De eerste maand met Pepijn

De eerste maand met Pepijn..


De eerste maand met Pepijn

De eerste maand met Pepijn.. 

Dat alle clichés waar zijn dat weet denk ik elke moeder, maar man man man ik kan er serieus niet over uit hoe snel deze maand voorbij is gevlogen. Het lijkt alweer een eeuw geleden dat hij geboren werd.  Alles went zo snel. 

 

De eerste maand met Pepijn
Een uurtje oud (foto door VI-Photography)

De bevalling.. 

Na 41 weken en een dag zouden we ons eigenlijk op dinsdagochtend 20 november om half 11 moeten melden in het ziekenhuis om een inleiding te bespreken. Nog altijd had ik mijn vluchtkoffer niet ingepakt. Alles stond uiteraard klaar maar ik had niks in het koffertje gestopt. Mijn idee was natuurlijk al die tijd een thuisbevalling. Maandagavond 19 november dacht ik eraan om alles dan toch maar in te pakken want het koffertje moest die dinsdag al mee naar het ziekenhuis. Maar ergens had ik nog de hoop dat het dan toch die nacht zou beginnen, dus ik pakte toch nog niks in. 

Dinsdagochtend om 4.00 uur werd ik wakker van een soort van kramp. Ik had die week al vaker gedacht dat het begonnen was dus ik was er niet direct van overtuigd dat dit dan het begin was. Ik besloot te gaan douchen en dan wel te zien hoe of wat. Daar stond ik toch niet helemaal lekker, dus daar was ik al snel klaar mee. Ik bedacht dat ik me nog wilde opmaken, we hadden een geboortefotograaf en eigenlijk wilde ik dan toch nog een beetje leuk om de foto voor zover dat mogelijk is tijdens een bevalling. Dat is me helaas niet gelukt, haha. Ik had op dat moment al weeën om de 2 minuten. Ik ging terug naar bed en maakte Robbert wakker met de mededeling dat het toch echt begonnen was. 

Het ging snel.. 

Op de een of andere manier had ik direct het idee dat deze bevalling geen 12 uur lang zou gaan duren. Voor mijn gevoel ging het van niks naar 100. Ondanks dat waren de weeën goed op te vangen. Robbert belde de verloskundige en zij was er ergens tussen half 7 en 7 dacht ik. Op dat moment zat ik al op 4 cm, dat gaf moed. Het was namelijk allemaal nog goed te doen en ik was dus al bijna op de helft. De verloskundige gaf aan ook niet meer weg te gaan, dat was ook een fijn idee. 

De uren die volgde was ik compleet in mijn eigen wereld. Met mijn ogen dicht concentreerde/focuste ik me op wat er gebeurde. De volgende controle zat ik al om 7 cm! Wauw, dit gaat de goede kant op dacht ik. Wel moest er gelijk gebeld worden met de kraamzorg én de geboortefotograaf want die waren er allebei nog niet. 

Geen horror verhaal.. 

Ik heb niet in de gaten gehad dat zij arriveerde. Ik weet alleen dat ik héél kort na die laatste controle al dacht dat ik moest persen. Volgens Robbert was dat onmogelijk, maar ik wist het zeker. Haha. Maar ik bleek toch echt al op 10 cm te zitten, op dat moment braken pas mijn vliezen en bleek dat Pepijn in het vruchtwater had gepoept. Normaal gesproken zou je dan toch naar het ziekenhuis moeten maar dat ging in dit geval niet meer. 25 minuten later werd Pepijn al geboren om 10.34 uur. Hij woog 3450 gram en was ongeveer 50 cm. De placenta liet wel even op zich wachten maar ook dat kwam goed na een beetje hulp. Geen horror verhaal, geen ellende. Ik ben dankbaar voor deze hele goede en snelle thuisbevalling met hele goede begeleiding. Precies zoals ik had gehoopt.. 

De eerste maand met Pepijn
(foto door VI-Photography)
(foto door VI-Photography)
(foto door VI-Photography)
(foto door VI-Photography)

Geboortefotograaf.. 

