Sushi bowl met zalm, avocado komkommer en wakame

Sushi bowl met zalm, avocado, komkommer en wakame..


Sushi bowl met zalm, avocado, komkommer en wakame
Sushi bowl met zalm, avocado komkommer en wakame..

Het recept stond al een tijdje op de blog maar ik vond het tijd voor nieuwe foto’s!

Sushi bowl met zalm, avocado, komkommer en wakame..

Ik ben een enorme sushi liefhebber, maar sushi maken kost veel tijd en elke week sushi buiten de deur eten is een kostbare hobby.. Daarom vind ik de sushi bowl echt ideaal! Ik koos dit keer voor zalm als vis maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren! Bedenk welke ingrediënten jouw favoriete sushi rol bevat, en gebruik ze!

Geen gedoe met rollen, maar wel de smaak van sushi! Het klinkt écht als muziek in mijn oren!

Kennen jullie dit lekkere recept al? Een heerlijk voorgerechtje met sushirijst, zalm en avocado!

Bereidingstijd: +/- 30 minuten

Wat heb je nodig voor 2 goed gevulde sushi bowls?

  • 350 gram sushirijst
  • 450 ml water
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 1 rijpe avocado
  • 300 gram verse zalm*
  • 3 a 4 theelepels japanse mayonaise (kewpie)
  • Een stukje komkommer
  • Een bakje wakame (zeewier salade)
  • Wat sesamzaadjes (wit, groen en/of zwart)
  • Sojasaus voor op tafel
  • 1 vel nori in stukjes geknipt
  • Optioneel:  wasabi

*Je eet de zalm rauw dus zorg dat de zalm die je gebruikt echt super vers is, gebruik voor dit gerecht geen voorverpakte zalm uit de supermarkt. 

Bereiding: 

Het begint natuurlijk met het koken van de rijst, sushirijst staat erom bekend dat het niet heel easy is.. Maar zolang je doet wat hier staat kan het niet mis gaan..

Tip: gebruik een pan met een dikke bodem (anders koekt de rijst gigantisch aan) Of gebruik eventueel een rijstkoker als je die hebt.

Doe de rijst in een zeef en spoel goed af met koud kraanwater..

Doe de rijst in de pan en voeg het water toe.. Breng op hoog vuur aan de kook, wanneer het kookt zet je het vuur laag en kook de rijst nog 10 a 12 minuten verder..(deksel op de pan) Roer tussendoor 1 keer door met een houten pollepel..

Haal de pan vervolgens van het vuur, roer de rijstazijn er goed doorheen.. Leg er een theedoek overheen, daarop de deksel en laat dit even 10 minuten staan.. Schep na die tijd  de rijst in een grote kom en laat goed afkoelen tot kamertemperatuur.. (schep regelmatig even om..)

En nu verder met de rest..

Snijd de avocado, de komkommer en de zalm en blokjes.

Knip de nori in stukjes..

Schep de rijst in een kommetje of in een diep bord, verdeel daar overheen de zalm, de avocado, de wakame en de nori.

Verdeel ook een paar kleine bolletjes Japanse mayonaise over de sushi bowl en eventueel ook wat wasabi.

Strooi tot slot wat sesamzaadjes over de sushi bowl.. Naar smaak eventueel nog wat peper/zout.

Serveer de sushi bowl met wat soja saus…

 

Sushi bowl met zalm, avocado, komkommer en wakame

 

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze Sushi bowl met zalm, avocado, komkommer en wakame proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.