steak tartare

Steak tartare!


steak tartare

Steak tartare, iedereen kent het wel! Een heerlijk gerechtje wat je op vele manieren kunt eten! Als lunch, als voorgerecht, als hoofdgerecht, op toast, op een amuse lepel.. met pasen, maar ook met de kerst!

Behalve dat het erg lekker is, is het ook erg simpel!

Steak tartare..

 

Bereidingstijd: +/- 20 minuten.

Wat heb je nodig? (Voor 2 stuks zoals afgebeeld op de foto..)

Allereerst heb je natuurlijk goed rundvlees nodig, je gaat het rauw eten dus zorg dat je echt vers vlees hebt! Ik heb voor goede verse kogelbiefstuk gekozen, maar ossenhaas of staartstuk kan ook!

  • 220 gram biefstuk
  • 1 sjalot
  • 4 Amsterdamse mini augurkjes
  • 2 theelepels worcestershiresaus
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel truffel mayonaise (hoort officieel niet maar ik ben er gek op!)
  • Zout/peper naar smaak
  • 1 ei
  • Een kookring
  • Eventueel wat rucola voor de garnering op het bord..

Bereiding:

Snijd het vlees in hele kleine/fijne blokjes.

Ook het sjalotje en de augurkjes snijd je in hele fijne blokjes.

In een mengkom meng je vervolgens het vlees, de augurk en de sjalot door elkaar.

Nu ga je het op smaak brengen met de worcestershiresaus, sojasaus, de truffelmayonaise en wat peper en zout. Proef even een stukje en breng het naar wens nog verder op smaak.

Ik heb voor bovenop een eitje gepocheerd.. en de helft daarvan bovenop gelegd.. Je kunt ook een rauwe eierdooier boven op leggen of een eitje heel kort koken en open snijden bovenop.. Wat jij makkelijk vindt.

Plaats een kookring (afmeting maakt niet zo heel veel uit) op een bord en doe daar de helft van het tartare mengsel in, druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel. Dit zelfde doe je ook bij het andere bordje. Maak het af met wat rucola en je eitje.

steak tartare

Voilá heerlijke steak tartare!  Niet heel ingewikkeld toch?

Je kunt de hoeveelheden gewoon aanpassen en het wat ik al zei op veel manieren en bij veel gelegenheden eten.

Ik vind het een ideaal gerechtje met oog op de feestdagen! Een kerstdiner is onwijs leuk (en lekker) maar het hoeft/moet natuurlijk niet allemaal heel ingewikkeld zijn! Toch? Onder het kopje ‘feestdagen’ staan trouwens nog veel meer leuke recepten voor de aankomende feestdagen!

 

steak tartare kerst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Is je kerstdiner nog niet compleet? Klik hier voor nog veel meer lekkere kerstrecepten!

Hele fijne feestdagen toegewenst en eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

 

Ga je deze steak tartare proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.