Simpele krokante kipburger

Simpele krokante kipburger..


Simpele krokante kipburger

Lekker burgerlijk het weekend in met deze simpele krokante kipburger!

Best lekker toch een lekkere burger op zijn tijd. Een paar weken geleden at ik voor het eerst sinds jaren een McChicken bij de McDonalds. Toch stiekem gewoon best lekker. Maar dat kunnen we thuis natuurlijk ook!

Simpele krokante kipburger..

Bereidingstijd: +/- 20 minuten

Wat heb je nodig? (2 stuks)

  • 2 kipfilets
  • Twee broodjes naar keus, ik koos voor Italiaanse bollen
  • Botersla
  • Caesar dressing als saus
  • Een avocado
  • 1 ei
  • 2 eetlepels bloem
  • Grote hand panko
  • Italiaans zout en peper naar smaak

Overig: 

  • Huishoudfolie
  • Optioneel: vleeshamer
  • (Zonnebloem) olie om in de bakken

Bereiding: 

Leg de kipfilets tussen 2 velletjes huishoudfolie en sla ze wat platter met een vleeshamer of bijvoorbeeld de onderkant van een koekenpan.

Maak 3 bordjes, 1 met een geklutst ei, 1 met de bloem en 1 met de panko.

Zet alvast een koekenpan met een dun laagje (zonnebloem) olie op.

Haal de kipfilets eerst door de bloem, dan door het ei en als laatst door de panko. Bak ze vervolgens goudbruin.

Snijd de broodjes door. Je kunt de broodjes nog even roosteren in een droge koekenpan, maar dit hoeft niet.

Besmeer beide kanten van het broodje met wat caesar dressing. Beleg het broodje met wat botersla en leg de kipburger er bovenop.

Snijd een avocado in plakken en verdeel dit over de kipburger. Maak af met wat Italiaans zout/peper.

 

 

 

Simpele krokante kipburger

 

Deze homemade kipburger is trouwens ook heerlijk! Of wat dacht je van een heerlijke Italiaanse burger?

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze Simpele krokante kipburger proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Wanneer je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.