Heerlijke goulash uit de slowcooker

Heerlijke goulash uit de slowcooker, of uit de braadpan.. 13


Heerlijke goulash uit de slowcooker

 

Heerlijke goulash uit de slowcooker, of natuurlijk gewoon uit de braadpan. Vroeger riep ik altijd heel hard dat ik geen goulash zou lusten.. dat is dus niet helemaal waar..

Stiekem is goulash dus eigenlijk best wel heel lekker… Stom hé, ik was ‘vroeger’ heel goed in het roepen dat ik het niet zou lusten.. zonder het dan ook maar te proberen. We zijn jaren geleden een aantal keer op vakantie geweest naar Hongarije, waar je dus heerlijke goulash kunt eten.. Iedereen smulde ervan, behalve ik!  ;-) ZONDE!

Nu lust ik eigenlijk bijna alles en probeer ik ook heel veel uit. Zoals nu dus goulash uit mijn geliefde slowcooker, resultaat? Erg lekker! Geen slowcooker? Geen nood! Goulash kun je natuurlijk ook prima klaar maken in een braadpan op het vuur.

En wat is er met deze ijskoude dagen nou lekkerder dan een heerlijke pan warme goulash..?

Lees ook eens deze tips voor de aanschaf en het gebruik van de slowcooker!

Bereidingstijd: Slowcooker: 8,5 uur. Braadpan: +/- 4 uur.

 

Wat heb je nodig? (voor 4-6 personen)

  • Een kilo rundvlees, ribbraadlappen niet te mager!
  • 2 grote uien
  • 2 paprika’s
  • Bouillon blokje of een theelepel bouillon poeder (rund)
  • 3 tenen knoflook
  • 1 klein blikje tomaten puree
  • 1 pak gezeefde tomaten of een blik gepelde tomaten
  • 3 laurier blaadjes
  • 1,5 theelepel karwijzaad
  • 2 eetlepels bloem
  • peper/zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gerookt paprika poeder (ik gebruikte sweet, maar pikant kan ook)
  • 1 klein bekertje creme fraiche (hoeft niet persé)
  • Rijst naar keuze!

Bereiding:

Goulash uit de slowcooker ->

Je kunt ervoor kiezen de uien, paprika en het rundvlees eerst aan te bakken. De meningen hierover lopen nogal uiteen, ik heb het niet gedaan.

Onderin de pan gaan de gesneden uien, gevolgd door de gesneden paprika en de knoflook tenen.

Snij het rundvlees in blokjes en haal deze even door de bloem. De bloem gaat er straks voor zorgen dat je een goed gebonden saus krijgt.

Het vlees gaat bovenop de uien en de paprika.

Vervolgens gaan de kruiden en de bouillon poeder er overheen, de tomaten puree en de gezeefde tomaten/gepelde tomaten.

Zet de slowcooker aan voor 8 uur op low. Let op: ik heb dus geen water toegevoegd!

Na 8 uur haal je de deksel eraf en roer je het geheel goed door.. Roer nu ook de creme fraiche er doorheen.

Laat de deksel even van de pan en laat de goulash even een minuut of 10 verder indikken.. Oja, vergeet de laurier blaadjes er niet uit  te vissen!

Zoals ik in elk recept schrijf: PROEF, en breng naar wens nog verder op smaak.

Kook de rijst zolang als op de verpakking vermeld staat.. en voilå, een heerlijke goulash uit de slowcooker! Goulash smaakt trouwens ook erg lekker met pasta of aardappelpuree! Leuk voor de afwisseling!

Goulash uit de braadpan ->

Bak allereerst de gesneden uien, paprika en knoflook aan in de pan.. (in olijfolie)

Snij het rundvlees in kleine blokjes en haal even door de bloem.. De bloem gaat er straks voor zorgen dat je een goed gebonden saus krijgt. Bak het rundvlees mee met de paprika, uien en knoflook. Bak het vlees aan, maar niet gaar!

Voeg ook de kruiden en de tomaten puree toe en bak dit ook even mee.

Als laatst voeg je de gezeefde tomaten/gepelde tomaten toe en 300 ml runderbouillon! In tegenstelling tot de bereiding in de slowcooker gaat er dus nu wel vocht bij.

Doe vervolgens de deksel op de pan en laat het minimaal 3 uurtjes op heel laag vuur stoven.

Kijk tussendoor even een keer hoe het gaat..

Na 3 uur voeg je de creme fraiche toe en vis je de laurier blaadjes eruit. Hoe is nu de structuur van je saus?  Met de deksel van de pan dikt de saus meestal nog iets verder in..

Naar wens kun je hem eventueel nog verder binden met wat maizena of misschien wil je hem juist nog wat dunner hebber, dan kun je altijd nog een scheutje water toevoegen.

PROEF, breng naar wens nog wat verder op smaak met bijvoorbeeld peper/zout.

Serveer met rijst.

Variatie: goulash is ook erg lekker met pasta of aardappelpuree!

heerlijke goulash uit de slowcooker

Zoek je nog veel meer lekkere slowcooker recepten? Kijk dan even hier… 

Eet smakelijk!

Liefs,

Logo-ASH-PNG1

Ga je deze heerlijke goulash uit de slowcooker proberen?? Deel je foto op Instagram of Facebook en tag mij daarin! :) Dat vind ik echt te gek! Als je de hashtag #ashleywillems gebruikt kan ik altijd alles terug vinden!

Of laat me in een reactie hieronder weten of het je gesmaakt heeft!

Volg je mij trouwens al op  Instagram of Facebook?

Comments

comments


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

13 Gedachten over “Heerlijke goulash uit de slowcooker, of uit de braadpan..

  • Saskia

    Hoi Ashley,
    Als ik dit recept wil verdubbelen moet ik dan ook alle ingrediënten verdubbelen?
    Ik ga het maken in de slowcooker.
    Groetjes,
    Saskia

    • Ashley Willems Post auteur

      Hi Saskia, ik las laatst op facebook dat iemand het recept x 2 had gedaan en dan het toen iets pittig was? Met kruiden zou ik dus uitkijken, je kan het altijd aan het eind nog verder op smaak brengen. Verder lijkt het me geen probleem!

      • Saskia

        Hi Ashley,
        Heb alles gewoon verdubbeld en wat was het heeeeeeeerlijk (lees: mjam mjam mjam).
        Had een bakje aan mijn schoonouders gegeven en kreeg gelijk de vraag of het bakje weer gevuld terug kon komen hahaha.
        Dus zeker voor herhaling vatbaar.
        Groetjes, Saskia

  • René Samson

    Hoi Ashley,
    Dit recept nu voor de 2e keer gemaakt en het is nu al een “evergreen” bij ons thuis. In één woord…..Heerlijk!
    Groetjes René

  • gerda

    Ik heb wel eerst de paprika en ui flink aangebakken en dan de rest van de kruiden erbij (zo komen de smaken net wat beter vrij) en de tomatenpuree ontzuurt op deze manier wat. Dat alvast in de slowcooker gedaan en daarna heb ik het vlees flink aangeschroeid en toen de gezeefde tomaten erbij. Ook een extra teentje knoflook erbij gedaan :). Wij zijn totaal niet van de paprika’s en de meeste goulash vind ik niet lekker maar van deze hebben we gesmuld. Dit recept komt zekers in mijn eigen map terecht. En waarschijnlijk ga ik er ook eens champignons erbij in doen.