandelen.. 
De eerste maand met Pepijn
De mooiste bal in onze kerstboom! 
De eerste maand met Pepijn
Hier word ik ook zo onwijs blij van.. 

Pepijn is een super tevreden baby die zelfs al doorslaapt ’s nachts. Dat vinden wij natuurlijk héérlijk! Het is bijna kerstvakantie en dan is Robbert ook weer lekker vrij. Mega veel zin in deze kerstdagen!

Voor jullie ook alvast hele fijne en gezellige dagen! Geniet!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

[enjoyinstagram_mb

Het bericht De eerste maand met Pepijn.. verscheen eerst op Ashley Willems.

]]>
https://ashleywillems.nl/persoonlijk/de-eerste-maand-met-pepijn/feed/ 0 5193