pulled chicken

Pulled chicken met champignonroomsaus uit de slowcooker! 5


pulled chicken met champignonroomsaus

Tijd voor een weer een heerlijk gerecht uit de slowcooker!

Pulled chicken met champignonroomsaus staat er dit keer op het menu! Wij vonden het heerlijk en gaan dit nog veel vaker maken!

Lees ook eens deze tips voor de aanschaf en het gebruik van de slowcooker!

Wat heb je  nodig? (4 personen)

  • +/- 800 a 1000 gram kipfilet of kippendijen
  • 100 ml bouillon (kip)
  • Een stukje gember (ongeveer 1 cm)
  • 3 tenen knoflook
  • 2 grof gesneden uien crockpot
  • Een half fijn gesneden chili pepertje (een hele mag ook)
  • 4 theelepels citroen peper (of gewone peper en wat citroenrasp of sap)
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels maïzena (of maïs zetmeel gebruik ik altijd) / koud water
  • 1 flesje kookroom (light)
  • 1 doos champignons
  • 1 bosje lente ui

Bereiding:

Onderin de slowcooker gaan de grof gesneden uien, de lente ui, de champignons en de bouillon.

Daar overheen gaat de kip, de gember, de knoflook, de citroen peper en de kerrie. Dit gaat vervolgens 4 uur op low. Kan jij lekker 4 uur iets voor jezelf doen!

Na die 4 uur kun je kip héél makkelijk uit elkaar pluizen met 2 vorken.

Vervolgens maak je een papje van de maïzena en koud water en ga je het vocht in de slowcooker binden. Giet het papje dus in de slowcooker en roer dit door tot er een goede structuur saus ontstaat. Indien nodig voeg je nog wat extra maïzena toe. Zet tewijl je dit doet de slowcooker even op high en laat de deksel er vanaf.

Héél belangrijk; PROEF nu even of je saus goed op smaak is, voeg indien nodig nog lekker wat peper/zout/knoflookpoeder/citroen peper toe.

Voeg de room toe en laat dit geheel weer even een uurtje op low lekker pruttelen..

Wij aten er zilvervliesrijst bij met spelt en quinoa, heerlijke pulled chicken met champignonroomsaus waar je echt geen bergen werk aan hebt! Sterker nog, je kunt tussendoor gaan shoppen!!

pulled chicken met champignonroomsaus

Zoek je nog veel meer lekkere slowcooker recepten? Kijk dan even hier… 

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze heerlijke pulled chicken met champignonroomsaus proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 gedachten over “Pulled chicken met champignonroomsaus uit de slowcooker!

  • Claudia

    Hi Ashley, ook ik zou graag willen weten hoeveel water er in de slowcooker moet. Ik heb alles al in de pan zitten maar kan nu niet verder. Het is mijn eerste slowcook recept dus heb totaal geen ervaring. Ook kon ik het pepertje nergens terugvinden dus heb dat maar in kleine stukjes in de pan gedaan.

      • Anoniem

        Ja het is gelukkig wel gelukt. Misschien iets teveel vocht maar met maizena is het wat dikker geworden. Ook begreep ik niet helemaal wat je met de bouillon bedoelde. Ik had een blokje in 100 ml water gedaan maar misschien was dat iets teveel van het goede maar gelukkig smaakt het nog goed en met de bouillon hoefde er waarschijnlijk geen water bij.
        Fijn dat je het recept aanpast.

  • Carla

    vandaag deze kip met champignonroomsaus gemaakt. Aan het eind nog diepvries-doperwten toegevoegd. Net iets meer groente erin en geeft ook nog wat extra kleur. Het was heerlijk!