Nasi goreng met gegrilde kip uit de oven

Nasi goreng met gegrilde kip uit de oven..


Nasi goreng met gegrilde kip uit de oven

Nasi goreng met gegrilde kip uit de oven, daar krijg je toch trek van?

 

Nasi goreng met gegrilde kip uit de oven..

 

Ik had mega trek in een lekker gegrild kippetje en wat smaakt daar dan beter bij dan nasi goreng?  Toen mijn vriend thuis kwam en dit op tafel zag staan begon hij spontaan te watertanden, dat was precies mijn bedoeling. Toen hij bleef herhalen hoe lekker het was wist ik dat het snel online moest komen.

Een heerlijk recept voor in het weekend bijvoorbeeld of wanneer je eters over de vloer krijgt.

 

Bereidingstijd: +/- 50 minuten (Let wel, daarvan hoef je een groot deel van de tijd niks te doen als de kip in de oven zit)

 

Wat heb je nodig? (4 personen)

Voor de nasi:

  • Ongeveer 350-400 gram gekookte en afgekoelde witte rijst (ik koos voor basmati rijst, de 400 gram is de ongekookte hoeveelheid. Gekookte rijst weegt namelijk ongeveer het dubbele)
  • 2 (kippen) bouillonblokjes (ik gebruikte kip bouillonblokjes van Knorr)
  • Een bosje lente ui
  • 1 sjalotje
  • 150-200 gram plakjes gerookte kip of schouderham
  • Peper/zout naar smaak
  • Optioneel: knoflookpoeder en lemon peper
  • 5 eieren
  • Optioneel: Scheutje sesamolie

Voor de kip:

  • 4 kippenpoten

 

  • 2 theelepels zout
  • Wat versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 2 theelepels Knoflookpoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel chipotle
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • Optioneel: 1/2 theelepel Chinese 5 kruiden

Om af te lakken:

  • 2 eetlepels barbecuesaus
  • 1 a 2 eetlepels gembersiroop (afhankelijk van of je van gember houdt)
  • 3 eetlepels hoisin saus
  • 1 eetlepel ketjap
  • Optioneel: nog wat peper en zout naar smaak

 

Bereiding:

We beginnen met de kip, deze moeten natuurlijk de oven nog in.

Ik spoel de kippenpoten altijd eerst grondig af. Daarna dep ik ze droog met keukenpapier.

Meng alle drogen kruiden door elkaar en wrijf de kippenpoten hiermee in.

Leg de kippenpoten in een ovenschaal en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.

Zet de schaal vervolgens in de oven op 180 graden voor 45 minuten.

De reden dat ik de ovenschaal afdek met aluminiumfolie? Zo garen de kippenpoten sneller maar drogen ze niet uit.

Nu kun je verder met de nasi.

Het is belangrijk dat je bij dit recept de rijst al van tevoren hebt gekookt (kan ook een dag van tevoren). Deze moet afgekoeld zijn voordat je de rijst gaat bakken.

De rijst kook je in water met 1 bouillon blokje. Het andere blokje bewaar je voor later.

Verhit wat (wok)olie in de wok en bak de eieren als scrambled eggs.

Voeg nu ook een fijn gesneden sjalotje, de fijn gesneden lente ui en de in plakjes gesneden schouderham of kip toe, bak dit even lekker mee.

Verkruimel het andere bouillonblokje in de wok en roer dit goed door de ui/ham/ei.

Voeg nu ook de rijst toe en bak deze ook mee totdat de rijst weer volledig goed op temperatuur is.

Breng de nasi op smaak met wat peper en zout indien gewenst. Ik voegde ook nog een theelepel knoflookpoeder en een theelepel lemon peper toe en een klein scheutje sesamolie Ik heb dit als optioneel tussen de ingrediënten gezet omdat smaken verschillen, belangrijk is om de nasi te proeven en naar eigen inzicht op smaak te brengen.

Verder met de kip..

Meng nu alle ingrediënten waarmee je de kippenpoten gaat aflakken door elkaar.

Wanneer de kippenpoten klaar zijn haal je het aluminiumfolie van de schaal.

Lak ze vervolgens af met het mengsel wat je net gemaakt hebt. Wees niet te zuinig.

Schuif de kippenpoten nu nog een aantal minuten onder de grill. Hoelang precies is een beetje afhankelijk van je oven. Goed in de gaten houden!

Nasi goreng met gegrilde kip uit de oven

 

 

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze Nasi goreng met gegrilde kip uit de oven proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Wanneer je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.