Alweer een klassieker.. pasteitjes met kippenragout


pasteitjes met kippenragout

 

Alweer een klassieker! Pasteitjes met kippenragout! Ik hou van klassiekers.. ten eerste zijn ze gewoon lekker, ten tweede speel je op safe.. Tijdens een kerstdiner allerlei nieuwe en ingewikkelde dingen uitproberen dat is niet mijn ding..

De kans dat het dan mis gaat is mij iets te groot. Bovendien horen er bij kerst gewoon tradities en klassiekers.. toch?

Bovendien vind ik het altijd belangrijk om een menu te verzinnen waarvan ik (bijna) zeker weet dat mijn gasten het ook echt lekker vinden.. Niet iedereen is namelijk ook gek op nieuwe en speciale dingen.. (mijn ervaring..).

Vandaar dus gewoon deze klassieke pasteitjes met kippenragout.. En als je dat maakt dan kopen we natuurlijk geen ragout uit blik! Zelf maken is zoveel lekkerder! En dat kan natuurlijk trouwens gewoon het hele jaar door!

Pasteitjes met kippenragout..

 

Wat heb je nodig? (4 stuks)

  • 4 pastei bakjes
  • 2 kipfilets (of kippenpoten)
  • 75 gram roomboter
  • 75 gram (spelt) bloem
  • Een bosje lente ui
  • 1 gewone ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel kerrie poeder
  • 1 theelepel vers gemalen zwarte peper
  • Zout naar smaak
  • 400 ml kippen bouillon (met bouillon blokjes of bouillon poeder)
  • Wat verse peterselie
  • Scheutje kookroom (light)

Bereiding:

Er zijn 2 opties, de slowcooker of het fornuis..

Het fornuis: 

Pocheer de kip gaar in de bouillon.. (Dit zal ongeveer een minuut of 8 duren..)

Snipper de ui heel fijn, snij 1/3 van de lente ui en bak dit samen met de knoflook even rustig aan..

Hierbij gaat 75 gram roomboter, laat dit helemaal smelten maar niet bruin worden!

Voeg de bloem toe.. Nu ontstaat er een roux.. Roer dit goed door en zet het vuur laag.. De bloem moet namelijk even ”garen”.

Wanneer de kip gaar is leg je deze even op een bord..

De bouillon giet je nu langzaam bij de roux.. Roer dit goed door.. Als het goed is ontstaat er nu langzaam een soort saus structuur.. Voeg hier een scheutje kookroom aan toe voor een lekkere romige ragout.. (let op: je hoeft niet alle bouillon te gebruiken!)

Pluis de kip uit elkaar en voeg deze ook toe..

Breng het geheel nu lekker op smaak met kerrie/peper/zout..

Slowcooker..

Wanneer je de slowcooker gebruikt adviseer ik de kip in 2,5 uur op low de garen in de bouillon. En vervolgens zoals hierboven beschreven een roux maken in een pannetje op het vuur.. Voeg hier dan weer langzaam de bouillon uit de slowcooker aan toe tot je een goede structuur ragout hebt. De kip pluis je uit elkaar en voeg je ook weer toe.. Je kan nu alles weer in de slowcooker doen en nog even een half uurtje op low lekker laten pruttelen.. 

Verwarm de ragout bakjes in de oven, vul de bakjes vervolgens met de kippenragout en maak het af met wat verse lente uitjes en peterselie..

Voilå, pasteitjes met kippenragout.. een heerlijk klassiek voorgerecht waar ik persoonlijk gek op ben!

 

pasteitjes met kippenragout

 

 

Is je kerstdiner nog niet compleet? Klik hier voor nog veel meer lekkere kerstrecepten!

Hele fijne feestdagen toegewenst en eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze Pasteitjes met kippenragout proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! 🙂 Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments

comments

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.