Kip van de barbecue

Een heerlijke caesar salade met kip van de BBQ!


image

Krijg jij bij het woord barbecueΓ«n ook al direct zo’n opgeblazen gevoel? Misschien ligt het aan mij, maar ik eet bij een barbecue altijd al snel tΓ© veel! Maar deze keer niet! Ik maakte een heerlijke caesar salade met kippetjes van de barbecue! Simpel maar echt heerlijk! Geen bergen vlees, allerlei soorten saus, meters stokbrood of andere bijgerechten.. Gewoon een salade met kip! Niks meer en niks minder.. πŸ™‚

Wat heb je nodig? (4 personen)

Voor de salade:

  • Een krop romaine sla
  • 2 zakken botersla
  • Parmezaanse kaas (geschaafd/grof geraspt/flakes)
  • (knoflook) Croutons (zelf maken of zelf kopen πŸ˜‰ )
  • Uitgebakken spekjes (hoeft natuurlijk niet persΓ©)
  • 4 gekookte eitjes

Bereiding:

Was en droog de romaine sla en vermeng dit met de botersla.

Voeg hier nu gelijk de dressing aan toe en schep dit goed door elkaar.

Voeg je uitgebakken spekjes toe.

Daaroverheen gaan je gekookte eitjes in plakjes, gevolgd door de Parmezaanse kaas (hoeveelheid? naar smaak)

Voeg je croutons pas toe vlak voordat je echt gaat eten, anders worden ze zacht!

image

Voor de dressing:

  • 4 eetlepels mayonaise, ik gebruik altijd die van CalvΓ© 3% vet (10 kcal per eetlepel)
  • Wat citroensap naar smaak
  • Peper en zout
  • 1 knoflook teentje
  • Parmezaanse kaas (héél fijn geraspt)

Bereiding:

Dit is eigenlijk alleen een kwestie van alle ingrediΓ«nten met elkaar vermengen, kind kan de was doen!

Voor de kip en de bijbehorende marinade:

  • 800/1000 gram kip, 1 hele kipfilet snij je ongeveer in 3 gelijke stukken.
  • Olijf olie
  • 2 tenen knoflook (geperst) image
  • Peper/zout
  • Scheutje citroensap
  • 2 eetlepels gedroogde peterselie
  • 1 theelepel paprika poeder

 

Bereiding:

Zorg dat je de kip in stukken snijdt van gelijke dikte. Anders is het ene stukje kip al veel eerder gaar dan het andere, dat is niet handig. image

De marinade is een kwestie van de ingrediΓ«nten met elkaar vermengen! Je kunt hier trouwens allerlei kruiden aan toe voegen, het is maar net wat jou lekker lijkt! Met marinades kun je echt eindeloos variΓ«ren en proberen!

Nu zou je de kip van te voren in de marinade kunnen zetten, dat heb ik nu niet gedaan. Ik heb ervoor gekozen om de kip elke keer bij het omdraaien lekker in te kwasten met de marinade. Kip op de barbecue heeft namelijk snel de neiging om droog te worden, op deze manier blijft de kip lekker mals en sappig is mijn ervaring. Dus… regelmatig omdraaien, lekker kwasten en niet onnodig lang bakken!

image

Een heerlijke caesar salade met kippetjes van de barbecue, simpel maar heerlijk! Ik zou zeggen, eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op Instagram? (@ashleywillems)

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.