Omdat de bevalling zo vlot verliep en ik volledig in mijn eigen wereld was, had ik eigenlijk achteraf geen idee hoe en wat er was gebeurd. Aan de hand van de super mooie foto’s kon ik dit achteraf allemaal terugkijken. Ik ben zo onwijs blij met deze foto’s. In een eerdere blog schreef ik al dat we twijfelde over een geboortefotograaf maar daar ben ik nu echt héél blij mee. Ze maakte er zelfs een super mooie film van en een week later hadden we een prachtig album in huis. Een super mooi aandenken aan deze bevalling. Mocht je nog twijfelen of je wel of geen geboortefotograaf zou willen, DOEN! (Onze foto’s werden gemaakt door: VI-Photography)

De kraamweek

Dat was een heerlijke, rustige week met onze onwijs lieve kraamhulp Willie (allerliefst kraamzorg). We konden wennen aan Pepijn en hij natuurlijk ook aan ons. Het was relaxed en we genoten van alles. Ik voelde me elke dag weer een beetje beter en Pepijn deed het super goed. Hij was de eerste dag wel misselijk en hield geen voeding binnen, waarschijnlijk had hij was vruchtwater binnen gekregen. Maar de volgende dag ging dit al veel beter. 

De weken die volgde.. 

Robbert was na de kraamweek nog een hele week vrij. In die week gingen we lekker op pad, met zijn drietjes lunchen buiten de deur of gewoon even boodschapjes doen. Heerlijk om weer buiten te zijn en om eindelijk achter die kinderwagen te kunnen lopen. 

De eerste maand met Pepijn
Foto’s door: Preciouspeoplefotografie

We hadden ook nog een newborn/lifestyle shoot met Joke van Preciouspeoplefotografie, super leuk en wederom onwijs blij met de mooie foto’s. 

De eerste maand met Pepijn

Helaas pindakaas moest Robbert toch weer aan het werk en waren we voor het eerst echt met zijn tweetjes. Maar ook dat ging super goed. Zo langzaam de dagen voorbij gingen voor zijn geboorte, zo snel gaan ze nu. 

Genieten..

Ik vind het ook een heerlijke tijd om thuis te zijn. Hoewel het weer niet altijd fantastisch is hebben we toch al een paar keer een heerlijke wandeling gemaakt in het zonnetje. En binnen bij de kerstboom is het knus en gezellig. 

Eerste bezoekje aan het consultatiebureau.. 

Afgelopen week hadden we de eerste afspraak op het consultatiebureau. Wat een drukte was het daar! Allemaal moeders, baby’s, kinderen.. (logisch ook) en natuurlijk ook het nodige gehuil, ook logisch als je net die stomme prikjes hebt gehad. Maar Pepijn keek zijn ogen uit en vond het allemaal wel best. Hij woog nu 3900 gram en was 51 cm. Volgens de arts zat zijn gewicht iets onder het gemiddelde , we moeten over 2 weken nog een keer komen wegen. Dat zal vast wel  los lopen denk ik.

Voeding ophogen..?

Het advies was de voeding ophogen van 90 naar 120.  Dit hadden we zelf al eens geprobeerd, maar wanneer hij meer dan 100 drinkt gaat hij ook vaak spugen. Wellicht is dat ophogen dus nog iets te vroeg is mijn mening. We zien het wel, we bieden nu gewoon 120 aan en zien wel wat hij opdrinkt. De ene keer drinkt hij ook meer dan de andere keer, maar ik heb zelf ook het ene moment meer honger dan het andere moment. We maken ons niet druk in elk geval. 

De eerste maand met Pepijn
Lekker wandelen.. 
De eerste maand met Pepijn
De mooiste bal in onze kerstboom! 
De eerste maand met Pepijn
Hier word ik ook zo onwijs blij van.. 

Pepijn is een super tevreden baby die zelfs al doorslaapt ’s nachts. Dat vinden wij natuurlijk héérlijk! Het is bijna kerstvakantie en dan is Robbert ook weer lekker vrij. Mega veel zin in deze kerstdagen!

Voor jullie ook alvast hele fijne en gezellige dagen! Geniet!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

[enjoyinstagram_mb

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.