img_9360

Pompoen tomatensoep met geitenkaas (of zonder geitenkaas)


Simpele pompoen tomatensoep

Mmm, de pompoenen liggen weer volop in de winkels.. Tijd voor pompoen tomatensoep met geitenkaas.. een heerlijke combinatie! Daarbij is het een super simpele soep!

Ik zeg wel heel leuk, de pompoenen liggen weer in de winkels, maar ik vind het een ramp om pompoenen klaar te maken voor gebruik.. (schillen/snijden). Dusss… ik kocht de kant en klare pompoenblokjes uit het versvak. :mrgreen:

Ik heb de soep klaar gemaakt in de slowcooker, maar dit kan natuurlijk ook gewoon op het (gas) fornuis!

Niet zo gek op geitenkaas? Laat het lekker weg, of gebruik wat parmezaanse kaas!

Bereidingstijd: 

Voorbereiding: 10 minuten (mits je ook gaat voor de kant en klare pompoenblokjes..)

Tijd in de slowcooker: 4 uur, tijd in de pan: 1 uur

Wat heb je nodig? (4 personen) 

  • 400 gram pompoen in blokjes
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 1 grote ui pompoen tomatensoep
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel gemberpuree (of verse gember)
  • Een stukje verse geitenkaas (100 gram)
  • 3 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel gerookt paprika poeder
  • 1/2 theelepel chili poeder
  • Zout/peper
  • 300 ml (groente) bouillon
  • Eventueel wat room voor de garnering
  • Optioneel: gehaktballetjes..

 

Ik maakte voor de garnering ook nog een basilicum olie, dit hoeft natuurlijk niet maar is super simpel om te maken.. Een goede olijfolie met wat verse basilicum, peper en zout.. even in de keukenmachine of even de staafmixer erdoorheen.. Klaar!

Bereiding: 

Wanneer je de slowcooker gebruikt gaan de (gesneden) uien, pompoen, gepelde tomaten, de bouillon, de knoflook, de gember, peper/zout en de Italiaanse kruiden allemaal in de pan.. Zet hem aan voor 2 uur op high en 2 uur op low..

Na 4 uur gaat de staafmixer er doorheen en is de soep al bijna klaar!

Wil je soep met ballen? Stop deze dan nu rauw in de slowcooker en laat ze nog een half uurtje op low garen in de soep.

Maak het af met wat room, eventueel de basilicum olie.. en wat geitenkaas.. Een heerlijk pompoen tomatensoepje! Lekker als lunch, als avondeten.. ‘s middags rond de klok van 16.00 uur.. Na een boswandeling… Kortom, altijd lekker.. ;-)

Ik maak altijd een grote hoeveelheid en vries het in portie bakjes in.. Zo kan ik altijd binnen no time een heerlijk soepje op tafel toveren..

Gebruik je gewoon het fornuis? Bak dan eerst de uien en de knoflook aan.. Daarna gaan de pompoen en de gepelde tomaten erbij.. Gevolgd door de gember, de kruiden en de bouillon. Dit laat je minimaal een uur pruttelen op laag vuur.. Prik daarna even in de pompoen om te kijken of deze al lekker zacht is geworden. Zo niet? Laat het dan nog even op staan..

Soep met ballen? Voeg deze rauw toe en laat het ze nog een half uurtje garen in de soep..

pompoen tomatensoep

Probeer trouwens ook eens deze courgette soep met krokantjes van chorizo!!

Of je zoekt nog veel meer lekkere recepten voor de slowcooker? Klik dan hier..

Eet smakelijk!

Liefs,

Ashley Willems

Ga je deze pompoen tomatensoep met geitenkaas proberen? Laat me weten of het je gesmaakt heeft! Tag me bijvoorbeeld op Instagram of laat een reactie achter!

Volg je mij trouwens al op Instagram? (@ashleywillems)

 

 

Comments

comments

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>