Krokante kipgehaktballetjes, niet ingewikkeld, wel onwijs lekker!
Deze Krokante kipgehaktballetjes lijken op deze kipgehaktballetjes uit de slowcooker.. Maar dan de gebakken krokante versie!
Lekker voor bij de borrel of met een verjaardag, maar ook lekker bij het avondeten. Ik heb de kipgehaktballetjes gepaneerd in polenta, polenta is maisgriesmeel (gemalen mais). De polenta zorgt voor een lekker krokant korstje! Wist je trouwens dat je polenta ook kunt gebruiken om bijvoorbeeld kip te paneren of voor krokante aardappeltjes uit de oven?
Krokante kipgehaktballetjes..
Bereidingstijd: +/- 30 minuten
Wat heb je nodig? (+/- 40 balletjes)
Voor de kipgehaktballetjes:
- 800 gram kippengehakt
- 2 eieren
- 3 heel fijn gesneden lente uitjes
- Een handje geroosterde pijnboompitjes
- 2 eetlepels fijn geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
- 2 fijn gehakte knoflook teentjes
- 4 eetlepels paneermeel of panko (Japans broodkruim)
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gerookt paprika poeder (sweet)
Voor het paneren:
- 5 eetlepels polenta
Overig:
- Olie of boter om in te bakken
Bereiding:
Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes goed door elkaar en maak daar kleine gehaktballetjes van. Moeilijk is het niet, je krijgt er alleen vieze handen van! Rol nu alle balletjes door de polenta.
Bak de gehaktballetjes vervolgens gaar in een grote wok!
Eet smakelijk!
Liefs,
Ga je deze krokante kipgehaktballetjes proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!
Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!